Monday, August 31, 2009

seindah biasa



huhu hayati lirik ini . Lirik ini membawa maksud yang mendalam.
Memberi inspirasi baik untuk aku dan korang. Disini aku ingin mengatakan bahawa aku menghargai semua kawan2 dan orang2 yang pernah membantu aku secara lansung dan tidak langsung dari pelbagai sudut.. juga kepada orang2 yang tersayang..meskipun kita berjauhan..huhu damn, tiba2 rasa sedih. haha. damn damn damn. sayang kamu.

" tangkap leleh "

Sapa yang layan 'macam-macam' aznil mesti tahu tentang segment 'tangkap leleh' ni.. Baru tadi aku tengok, air mata aku tak benti2 keluar.. huhuhu.. entalahh .. sedih semacam saja tgk segment tu.. bestnya kalau semua boleh nangis sama2 kann, rasa ringan saja dada kita. biarpun mereka (penonton) semua tu tk paham, tak kenal pun siapa kita. huhu .. suka tengok rancangan tue! aznil is the best!


Wajah menunjukkan keceriaan,
Bibir turut tersenyuman riang,
Sedangkan hati terus menangis hiba,
dan hati juga terus menahan,
Hanya tuhan saja yang tahu.

merdeka merdeka :)



satu bangsa , satu suara , satu nada , satu irama .
bersama kita capai semua , satu MALAYSIA !!

damn i like this song so much! i'm proud to be malaysian. haha
Happy national's day to all malaysian!

btw, aku mau keta ni!!! sangat comel ! aku mau lomo - fisheye jugak!
beli kan aku weyh!!


Mini cooper - RED Mini cooper - WHITE
Lomo - Fisheye 2 ! Cantek sial effect dia!
haha sebelum itu, asal ramai yang dalam dilemma ek skg? haha pelik.

Saturday, August 29, 2009

hehe :)

Bila sebut boyfriend, kebanyakkan kawan2 ada boyfriend. Dimana2 ja mesti ada couple. Tadi pegi 1 Borneo, tgk movie ' UP ' dengan abg fie, kak moy, atei, ciden and farah. before masuk panggung, kak moy dtg gila sot dia pg cari pasal dgn orangg.. teriak2..hahaha mengong tul.. sayang kak moy!! movie agak busan, ngantok gila aku siot. Pas habis moviee aku jumpa ebon!! ngam2 dia pn tgk moviee sma. huaaaa!! rinduu gila dekat ebon!! hug hug hug.. rindu dgn ebon.. huhuhuu.. sayang ebonn.. okayy pastu, macam orang gila , enta mana mau bayar tiket. haha macam palui dah. orang da mono2.. okayy2, tia payah panjang2 cakap. masa kami ke hulu ke hilir dalam 1 Borneo, kedai pun da tutup semua. Banyak juga couple ni ke hulu ke hilir. Tiba2 suatu perasaan aku timbul masa itu. hahaha. Perasaan jeles sial! kakakaka..adehh.. tgk kak moy dgn abg, jeles la pulak. bila teigt c niqa n daling dia, jeles pula. bila tgk cina2 tu bemanja2, jeles pula. hahahahaha. kamu tau kah aku jelous tgk couple2 skrg ni??? astagaaa.. hahahaha.. oya! tia lupa juga, biar pun movie tu buhsan tp gila sweet couple tu, cinta smpai la ke tuaa.. huhuhu.. sayuu juga lah.. jangan saja lah dicabarr kann.. bisuk2 tukar sudah kali status akuu tuhhh. kah3!!

Had a great time with kak momoy during this holidays! Last2 minit juga baru lah best..huhuhu.. napa lah tidak dari 1st day of cuti tu..astagaa.. esok kak moy pulannggg.. (buli ckp sudah , lau nda kana cubit susu. hahahaha) SEDIHnyaaa... huhuhu.. gonna miss youu !! Hari tu masa tido kat rumah kak moy, i really had a wonderful time. Biar pun org bilang nda tau malu ni bah, tiba2 jak msg blg mau tido d rumah. kakakaka.. dengan gelagat ibu, nurul , abang apis lagi. tidak lupa abg hazwan, ada juga dia 'hai' aku.. hehehe.. cumil jak drg adik bradikk tuh..suka tengok bila adik bradik bermesra nihh.. hihihi.. i love youu lah kak moyy!! sgt sgt sgt!! thankss sgt sgt .. thanks for the great moment. thanks for cheering me up! baby akan sentiasa doakan saja kebahagiaan kakak dgn abg. Semoga smpai lah ke pelamin yeaaa....HAHAHAHAHA! jgn di tunggu.. love you love youuu... take careeee kakak sayangkuu..

And yeahh, Studies?! hahahaha hellooooooooooooo TRIAL !!! selamat datang! akuu tak ready laaa! Sifat malas nihh laaa bodoh sgt! astagaa... aku mmg tk target papa ni kali.. PEDULI LA KAUUUU SANAA! insyaallah , aku blajar setakat aku mampuuu sajaaa.. relax kann.. hurmmm.. tahu TAKUT tapi.... agak2 lahh... buka buku pastu tutuppp! hahaha bodoh2...

Sekiannn..

Friday, August 28, 2009

demi cinta


sudah lahhhh..
aku da tk sanggup.
aku da fed up.
siapa aku untuk menyakiti perasaan orang.
mulai sekarang, aku hanya akan berdiam diri.

issues issues



haha jatuh cinta dengan lagu ni. issues issues issues . haha cumil cumil

Thursday, August 27, 2009

Wednesday, August 26, 2009

Kasih sayang.Cinta.Ego


Apa itu kasih sayang
?

Allah telah meminta nabi Adam untuk menyebarkan salam buat semua malaikat atas rasa kasih dan sayang iaitu salam sejahtera.Nilai ini sangat penting, tidak kira bagaimana caranya kita mempamerkan pada orang lain.
Love is sharing, love is talking, love is spending time together, love is faithfulness, love is being friends, love is looking together in the same direction.

Kasih sayang, terlalu indah untuk dikenang semuanya, takkan pernah ku buang kasih sayang, tiada pernah kenal usia tua muda akan menikmatinya..

Apa itu cinta?

Sesiapa pun didunia ini pasti pernah merasakan perasaan suka cinta dan kasih sayang. Cinta pada keluarga, cinta pada kawan dan juga cinta pada kekasih. Perasaan yang kononnya indah, buat jantung kita dup dap dup dap, buat hati berbunga-bunga, buat perasaan seakan terbang melayang, cinta yang ini sudah tentu cinta pada kekasih. Tapi apakah semua itu selalunya indah? . Suka.Cinta.Kasih sayang, ketiga-tiga itu seperti anak tangga. Ketiga itu bertahap. Mula dari yang paling bawah iaitu perasaan suka, lalu meningkat ke cinta, dan berakhir adalah perasaan sayang. Suka itu datang dari mata, lalu cinta itu jatuh ke hati, dan kemudiannya kasih sayang itu keluar dari jiwa. Semua itu perlu lahir dari hati yang ikhlas. :)

Apa itu ego pula?

Kenapa perlu lahir sifat ego ? Betul ka lelaki lebih ego daripada wanita ? Setiap manusia punya sifat ego itu, bergantung pada diri untuk menangani sifat ini. Kita sedia maklum bahawa ego ini ada kebaikannya dan ada keburukannya. eh? ya ka boleh datang kebaikan? banyak mendatangkan keburukan kot, oleh itu kita perlu bijak untuk mengawalnya. Mungkin kebaikan untuk sang wanita agar tidak dipijak2 oleh sang lelaki, oleh itu sang wanita harus punya sifat ego itu, tetapi jangan lah melebih2. Contoh situasi; bila kamu telah melakukan kesilapan, dan kamu tahu bahwa kamu juga turut bersalah, tetapi sifat ego dalam diri kamu itu tidak membenarkan kamu untuk mengalah. Jikalau punca negatif bertemu punca negatif, apa yang jadi? haa sudah tentu tidak akan berdekat. Tetapi apa pula jika salah satu pihak ini mengalah namun, yang pihak satu yang enggan mengalah? haa, kes ini parah, itu menunjukkan sifat egonya sedang bermaharajalela dalam dirinya. Kenapa boleh begitu? mm.. mungkin, orang itu telah setkan mindanya hanya ke satu arah sahaja, tidak ke arah kebaikan bersama. Kita sebenarnya perlu berfikiran luas dan kehadapan bagi menghadapi sesuatu situasi itu. Hanya dari diri sendiri yang boleh atasi sifat itu,mungkin agak susah untuk menyedarkannya, mungkin juga perlukan masa. Biarkan saja masa tentukannya. Kesimpulannya, ego adalah apabila kamu tahu apa sebenarnya di dalam hati, kamu patut buat/cakap sesuatu tetapi tidak mahu atau elak untuk buat/ckp untuk sebab-sebab kamu yang mementingkan diri, yang mana kamu berfikir sifat itu bukanlah mementingkan diri. akhirnya keadaan itu menjadi semakin buruk. (kerana kamu tidak berbuat yang sepatutnya).

is it ? .. haha .. saja ja buat entri ni tiba2 jak terlintas dalam kepala hotak ..

coba


haaarr. geram denga lagu ni siot ! geram geram geram .. huuuu
kita umpama merpati putih, patah sayapnya di udara.


Faizal nyanyi dengan mantap sekali, penuh dengan emosi. Gue tabik sama lo !

Tuesday, August 25, 2009

Monday, August 24, 2009

aku mahu

Apa yang aku mahu;

1. Harap semua orang2 yang aku sayang berada dalam sehat sejahtera.
2. Mimpi semalam menjadi kenyataan; sgt merindui diri kita sebelum ini.
3. Kalau boleh, mau kembali pada 26 JUNE 2009 dan sebelum nyaa.. :(( sumpah aku mau rewind balik.
4. Tak mau rasa sedihh.
5. Tak mau menangis.
6. Tak mau pressure-pressure.
7. Belajar belajar dan belajar serta terus belajar.
8. Buang sifat malas jauh.
9. Punya banyak kewangan.
10. Punya banyak teman lagi.
11. Punya pacar (hahaha. nda juga lah. huahahaa :P)
12. Mahu melancong! mana2 syakk. asal tenang.
13. Mau keluar rumah tidak pulang2 1 hari.
14. Mau semua ini berhenti. Jika tidak, biarkan saja masa berlalu dgn pantasnya. kerna aku mungkin tumbang pada bila2 masa.
15. Bersama-sama dgn orang yang aku sayang, tidak kira siapa. sentiasa.
16. Mau kembali ke laluan dulu dan kembali focus.
17. Pendorong yang setia. mcm PMR dulu, thanks mulawans. kalau bukan kerna kamu jg tidak mgkn saya dapat result mcm tu.
18. Mau pandai. haha. semua pun mau bah.
19. Mesin pemutar masa.
20. Sentiasa tersenyum. hoho.

rindu laling, rindu ebon, rindu mulaw, rindu kak L, rindu hoki, rindu oh rindu. RINDU SEMUAnya. sudah puas aku mengunkap kan kata rindu. kata hanya ucapan sementara, tapi perasaan masih sama. haha merepek. bh chaw


Sayu terasa hati .

Saturday, August 22, 2009

kamu tahu?


Kamu tahu ?
Seribu senyuman,
Belum tentu dapat menawan hati
Satu jelingan sudah cukup,
menimbulkan rasa
benci.

Membina mengambil masa
Meruntuh sekelip masa.



Renung-renungkan.


tiang -tiang ini melambangkan kita sebagai manusia,
mereka kelihatan seperti berpegangan tangan,
rapuh setiang; ia tidak akan tumbang sendirian.
sayu terasa hati

Tuesday, August 18, 2009

Jetty , Jesselton Point is the best!

This is one of the reasons why i really really LOVE to go to JP so much!


















captured by Epie

captured by Epie

Monday, August 17, 2009

music ini lagu ini =/

Masa kat tuition tadi,Nigel pasang lagu ni, aku terdengar dan rasa macam familiar saja lagu ni. Teringat kat video ni kot. Tambah lagi dia pasang kuat2 aku semakin layu. Rinduu.. haha. pa2 pun, i'll be just fine.. Rindu juga sama laling aku. hope dia okayy.. cause msg dia merisaukan aku. huhu. i love you laling! jgn lupa laling msh ada saya! :). Rindu juga sama ebon les akuu tuh, enta lah bon, baby rasa makin jauh ni bah kita? hahaha. RINDU sgt sgt. Semua orang yang aku sayang. MODE: IGNORING.

Saturday, August 15, 2009

kembali ke zaman kecik2


Efie, Fatheen, Aniqah dan Shafi . haha. tengok sapa plg comel?
mesti la dak pakai bakul biru tu. huahahaha.


Kembar di lain zaman. haha. lucu pula c farah senyum. Sekarang dia makin nakal dan kuang asam . tengok lah akak dia sapa kan. hoho. masa ni farah 2 tahun, lain muka dia compare to skg, dulu lg comel. haha. skg muka nakal dia, bikin panas. kekeke.


Tuesday, August 11, 2009

al-kisah hari ini (da lama tak maki orang sial)

Sebenarnya aku malas nk post tentang kejadian tadi. Oleh kerna aku banyak berdiam td, aku rasa tk puas hati. So sekarang ini hanyalah luahan makian yang tidak sempat dikeluarkan tadi. HAHAHA.. ermm..Wahai manusia yang bertopeng muka segala muka! ,Kau merupakan manusia yang paling malang aku jumpa. Tapi da mmg jodoh kita lah kan berjumpa d Maktab Sabah tuh, atas permintaan orang tua aku terpaksa juga aku masuk sekolah itu. Lagipun sekolah tu bukan lah teruk sgt kan orang bilang, tk juga best. Hanya satu tempat untuk aku menimba ilmu, mengenali erti hidup dan mencari teman-teman yang BEST!. Da lama bertahan dengan kauu, manusia yang tiada siapa pun yang kenal. nama saja da berumur kan, nama saja tahu mengajar orang, tp diri sendiri tak diajarkan. Tu juga lah sebabnya kurang ajar! Otak sempit nk mampos. Cakap otak aku kat lutut, tengok lah hotak sapa letak kat bontot! Cakap mencarut tak tentu pasal, merepek tak tentu pasal. Perkara tidak berkaitan diungkit. Aku hormat dengan kau (dulu), sebab itu aku tidak melawan kata-kata kau. Aku diam bukan aku sombong. Kau bodoh ke apa? salah ke aku diam? Ko tidak layak menghina orang lah weyh! Menjadi sorang role model bukan lah sedemikian caranya. Kau da tak layak mendapat hormat daripada aku. Dari tahun 2006 sampai la ke saat ini, aku tahu kauu mmg tidak boleh tengok orang bergembira. Kau ingat kau perfect la tu? Semua orang tk perfect la weyh. Jangan lah jadi bodoh ungkit benda yang takde kaitan pon. Aku hormat orang tua mcm kau, tapi sekarang rasa hormat aku terhadap kau dah buang jauh2.. Takkan pernah aku menghulurkan tangan aku untuk memohon ampun daripada kauu manusia sialan. Sudah lama aku menahan dengan penghinaan dan fitnaan yang kauu lemparkan pada diri aku.. Aku diam sebab aku tahu, Tuhan itu maha adil. Aku yakin kau pasti mendapat balasannya. Aku hanya mampu untuk mengeluarkan air mata mahal ku itu, yang susah aku tunjukkan.. Kau tidak layak untuk menghina orang. Kau tidak kenal siapa orang tu, jadi siapa kau untuk menilai diri mereka hah manusia?!! Kau tahu erti "Don't judge the book by its cover?".. Aku cakap ni buat tambah dosa saja.. Aku tak kesah dengan hidup kau. Siapa kurang ajar dengan aku, akan ku melebihi kurang ajar pada nya! Siapa yang tidak tahu rasa hormat pada aku sedikit pun, akan aku balas yang lebih sialnya. Aku bukan lah pendendam, aku jarang mencari hal dengan orang. Sebab itu, melukai orang akan aku elakkan.. Aku juga seorang manusia yang punya hati dan perasaan.. KAU SUDAH MELAMPAU manusia!

p/s: Makk aii, panjang siot! haha. Fyra, ari ni kte senasib :) ade kes ! haha. Relax k yang.

Sunday, August 9, 2009

enta mau letak title apa. haha

"Bersama semula adalah sesuatu yang amat mustahil. Namun jika kita punya kekuatan untuk bersama semula dengan kenangan yang terpahat di antara kita sesama teman-teman. Kita mampu untuk bersama semula dan meneruskan perjuangan kita yang belum punya titik nokta. Moga kita akan mampu bersama semula teman-teman."

Quote ini aku ambil daripada sorang sahabat. Quote ini membawa dua makna pada diriku.

First ;
Dikala aku sibuk berfikir dan merancang tentang dinner party kelas aku (sungguh tidak sabar) dan mendengar cerita-cerita dinner kelas-kelas teman-teman ku, aku terasa sungguh sebak dan sedih kerna tiba-tiba ter-emo la kot? haha. Tahun ini adalah tahun terakhir aku digelar sebagai pelajar sekolah. Tahun terakhir aku memakai baju sekolah. Mungkin juga tahun terakhir aku bersama teman-teman aku, tidak kira seusia ataupun tidak, sekelas ataupun tidak. dan mungkin juga tahun terakhir aku diajar dan belajar bersama guru-guru ku. Mungkin tahun-tahun selepas ini, kita akan dipertemukan tapi bukanlah macam tahun ini dan sebelumnya. Masa itu lah kita akan merindui setiap saat kita di sekolah. Alangkah rugi tidak terkira jika kamu tidak menghargai saat-saat kamu bersekolah. Selepas tahun ini, ada di antara teman-teman yang pasti akan berkahwin awal (sapa la kunun tu ar) dan juga sibuk dengan study atau hidup masing-masing, tengok hidup da tak seindah zaman persekolahan da, da tak relax da. Stress pun kena stress sendiri-sendiri, haha . Masalah pun da kurang nk meluah. Kurang da gelak ketawa. Teman lama dan teman baru adalah orang yang berbeza ye, igt itu. Peranan mereka sama sahaja sebenarnya tapi orangnya tidak sama, masing-masing dengan pangai masing-masing kan. kena hargailah MB dan ML. haha paam? c gigurl ja kali paam ni. dan tidak lupa juga teman-teman yang pernah sekelas bersama aku terutamanya kelas 3 Makmur;2007. Rinduu korang lah. Segala kenangan;Segala suka dan duka kita bersama akanku abdikan dalam diari hidupku. Terima kasih semua !

Second ;
Quote ini juga mengingatkn ku pada masalah-masalah atau konflik yang penah aku hadapi bersama orang yang pernah rapat denganku. Aku merindu mereka, sgt sgt tersgt. (Sama ada konflik baru atau yang lama;kes sama kut;sorry bukan niat aku mengungkit). Biarpun sekarang agak lain rasanya bersama(Bergantung jugalah), aku tetap menyokong kamu dari setiap sudut yang ada. 70 degree ka(waa punya curam seh.haha), 10 degree ka 1 degree ka , sudut depan ka blakang kah, miring ka siring kah. haha. Betul lah kata salah sorang temanku, setiap yang berlaku pasti ada hikmahnya. kan? Setiap orang juga pernah ada konfliknya, semua itu bergantung dengan cara kita menghadapi suatu situasi itu. Biar sahaja masa yang tentukan segala yang terjadi, kita hanyalah perlukan sedikit usaha dan banyakkan berdoa. Terima kasih kerna telah menjadikan diari hidupku dengan lebih bermakna dan memberi aku rasa disayangi. aku sangat menghargai kamu!

Sorry lah emo2, hormon tk seimbang la katakan. hahaha. Korang pun janganlah ikut emo ar. haha. Pandai juga kan korang ter-effect ma post aku? haha (kan ana?) kekeke. Kepada teman-teman yang sudah tidak bersekolah, haha jangan kamu sedih bah:P. Insyaallah, sebelum SPM, aku mau buat makan-makan khas untuk semua kawan-kawan kesayangan aku;2009. Harap ja ada budjet ni. hee. :)
sapa mau join gak tu, meh la sumbangkan duit anda. haha (helsley jgn lupa ye :D). Lagu ini khas untuk teman2 yang masih bersekolah dengan aku;2009. Especially kepada orang-orang yang rapat dengan aku (tidak kira usia). bersama kita tempuhi hidup yang serba kekurangan ini yang ditambah lagi dengan onak dan duri; bisa daripada segala racun yang ada. haha gila ayat power . Goodluck dalam hidup masing2 ye.


fatheen

Saturday, August 8, 2009

horoscope - Aries


Friendster Horoscope - 8 August 2009

Aries !

The Bottom Line
Today isn't about ignoring real problems, it about relaxing and clearing your mind.

In Detail
After thinking about making changes for so long and not mentioning it to anyone. the obvious solution has suddenly dawned on you: If you really want to change, what could possibly fulfill that urge more dramatically than moving, long distance? After all, that would mean you'd have to change your home, your job, all your relationships and all your habits. If all this sounds invigorating rather than frightening, get busy. The sooner the better.

‡ ♥ ♠ ♣ ♦ ‡

Haha, i really like today's horoscope! First aku baca , mmg cibai lah horoscope ni, pasal apa? hahaha sebab mcm tau2 ja masalah 'kecik' yang aku hadapi semenjak dua menjak ni. Horoscope hari ini, sangat bersemangat and inspirational. kunun lah. Apa yang aku sebut pasal bertapa dalam post lalu, mungkin da sampai masanya aku buat action, betul la mcm horoscope ni ckp kan. "After thinking about making changes for so long and not mentioning it to anyone. the obvious solution has suddenly dawned on you".. lama ka sudah masa berlalu? baru 2 minggu pon? rasa mmg la kejap, tp bila hati da menunggu, terasa 5 tahun pun ada. Mungkin aku patut juga busykan diri, yeap. macam encik Badrul ckp,"Ko tau ka aktiviti harian ko mmg memboring kan! tu lah ko dibelenggu dgn masalah tidak patut ko fkir; ko ni takut buat satu benda yang baru ko tau?" hahaha. Dulu aku da tekad dan nekad buat smtg baru, thats the first step i guess, dan skg aku patut cuba lagi sekali kan, encik Badrul.. errmm...nk boyfriend boleh? haha. budu eh, enta kenapa buli terfkir bf. Apa2 pun, Aku redha saja dan biar lah Masa tentukan segala yang terjadi. Aku tahu aku da patut start belajar, insyaallah, doa2kan lah kerajinan aku ye. Aku tahu aku boleh! Majulah sukan untuk negara! kot?. Horoscope aku tk pecaya sgt, kadang saja yang btul2 kena dengan keadaan aku alami. Well, this is the very the 'ngam' one. haha. Kalau korang tk caya, pegi la tengok2 horoscope korang. haha. btul aku tk tipu, tapi tk semua yang 'ngam' lah.

p/s: aku tk sabar nk puasa oh. enta kenapa aku excited. harap2 dalam bulan ramadhan tu, semula akan kembali normal dan aku tidak perlu lg memakai topeng senyuman. amin.

aku Rindu masih.
fatheen

Thursday, August 6, 2009

rindu


Diam seribu bahasa,
Menutup segala perasaan;rindu ku.
Maafkan aku tidak sempurna.
Tuhan tolong aku perbaiki diri, segala yang termampu.

Aku bagai tidak tahu erti ceria,
Hanya tahu bertopengkan senyuman.


need hand to hold.
fatheen


Rindu sgt sgt. rindu pada bulan. rindu laling. rindu teman2. rindu kamu. rindu tersgt,sungguh.

Wednesday, August 5, 2009

Riang Gembira


aku gembira kerana ..


Aku dikurniakan dengan tubuh badan dan pancaindera yang agak sempurna.
Aku mempunyai akal fikiran yang baik.
Aku masih pny keluarga.
Aku pny ibu bapa dan adik bradik.. (walaupun tett..haha)
Aku masih hidup.
Aku masih diberi peluang untuk berkongsi kasih dengan orang.
Aku ada ADEK KEMBAR yang aku sayang!
Aku disayangi oleh dia. hahaha prasan:P
Aku terlihat apabila cik adek tersenyum riang.
Aku berkongsi cerita bersama cik adek tersayang.
Aku dan cik Adek meluang masa bersama. tk terkira sayang aku pd dia! adek kembarku tersayang!! muahh.. sayang kamu.
Aku ada teman2 yang memahami dan sayang pd aku.
Aku ada teman2 yang sentiasa berkongsi suka dan duka.
Aku ada Fyra, Atei, Laling, Ebon, Gigurl, Amirah, Mangak (c KUDA), Olen, Azura(c Anjing2), Encik Badrul, Encik Helsley, Encik Jacky, Encik Brandon, Encik Mazree, Yasmin (Gete), Syahirah, Hafizah, Kak Momoy, Joanne, Rechel, Fara, Audrey Wilson, Alvina Tabad, Madeline Rikan Tabad, cikgu2 yang baik dan SEMUA mereka2 yang aku kenali. (sorry kalau tkde nama korang, korang tu termasuk la dlm semua tu ye)
Aku ada kepala hotak yang boleh tahan bernas nya. hee
Aku ada tempat untuk berlindung.
Aku masih boleh melihat bulan yang indah!! Rindu pada bulan
Aku ada simpanan kewangan yang baik (setakat ini)
Aku ada Allah
Aku ada orang gaji yang telah lama berkhidmat dengan kami. Aku amat menghargai jasa beliau.
Aku ada adik yang comel
Aku mempunyai paras rupa yang agak okay, sederhana.
Aku mempunyai matlamat hidup.
Aku ada banyak teman2, tidak terkira jumlahnya.

Kesimpulannya
, aku tersangat-sangat bersyukur kepada Allah kerana mengurniakan apa sahaja yang membuat aku gembira, dan apa sahaja yang membuatku sedih itu adalah cobaan daripada-NYA. :) Aku yakin semua itu pasti ada HIKMAHnya. Serious! Aku sayang korang! SEMUA! terima kasih kerna sudi berteman dengan aku. Sudi menerima aku apa se-adanya. Aku tersangat lah sangat lah menghargai korang. TERIMA KASIH kerna sudi hadir dalam hidup aku. Laa, emo la pulak. hahaha. Aku ikhlas berkawan dengan korang. Tak sabar pula puasa ni. heee.

fatheen

Tuesday, August 4, 2009

puisi terindah ku hanya untuk mu


p/s: Bulan kembali tersenyum riang,
walaupun senyuman itu tidaklah nampak,
sbb bulan penuh kan, haha tapi,
cahaya nya sangat menyerlah,
Menggambarkan kebahagiaan,
bulan pun turut merasa.

Monday, August 3, 2009

...



mimpi tk yang semua sempurna
..

Saturday, August 1, 2009

Happy friendship dayy!



Jika dikatakan embun pagi itu suci,
suci lagi sebuah pengorbanan.
Jika dilihat pulau itu indah,
indah lagi sebuah pertemuan,
dan jika dirasa mutiara itu bernilai,
bernilai lagi erti seorang teman.


"It's really amazing when two strangers become friends, but its really sad when the two best of friends become two strangers." :'( ..

Disini, aku ingin mengucapkan selamat hari persahabatan buat teman2 yang ku kenali, sejak dr sekolah rendah hingga la ke hari ini. Tanpa kamu memang sukar untuk aku tempuhi hidup ini selama beberapa tahun. Kamu sentiasa berada disisiku tatkala ku dalam kesedihan. Kamu sentiasa menolongku semasa aku dalam kesempitan. Kamu memberiku semangat bagi mengharungi cobaan hidup. Aku sangat bersyukur kerna dapat mengenali teman seperti kamu. Dari semenanjung smpai lah ke sabah, itu adalah takdir tuhan untuk menemukan kita. Begitu jauh jaraknya, Mahupun dihujung dunia, jika ditakdirkan kita berjumpa pasti akanku genggam semua yang kita ada seerat-eratnya. Aku sangat menghargai kamu, tolong maafkan aku untuk semua kesilapan yang aku pernah buat, sama ada yang kecil atau yang besar. Walaupun agak sukar untuk kamu melupakannya,terima lah aku apa seadanya. Aku bukan MEMINTA,aku hanya ingin kamu MENCUBA.Yang buruk ditegur, yang baik untuk kita kongsi bersama. Akan ku cuba mengubah mana yang silap. "Buang yang keruh ambil yang jernih baru teguh, peribadi."

Sincerely,

fatheen

lovin' books


Hannah hugged her sister tightly.
" I know you don't trust your life anymore,
but you've still to live it. So do i "


-I'll be there for you by Louise Candlish.

I was searching for the 'book'. Looking around here and there, pretending that i don't know where was it. Then i called mom and said "mom, this is the book i'm looking for" while i step away from the bookshelf. I was blushing. Mom was like "Ouh? This is the one? well okayy" . She thought its okay to motivate ourself, its for our own good. Well, i own the 'book' now. Hoping that i'll become a better person after read it and will improve the way of my life, to people around me aswell.
‡ ♥ ♠ ♣ ♦ ‡

Seseorang teman bertanya kepada aku, "Apabila gigi kamu sakit, apa yang kamu nk buat? Kamu hanya ada dua pilihan. Pertama, kamu memilih untuk biarkan ia tetapi kamu yang akan merasakan kesakitan yang berpanjangan itu sendiri. ; Kedua, kamu pilih untuk mencabut ia, dan kesakitan yang berpanjangan itu, lama-kelamaan menjadi pulih."

peace no war. happy friendship day!