Saturday, September 26, 2009

whoa !

hola semua ,
aku malas mau taip panjang2.
banyak yang jadi dalam minggu ni .
semuanya best !
dari raya ke tiga smpai lah raya ke tujuh ni.
cukup kenyang.


kota kinabalu ke tawau.
Raya sakan kat tawau - naik bas woo !
tawau ke kota kinabalu,
Raya kat rumah cousin dan kawan2.
dua hari berturut2.
Berat naik siot !
Sleepover at my che2 house,
spend time with her all dayy, we go jalan2.
kami nampak hensem boy! haha. funny oh . (kami ja yg tau2. kekee)
makan makan and makan !
watch movies - tsunami (again),G-force , and where got ghost ?
jalan with abg and his friend, zaffa .
apa2 pun, i had a GREAT WONDERFUL moment these few days !

thank you people .
thanks che2 becuk , kak moy and families ! , kawan2 yang ku sayang semua.

Tuesday, September 22, 2009

raya ke tiga

haha hari ini pegi tawau !
away for 4days !
raya kali ni agak lain sbb raya jauh ni.
haha kat mana lagi, kat kampung kak moy lah!
hehehehe. well, jumpa nnt. hehehe. daa !

raya ke dua

haha raya ke dua ni teda la plan sgt. ingatkan duk rumah saja rini . aku bangun awal kul 8 then makan kuih raya dan tgk tb. hehehe nda lama c kakak call bawa jalan. aku on saja lah, kena jadi driver lah mcm biasa, tp mcm biasa juga, kena byr minyak. alaa sikit jak pun. haha. dorang ckp mau tgk wyg, so bila tanya apa mau tgk drg suh aku decide pula. alahai lomah den kena suh decide2 nih. so aku chck lah movie apa best (nda tau pun apa yg best sebenarnya. haha) chck2 ada jin notti, final destination,g-force,tsunami at haeundae, and enta apa lg tuh. so aku chck la trailer satu2. aku tgk semua tuh, tsunami lah yang menarik hati aku. heee so plan tgk tuh. abg fie blg nda best, nasib aku nda dgr cakap dia. haha. so kul 12pm aku g ganang ambi "anak adi" kita d sana tuh. haha. belum mandi rupanyaaa!! hahaha. so plan ada perubahan sikit. kami pegi ikut bungsu and makcik isa pegi beraya kat rumah mama tua likas dan rumah kawan bungsu kat kolombong. MAKANAN kat kolombong sedap! haha aku mau lg! kat sana aku jumpa c MIMI CHANDRA ! haha lama nda jumpa. semakin gebu pula dia. haha comel apa :P. hehe . so tik tik tik jam bedetik, dah hampir kul 3pm . haa wayang kita kul 4.50pm.. nda pa , masih sempat lagi (kasi sejuk hati kunun). so smpai ganang kul 3.30pm camtuh, kak nurul tukar baju. then chaww pegi 1B ! hee. dalam perjalanan sampai lah masuk cinema tuh, ntah napa org tengok jak kmi. haha buduh nih. ada kah taik idung kat muka ni haaa? haha. so kami tgk ceta tuh. huhuhuhu sial! bengkak mata aku dibuatnyaa. ceta ni aku bagi 10 bintang! KAMU SEMUA WAJIB TENGOKK!!! lucu dan sedih !! wajib ar. aku mau bawa sepa2 lagi pegi ni . huaahahaha. best sial! mau tgk lagi !!! hehehehee..



haha lepas kami tgk ceta ni , dorang pegi shopping seket pastu g beach makan sekali lg. nda lama meletup perut aku. haha. kat beach, tiba2 angin kuat and tiba2 org teriak2. huuu! kami ber-empat saling bertengok, haha dalam hati 'tsunami'! hahaha bengong tul . mentang2 baru tgk tsunami kan. haha tapi mmg best lah! ketawa kamu ar tgk mata aku bengkak2. haha. wajib tengok har!

raya ke pertama

raya pertama macam biasa pegi kat kg.ganang tempat family akuu. Raya kali ni ada lain sikit, bukan macam rutin raya dulu2. haha. Aku mamy atei dan farah lambat bangun!! hahaha punya bagus. nda sempat pegi kubo . nda pa lah kan. hehehe. smpai jak d rumah makcik ros trus p makan . haha. lepas tuh, mcm biasa pegi kat rumah makcik2 dan pakcik2 kat sebelah sanaa. haha jalan kaki sajee .. berdekatan kan umah semua. Nasib aku tahun ni masih lg layak dapat duet raya. kekekeke. cian kat kazen2 and anak buah aku yg bekerja. haha. alaa duet raya skit jak. nda smpai pun rm20 hahaha kesian kan. Raya pertama ni aku pergi 8 buah rumah saja . termasuk rumah c haafiq dan rumah nenek c gigurl . hehehe. sayang kauu! puas makan sehh!! haha. pastu kul 7 smpai rumah , mandi pastu tido ! haha gilak penat . haha tu saja lah ceta raya pertama, teda menarik mana pon. haha jadi model saja lah banyak. heee. nnt aku updatekan gambar2 maut tu. hehe

*updatingg....*

Saturday, September 19, 2009

being loved


Niko and Sut !
hehe :)
Sinang, Mamy, Che2 becuk, sut and niko
Mamy and farah
with mamy mada

Perkara terbaik yang patut Anda pelajari adalah dengan
MENCINTAI & DICINTAI
.
Cinta membuat anda bersemangat memperbaiki hidup.
i love being loved ! ohh yeahhh bebeh! hahahahaha.
Spending time with ma sistass !
malas mau online.

photoshoot !






hahaha. sorry kawan2 aku nda dpt buka sama korang hari tu. Oleh kerana abg aku tu la bwa bgambar. Rushing bahh.. aku pun ndada mood trus kalau da rushing2 ni.. ni la kejadian kami bergila2. sikit saja. lau mau tgk yg len, pegi kat Facebook aku ye.

Tuesday, September 15, 2009

saja saja


Trial 1 dah berlalu,
Cuti kita terus beminggu-minggu,
Ramadhan pun turut berlalu,
Meninggalkan sejarah disitu,
Syawal disambut macam selalu,
Lepas seminggu berlalu,
Paper Trial 2 tersenyum sipu.
Menanti pelajar menjawap malu,
Haa gila kepala hotak ku bercelaru,
bila nak blajar aku pun tak tahu.
Mungkin tak lama kita akan tahu,
Siapa yang terhebat bagiku.

Monday, September 14, 2009

yang pasti

Kita sudah sedia maklum bahawa setiap manusia di dunia ini pasti akan pergi suatu hari nanti. Kita juga perlu faham dan bersedia untuk menerima hakikat itu. Dunia hanya lah menjadi suatu tempat persinggahan buat kita. Dunia untuk dikongsi kasih dan sayang sesama manusia. Peluang untuk dicintai dan mencintai sesama manusia. Tidak kira siapa. Belajar tentang erti-erti kehidupan, erti-erti persahabatan, dan lain-lain. Siapa yang ingin kehilangan orang yang tersayang kan ? tapi bila masa itu tiba ? sanggup kah kamu melepaskan mereka ? . Ini lah kenyataan yang perlu kita hadapi setiap hari kerana sesiapa sahaja akan pergi pada bila-bila masa sahaja. Semasa hidup adakah kita hargai orang-orang dikeliling kita? lepas sudah tiada, baru mau menyesal ? Kebiasaannya macam tuh la kot. semua orang tidak lari daripada melakukan kesalahan. Semua orang pernah menyakiti perasaan orang lain. Hargai lah setiap insan terdekat dalam hidup kamu. Saya, kau dan dia? sesiapa sahaja boleh jalan. Setiap yang dah pergi, biarkan saja mereka pergi dengan aman. Kesedihan dan kesakitan kita alami hanya lah sementara, hidup perlu diteruskan dengan sebaik-baiknya. insyaallah. Orang terdekat perlu sentiasa saling menyokong antara satu sama lain. Perlu menjadi tiang-tiang yang berdiri dengan teguh sekali .

Semoga Roh mendiang Uncle Ayub Charles Tabad dicucuri rahmat.
Beliau adalah seorang ayah yang sangat baik,penyayang,comel dan lucu. Sungguh tk sangka uncle pergi begitu cepat. huhuhu. Kenangan bersama uncle saya tidak akan lupakan. Terima kasih atas nama yang uncle bagi . (T_T). Aunty, che2 kurus, che2 becuk n che2 babat (hee..), koko leonard n koko leslie i love you guys so much! korang dah macam family saya. huhuhuhuhu..

Saturday, September 12, 2009

dari mata turun ke hati

Maaf bila terluka

Hargai bila berdua

Sayangi bila bersama

Maafkan bila terluka

Rindui bila berjauhan

Fahami bila keliru

Nasihati bila terleka

Ingati bila kesunyian

Inilah erti sebuah kasih sayang

Moga sentiasa tenang..


Teman tapi mesra

Lama menghilang
Kini dia hadir
Dengan satu sapaan
Dengan satu senyuman

Pelbagai soalan
Menyoal diri ini
Rupanya ada kisah
Kisah dibalik kebisuan diri

Rahsia terungkai
Rupanya ada hati tersentuh
Ekoran sedikit salah faham
Rasa cemburu lantas merajuk

Hanya doa
Moga segala simpulan terurai
Tiada lagi kata
Tiada lagi tanggapan
Tiada lagi airmata

Kerana hati ini
Masih sama
Masih sayangkan
Ikatan yang sedia terjalin
Teman tapi mesra


Post ini aku ambil dari blog cikgu Rashid. Sesungguhnya post2 beliau kebanyakkan yang menyentuh hati dan membuka mata kita dengan lebih luas. Sorry cikgu main ambil2 ja . hehe. Layan saje :) .

rindu dengan adek saya, harap dia happy dan enjoy kat sana :) mestilah happy kan. haha. harap dia sehat saja kat sana. :) miss you!

Thursday, September 10, 2009

hari ini dan esok

hari ini
hari 'thursday'
esok hari
hari 'friday'

hari ini
ada apa?
esok hari
ada apa?

Tuesday, September 8, 2009

hanyalah entri suka suki

tak sampai hati lah
hari hari begitu
terasa nak nangis
tak juga dapat buat papa (tak guna)

hati menangis dan terus menangis
padahal muka nampak ceria
agaknya senteng pun da kluar
memang adat camtuh ke?

masa bergerak lambat sangat doh
aduh, pedihnya menahan
harap dapat bertahan
sepertinya aku da semakin lemah.

hari bersilih hari berganti
penghujung ramadhan pun da nk tiba
sambut syawal seperti biasa
ramadhan kali ini agak berbeza.

bila syawal da tiba
jangan lupa pula bulan hadapan
pura pura tak tahu eh?
haa tahu takot tapi bila nak blaja ha! (bodoh)

aku nak mesin pemutar masa
siapa yang ada?
dah tahu mmg takda
tapi masih lagi ada hati nak putar masa.

orang kata entri aku sedih sayu
haha ye lah, da suka aku
orang janganlah risau
entri hanyalah entri, tolongla tak yah nak risau. (steady je)

sekian . peace . salam muhibbah .

Monday, September 7, 2009

huhu

akhirnya aku terjatuh juga,
rebah tanpa terkata.
aku mau nangis oh!
mau nangis puas2 !

Sunday, September 6, 2009

Saturday, September 5, 2009

suara ku berharap



mula2 dgr lagu ni biasa2 jak, bila dgr balik2 mcm cumil pula lagu ni. haha. c gigurl yang suh aku dgr. haha . i must admit it, this song makes me calm . tenang sajee ..

under the same moon


Synopsis:

Director Patricia Riggen delivers a heartwarming debut with UNDER THE SAME MOON. The story of the enduring bond between mother and son, the film stars Kate del Castillo as Rosario, a mother struggling to support her family in Mexico while living illegally in Los Angeles. Meanwhile, her son, Carlitos (Adrian Alonso), is left under the care of his grandmother. But when she dies, nine-year-old Carlitos embarks on a colorful and arduous journey across the border in search of his mother. The script has Carlitos narrowly escaping kidnapping, drug addicts, and Border Patrol workers, aided by the unlikely friendships he forges along the way. As we watch Rosario grapple with life as an illegal immigrant in Los Angeles, Carlitos's optimism and strength of spirit gain him a migrant worker (Eugenio Derbez) as a traveling companion. Riggen keeps a potentially depressing topic surprisingly light by including frequent musical interludes, and cinematographer Checco Varese takes care to create a visual journey that's stunning throughout. America Ferrera (UGLY BETTY, REAL WOMEN HAVE CURVES) appears in a small role, but it is 13-year-old Alonso who steals the show as the brave, funny, and precocious Carlitos. Apart from the subtitles, the film offers family viewing for parents and children alike. While it touches on timely and pressing issues concerning immigration and discrimination, the film, which won a standing ovation at the Sundance Film Festival, works on a simpler level as well by focusing primarily on the sweet relationship between a mother and her son.


MUST WATCH! sedih siot tgk ceta nih ! tk benti2 air mata aku kuar. huhu. Kate del castillo sangat cantek!! adrian alonso sangat comel . sayu ja tgk ceta ni . huhu . rindu pada bulan.

friday night




Semenjak dua menjak tiga menjak ni, aku asyik kuar malam ja. haha bukan juga hari2 kan, tp ada lah dalam 1 minggu tu dua kali. nda buli duk rumah ja, macam2 tu aku befkir, kejap2 ndada mood, adeh. so kena kuar juga lah, atleast aku nda befkir sgt. Semalam kuar dgn atei, gigurl , abg dia and kazen2 drg .haha. mula2 macam teda mood mau kuar, haha sekali lagi teda mood, ada2 jak, enta lah napa tu. rasa nda sedap hati saja .. mungkin tu perasaan aku ja kut .. atau banyak berfkir.. ish3.. pas pegi pasar malam.. oyaa, haha ada sudah sunglasses aku, dua lagi po, thanks to chapiq! dapat murah jo. haha. so pas g pasar malam, ktaorg lepak kat tg.aru plaza. kali ni mmg kick lah. hahaha bengong2 tul.. lepas tu balik umah , adeh ada lagi kejadian. hahaha cuak aku gila! terkesima melihat kejadian. hahaha.. adeh ! panik juga lah, dan lucu. hahaha lucu oh.. budu nih. haha..budu punya atei haha. palui eh. tp diam2 syakk laa. haha..smlm, dua org da DOWN smalam. haha. aku steady syakk.. bangga kejap. hehe.. apa2 pun best juga la smlm.. hehehe sakat2 c chapiq.. hehe..pizza dia sedap juga.. hehe. mau lagi!

Thursday, September 3, 2009

haha keja busan

naik senteng da! haha saja je. :)


al-kisah hari ini

haha. permulaan hari ni agak malang . hahaha adalah sebab tuee..hahaha kimbo bana! lomah den moh pegi skolah awal pagi. nasib syakk tengah exam sekarang. kalau tk, buat kilang taik mata lah aku. alohai. Exam tadi? hahaha tak usah diingat lagi. Habis buat trus tutup paper ! haha mata ku hari ni agak nakal2 ye.. enta lah mata aku automatic hari ni. kueng3! After school, pegi tuition. haha Hari ni yang best tuition, jumpa tu bitch2 kan. huahaha. Masa tuition nda benti ketawa ging, dgn cikgu dia lagi , adeh A.K.A saudara juga lah, haha lucu bano. Aku dengan gaya2 senteng aku rini! alamakk terhibur jugak lah hati kuu, saja je melepaskan beban dalam hati ni. bukan setakat kat tuition ja ketawa, sejak di school lagi tadi pagi. huahaha.. sekali dgn chuipa2 lagi..adeh.. ngencang bah semua orang. kah3! lagi dengan kejadian syahirah..aduii.. lucu sial. Lepas tuition kami g bebuka kat mcDonald, haha pastu jalan2, best! rasa best saja rini. entalah maybe dengan ke'sentengan' aku rini kan.agak terhibur lah hati.. haha. tu ja la ceta dia. oya ! lupa aku, haha terkesima aku jalan tadi, terkejut tak terkata, haha first time orang minta number aku direct2, ter-speechless aku jap. hahaha sorry la ging, number aku mahal hanya untuk org2 tertentu saja. tapi apa2 aku tabik la dkt orang tu, SALUTE! sbb brani minta trus. haha. cara memanggil pun kin SUSPEN jer..ingatkan apa yang tercicir.. hahaha. okayy..thats all.. exam siot!

ni ayat2 kami bina untuk ingat tu reactivity of metal. haha. * sensored. haha

P*** = Potassium
Si = Sodium
C***** = Calcium
Macam = Magnesium
Anjing = Aluminium
Zura = Zinc
Itam = Iron
Ter-minum = Tin
Leong pun = Lead
Cucu = Copper
Sampul = Silver
Garam = Gold

Wednesday, September 2, 2009

mimpi

mimpi oh mimpi.
kali ni masuk kali kedua da,
mimpi atau tidak,
keadaannya tetap sama.

excel II / trial


haha. arini ada 3 paper siot. agak2 lah weyhh..
lantak ja lah trial kali ni..
mcm gigurl cakap "baru trial, bukan SPM" hahaha..
nda pa, harap nxt time aku leh wat yang betul2..
ish3.. teda mood mau exam kali ni.. huuuu!
harap soklan kluar apa yang aku tahu saja lah :).
haha PEACE !