Thursday, July 30, 2009

happiness and pain


It's amazing how one person can bring you so much happiness and pain in your life. Maybe it's really love knocking when she or he can make you so happy that you forget all the pains. So don't forget all the happiness when she or he breaks you heart.

Dear friends,

May you all forgive all mistakes that i ever made that ever hurted your feeling and don't forget all the happiness ; the laughter we shared together once.

Happy friendship dayy! Thank you for all your support. I really appreciate it! ilysm!

-fatheen
mode : quiet!

Tuesday, July 28, 2009

buang yang keruh, ambil yang jernih ; baru lah teguh peribadi

________________________________________________________________



shhhhhh
...haha
aku tahu lagu ni agak jiwang.
oldskul.
dan agak lusu.
tapi aku sukaaa. :)

"Buang yang keruh, ambil yang jernih ; baru teguh peribadi"
moto terkini aku.
[ tersenyum lebar sekali ]


Sunday, July 26, 2009

dear amirah ,

hey syg..Obviously, im not really happy with my life right now,seems dull and so whatever. Yeah its true, from the outside seems like i'm enjoying my life but inside, i've a lot of dilemma going on. Even sometimes, i'm not sure what are the problems i facing with. Its like finding the main problem in fixing things, but you must know what's the reason why it is broken and try to fix it. But the thing is, i don't know what's the main caused of all my problems. And now i know, the main problem is ME. Honestly,I'm not sure who i am, what i want, and what i don't want. i realise that i've been talking to much but act less. I know what i want but i don't dare to take the action, especially when it comes to argument/conflict with someone, to tell you the truth i dont dare to get hurt or hurting people. Yes, of course i know thats a normal thing and thats what you called life! You know what i mean right? Well, I admit that i'm not matured enough in handling all my problems, i've been thinking to much. Thats make me felt like i'm drowing. i know you are a good friend and i love you. i know you love me and don't want me to be sad. i dont want you to be worry about me. I've been thinking and discussing with few people.So start from now on, i'll try to improve my way of living and built up the positive attitudes in me. I need to be strong and creative in handling all my wacky problems. Like i said, i need to "bertapa" for a while, get know of myself and put myself back together in one piece. I think my life is 'Overprotected', just like the song, i need time and i need me:) . Don't worry sayang, i have a plan and i hope this will work! i love youu so much!

fatheen boleh! amie boleh! fyra boleh! laling boleh! badrul boleh! mira boleh! fara boleh! maju lah diri untuk masa hadapan. ceh! haha.

masalah ; aku ; sentiasa

Betul kata encik badrul. Aku sebenarnya cepat "panik" dalam menghadapi sesuatu yang menimpa. Aku berkata pada diriku, "aku boleh hadapi masalah2 itu dan hati berkata yang aku kuat ! TETAPI sebenarnya ia sangat la lemah, dan aku cuba untuk melawan balik. Jika aku tidak berbuat demikian, pasti aku akan tenggelam dalam masalah itu. "Panik" membuatkan aku cepat fed up dengan masalah itu? mm.. memang aku takut masalah yang sama akan berulang, dan memang tidak dapat dinafikan. Bila aku rasa masalah itu sudah selesai, sebenarnya tidak. Ia masih bermain2 dalam fikiran kepala hotak aku, cuma aku takut untuk menghadapinya dan lama-kelamaan pasti akan FED UP. DAN... akuu... pasti akan mengeluarkan kata2 yang tidak sepatutnya keluar dari mulut ku dan ianya pasti akan melukakan hati dan perasaan orang. Orang pasti akan turut FED UP dengan perangai itu. mm.. Sebenarnya aku sedar akan perangai aku yang sering meng'FED UP'kan orang dan masalah2 semua itu pasti akan berulang.. Aku penat dengan perangai ini.. aku mahu buang sejauh yang bolehh... Kerna perangai itu pasti akan merosakkan suatu relation aku bersama setengah orang. I'm Sorry.. Mungkin aku perlukan ruang untuk diriku, kenal diriku, siapa aku. Lepas ni mau pegi bertapa kut, di mana encik badrul? batu caves? sami vellu ar. haha. Apa2pun aku hanyalah manusia yang lemah yang diselimuti dengan banyak kekurangan. haha balik2 aku ckp camtuh, tapi yang bener la kan. Aku sedar aktiviti hidup aku sekarang sgt lah membosankan, haha tu la juga menjadi salah satu faktor2 semua ini selain daripada manusia2 hidup sebumbung dengan aku selama ini so aku fkir, aku perlu tambahkan aktiviti2 yang lebih sihat untuk diri aku, kan encik badrul? haha.TERIMA KASIH encik Badrul! suka aku ceta ma kau, tidak kira brapa jam, 4/5/6 jam ka, pagi buta ka malam buta. haha terima kasih kerna kongsi "ilmu2" kau, haha. Ayuhlah kita mencari IDENTITI diri. sayang kauu!

p/s:-
; aku rindu laling akuu.. huhu ..
; aku sayang fyra
; THE BUTTERFLY best!
Banyak persamaan tapi last2,
kecewa aku dengan c Desi tu.. huhu
; Aku perlukan ruang untuk diriku,
dalam masa terdekat ini.
Bertapa utk memajukan diri.
Fatheen boleh! kau boleh! yeahhh!!

Saturday, July 25, 2009

butterfly


Country: Indonesia
Production Company: Maxima Pictures
Genre: Drama
Director: Nayato Fio Nuala
Starring: Andhika Pratama, Poppy Sovia, Debby Kristi
Length: 85 mins
Date of release: 6th December, 2007

Synopsis

The film is about three friends; Vano (Andhika Pratama), Tia (Poppy Sovia) and Desi (Debby Kristi) in the search of independence and the real meaning of life.

Tia and Desi's relationship are so close that Tia becomes so protective until Desi depends on her too much. The problem started when Vano falls in love with Desi. At the same time Desi knows Tia likes Vano very much. Finally Desi and Tia agrees to make Vano their friends.

Desi begins a long journey with Tia and Vano on her 20th birthday. On the halfway suddenly Desi falls sick. Tia and Vano decide to return to Jakarta, but Desi disagrees and proceeds with the journey. Over here they learnt a lot about love, friendship and about losing both of them...

Adehh..Desi menyalah tafsir erti cinta dan sayang ituu. hahahaha.. bengong!♥

p/s: Sorry fyra kerna post benda yang sama. i tertarik dengan movie ini. :( Cerita and character dalam movie ni i rasa banyak persamaan.

Friday, July 24, 2009

persahabatan ; aku ; hati

Siapa kata bercinta itu lagi susah daripada berkawan? Siapa kata bercinta sahaja kita perlu mengeluarkan air mata? Sedangkan persahabatan yang kita pernah bina tiba2 hilang begitu sahaja? Jikalau kamu jenis manusia yang pentingkan persahabatan; Menangis la kamu masa itu. Bercinta juga dimulai dengan ikatan persahabatan .. betul tidak? menjaga ikatan persahabatan sebenarnya lagi susah banding dengan bercinta. Aku bersahabat dengan ramai orang, namun sesetengah persahabatan itu adalah emas berlian buat aku. Amatlah ssh menjaga sesuatu tali persahabatan itu, dengan usaha dan kesabaran aku menghadapinya. Penat sangat terasa hati untuk bertahan. Sahabat sejati amatlah susah untuk kita temui, hilang sahabat itu maka hilang la dia selamanya. Ada pun ia, namun sukar untuk dicapai. Cinta? cinta datang dan pergi. Pergi sorang, cari la lain! apa susah?! Tanpa sahabat, mungkin kita akan sentiasa dalam kesedihan. Tanpa sahabat juga mungkin diri kita tidak akan maju. Tengok betapa besarnya peranan sahabat? Bersahabat la kamu dengan ikhlas dan jujur yang tulus dari hati masing2. Tanamkan lah ikatan persahabatan kamu di dalam hati yang murni itu. Kau, fatheen! Kau akan terus mengalah kerna kau penakut! Penakut dengan masalah! Kauu sungguh lemah!

Thursday, July 23, 2009

10 K dalam persahabatan

* KECINTAAN merupakan elemen yang paling penting sekali dalam sesebuah persahabatan. Ikatan sesebuah persahabatan akan mudah rapuh jika tiadanya kecintaan antara dua insan yang disandarkan kepada Si Pemilik cinta itu sendiri. Sebab itu, kadang-kadang perlunya kita meluahkan rasa cinta kita terhadap sahabat kita dengan mengungkap, “uhibbuka/i fillah” (bagi sahabat-sahabat yang sama jantina sahaja) agar mereka tahu betapa cintanya kita terhadap mereka, kerana Allah (insyaAllah).

* KASIH SAYANG lebih kurang sama sahaja maksudnya dengan kecintaan. Namun, setelah kita mencintai sahabat kita, perlunya kita curahkan segala kasih sayang kita terhadap mereka. Tetapi, kadangkala kasih sayang tidak perlu dipamerkan secara luaran. Cukuplah sekadar kita mendoakan untuk sahabat-sahabat kita, insyaAllah, itu sudah cukup membuktikan betapa sayangnya kita terhadap mereka.

* KEIKHLASAN dapat menjamin sesebuah persahabatan mendapat keberkatan dan rahmat daripada Illahi. Tidak ikhlas ketika bersahabat dengan seseorang akan mengundang permusuhan antara sahabat. Bersahabatlah dengan seseorang kerana keluhuran hati budinya, bukan kerana rupa, pangkat atau harta yang dimilikinya.

* KESETIAAN terhadap seseorang sahabat mampu memanjangkan tali persahabatan walaupun jarang bertemu. Apabila kita setia terhadap kita, kita akan diingati oleh mereka sehingga akhir hayat mereka, kerana tidak kira susah atau senang, kita setia berada di sisinya memberi sokongan, insyaAllah.

* KEBERANIAN dalam berkata benar. Dalam persahabatan juga, kita hendaklah berani apabila ingin mengatakan sesuatu. Lebih-lebih lagi jika kita telah melakukan sesuatu yang menyakiti hatinya, kita kena berani mengaku padanya atas kesilapan yang dilakukan. Selain itu, berani juga dalam menasihati sahabat kita. kerana sebagai sahabat, kita mesti mahukan yang terbaik untuk mereka kan?

* KEJUJURAN juga perlu dalam persahabatan. Jangan sesekali menipu atau menyembunyikan apa-apa daripada pengetahuan sahabat kita. Mereka juga perlu tahu apa yang kita lalui dalam kehidupan kita. Jangan berahsia, melainkan pada perkara yang benar-benar perlu dirahsiakan (hehehe).

* KEMAAFAN. Sekiranya sahabat kita pernah melakukan sebarang kesilapan, bersedialah untuk memaafkannya, tidak kira sebesar manapun kesalahan mereka terhadap kita kerana sahabat yang baik adalah sahabat yang bersedia untuk memaafkan sahabatnya. Jika kita yang bersalah, janganlah malu untuk meminta maaf daripada mereka kerana orang yang dahulu meminta maaf adalah orang yang hebat.

* KESEDIHAN. Apabila kita sedar bahawa sahabat kita sedang bersedih, maka, ikutlah sedih bersama-sama dengan mereka. Tawarkanlah bahu kita untuk dijadikan tadahan air mata mereka. Kerana tiada siapa yang akan mereka cari selain kita sahabat mereka.

* KEGEMBIRAAN. Begitu juga dengan kegembiraan. Jika kita gembira, maka marilah berkongsi kegembiraan itu bersama sahabat-sahabat tercinta. Tidak mahukah kita bergelak tawa dengan mereka? Tidak mahukah kita melihat ukiran-ukiran senyuman indah di raut wajah mereka? Kegembiraan kita, kegembiraan mereka jua.

* KESERASIAN di sini bukanlah bermaksud, “Kau cantik, aku mesti cantik,” “Kau kaya, aku pun kena kaya”. Tidak sama sekali. Sememangnya manusia dijadikan oleh Allah berbeza-beza, namun, dalam persahabatan keserasian dapat diwujudkan apabila terbinanya persefahaman antara dua pihak. Apabila ada persefahaman, barulah hubungan kita dengan sahabat kita akan menjadi lebih baik dan akan berkurangnya pergaduhan disebabkan salah faham.


(Dipetik daripada http://shh.blog.friendster.com/2009/07/10-k-dalam-persahabatan/)

Wednesday, July 22, 2009

hati

hati tk tenteram,
hati terasa lain,
hati terasa sesuatu bakal belaku,
atau hanya mainan minda?

terasa jauh,
sedangkan dekat,
aku tidak tahu,
btul ka tidak.

aku berubah?
aku tk prasan,
mungkin..
cuma terasa jauh, sdgkan dekat.

Emosi kdang kala cuba menguasai diri,
patut kah?
akuu hanya mencuba..
Abaikan perasaan sendiri.

*melalut*

Click + CTRL = enlarge

Saturday, July 18, 2009

mornite .

hey all, its 2.00am .. i'm still awake .. ngantok kot? tp enta lahh.. asyik duk berfikir saja mestilah tk dpt tdo kan? ish3.. apo kono dengan eh'kau? .. Emotion are mixed up right now, cant think on something but thinking on everything? mm camna tu eh? .. well, forget it!! tgk aku da mula ckp english, biarpun parak kan.. tu maknanya aku tk brapa okayy la tuhh.. haha tp jgn dirisauu.. esoknya akan okay la tu.. relaxx sajee.. demam apa semua pun dah beransur pulih..cool saje kann :)

Okayy now, apa cerita? hurr.. okay, i'm still in shocked on what happen earlier.. Never been in that kind of situation before.. Kakak Momoy, again ... THANK YOU SO MUCHH AND SO SORRYY!! i love you so muchh.. i feel want to cry infront of youu.. sayangg kakak momoyy.. sayang fyraa .. thanks sayang sebab care pasal fatheen.. sayang gigurl juga... thanks kerna sudi temankan aku bila aku rasa tidak begitu selesa..c niqa jugaa.. haha sayang kauu?? hahahahaa..ko tatap peneman nombor 1, biarpun budu2.. (jangan lupa hutang saya!!)..sudah lama pipi ini tidak dibasahi.. hari ini , aku rasa lain mcm saja.. huhuu. Apa2 pun thanks you all .. sayang kamu..

"Ya Allah, tabahkan hatiku yang rapuh ini untuk berdepan dgn berbagai2 situasi sama ada sekarang mahupun yang akan datang. Sesungguhnya aku hanyalah manusia yg lemah sekali"


p/s: wahhh...sidebar aku dah kembali okayyy.. enta kenapa aku keluarkan air mata..ya allahh.. huhuhuu.. bengongg tull la blog ni.. and lagi satu! hahaha patutlah tak pandai tido2..lupa nk makan ubat sehh! hahaha palui. k chaw..tido la kali ni, esok lugai2 pegi class.. kena driving pulak tuhh.. haha chaw22.. salam


Friday, July 17, 2009

status



Beransur pulih



Tuesday, July 14, 2009

Bersama la kita sayang2ku




"Ya Allah ya tuhan ku, aku tak layak ke Syurga-MU, namun tak pula aku sanggup ke Neraka-MU. Kami lah hamba yang mengharap belas dari-MU. Ya Allah jadikan lah kami hamba-hamba MU yang bertaqwa, ampunkan dosa-dosa kami, kedua ibubapa kami, orang-orang disayangi dan dosa semua umat-umat islam yang masih hidup mahupun yang telah meninggal dunia. Cukup lah Allah bagi ku, tiada Tuhan melainkan Allah, hanya kepada-NYA aku bertawakkal dan Allah lah yang memiliki arasy yang agung"

"Ya Allah ya tuhan ku, buka kan lah hati ku untuk menuju ke jalanMu, jauhi lah hamba Mu ini daripada perkara2 yang terlarang, akan ku coba perbaiki diri ini Ya Allah, INSYALLAH suatu hari nanti. Amin ya rabbal al-amin"

Monday, July 13, 2009

apa itu sabar?


Apakah itu sifat sabar dan apakah itu sebenarnya sabar? Kita sering disajikan dengan perkataan sabar, sabar dan sabar namun bukan setiap insan dapat menerima hakikat yang sebenarnya yang dikatakan sabar.

Bila hati kerunsingan, kegelisahan disitulah syaitan datang menapak dijiwa anak Adam. Lahirlah jiwa yang tidak tenteram, sedih pilu dan kadangkala menderita batinnya. Siapa yang tahu? Tatkala itulah datang satu bisikan yang menyatakan kembalilah dirimu kejalan Allah. Itulah bisikan Iman.

Disini terujilah keimanan kita namun kita hanyalah manusia biasa , hanya mampu mengeluh dan terus mengeluh. Jangan! jangan sesekali kamu menyalahkan takdir kerana dengan disebalik takdir itulah tersembunyinya satu hikmah yang besar.

Katakanlah dalam hati kamu bahawa kamu tetap sabar. Dengan hanya satu perkataan itu disebut sudah pastinya ia dapat mententeramkan hati yang gundah gulana. Lihatlah betapa besar hikmah perkataan 'sabar' itu.

(dipetik drpd ; http://groups.yahoo.com/group/dakwah/message/360)

...dan bersabar lah kamu sentiasaa,
bersabar lah dengan perangai manusia,
Sesungguhnya mereka itu juga ada kelemahannya,
bersabarlah dengan hidupmu,
Sesungguhnya Allah sengaja menguji kamu.
Bersabar lah.. bersabar lah..
serta yakin kamu boleh!


Sunday, July 12, 2009

astagaaa budu punyaa blog



hahaha tekanan akuu dgn blog ni..
kenapa la side kanan tu boleh turun pegi bawah sial!
adehh. bgs cantek dah blah kanan tuu..
kenapa bgitu tuuu? sapa tauu?
tulun tulun!


Saturday, July 11, 2009


Poor little girl.
All by herself.
Again.
No one to hold.
No love to share.
Just her with her world of silent.

Eventually all the pieces will fall into a place ..
Until then laugh at the confusion,
Live for the moment,
and just know everything happens for a reason.

..



"Fragile Heart"

A fragile heart was broken before
I don't think it could endure another pain
But there's a voice from deep inside of you
That's calling out to make you realize

That this new bond gives inspiration
To all who feel no love appeal no more
So how can I break this wall around you
That's aiding both our hearts to grow in pain

So forget your past, and we can dream tomorrow
Save our hearts for care and lovin too
It's hard I know, but oh
One thing for sure
Don't go and break this fragile heart

A hurting mind in need of emotion
I don't think I could endure another pain
But baby in you, I've found affection
Affection I have never felt before

So don't let your past destroy what comes tomorrow
Don't go and break my fragile heart

With all this fire that burns between us
There's so much to lose
Yet so much more to gain
And if I could, choose the world around me
The world I'd choose would all revolve around you
So help me complete the game inside me
And help to mend, to mend this fragile heart


i u , take caree .


Friday, July 10, 2009

yalahuwahulahuwaaa . okayy kottt

Wahai cik fatheen, kenapa kah engkau duduk kesorangan?
Janganlah kau beduka, Pergilah kamu hiburkan hati.



hahaha huhuhu hihihi hohoho
tidak ada kata yang dapat menggambarkan perasaanku,
hanya sesetengah kawan ku sahaja yang mengerti. kot?
Hari ini buat pertama kali aku menghadiri kelas tuisyen d Asia City,
Bersama kawan-kawan ku yang gila semacam,
Mereka sungguh Cool dan Relax.
Bt pertama kali juga aku btemu dgn cikgu yg bnama Hadizah,
Cikgu itu berkata banyak dan berketawa banyak,
Alangkah seronoknya jika setiap orang mempunyai sifat sebegitu?
Perlukah kita bersedih sentiasa?
Gua pun agak tekanan mendengar gelakkan dia, haha lucu siot!
Lepas tuition seperti yang dirancang,
Kami pergi ke Jetty,
Waahh! Setelah sekian lama aku impikan suasana tempat itu,
Akhirnya dpt juga aku me'relax'kan diri di sna slama beberapa jam.
Bulan tidak kelihatan, begitu juga bintang2.
Kami duduk bertemankan angin yang nyaman.
Tepat pukul 9.oo malam,antar zura plg, rupanya bf dia melalang,
aku dan gigurl berjalan matang.
Sana ke sini kami bersahaja,
Menjenguk rumah orang tk tentu pasal! haha bengong.
Stay Matang depan rumah dia! haha saya sayang kauu gigurl!!!
Aku pulang dan online .. Menyedari masa berlalu dengan pantas..
Sudah pukul 1 pagi weyh !
Aku teringat Aktiviti-aktiviti ku pada esok ari, waaahh jadi budak pandai kauu besok!
haha. k saja mencarut .. daa .. i'm okayyy


Snapp! View Jesselton point .6.40pm

[CTRL + CLICK to Enlarge]

Thursday, July 9, 2009

haha hari oh hari

tk ceria lansooonng.. haha .. kesiannya kauu fatheenn ..

tk paam tk paam tk paam.

Inginku duduk tenang di nun sana,
Bertemankan bulan dan bintang,
Hatiku bagaikan tidak lg merapuh,
Terhapus lah semua problema.

Saat itu sungguh indah,
Ke manakah pergi sang bulan?
Oh Bulan, tidak lg ku lihat ia tersenyum,
Mungkinkah cuaca tidak mengizinkan ku melihatnya.

Kepulan awan (problema) tebal itu menjadi penghalangnya,
Cis, kenapa kauu harus ada?!
Kau lah yang membataskan penglihatanku selama ini!
Pergi ! pergi lah kauu jauhh!
Jauhh daripada kami semua,
Kau hadir hanya penuh dengan duka.

Bulan oh bulan,
Bulan yang indah dan bulan yang comel,
Perlihatkan lah ku senyuman mu sentiasa,
Kenapa? mengapa wahai sang bulan?
ku tertanya2 bila kah kita akan bersua kembali,
Melihat kamu tersenyum riang.


hey loww .

selamat pagi! pagi yang agak lain.. aku rasa lain macam je.. pagi yang tk ceria lansong.. aku rasa mcm satu hari smlm aku skip.. apa tk nya, pagi g skolah macam biasa..penat + ngangtok .. anta fyra balik then sampai je rumah aku terus tdo.. dr kul 3pm smpai tadi kul 4am. hoho. tk pernah aku tdo lama ni doh.. bukan apa, smlm kepala aku sakit gila mcm nk melatop ja.. tuition pun skipp.. duhhh.. banyakk masa yang aku buang dohh.. mm..mum aku masuk bilik pun aku buat tk kesah, sllnya dia masuk bila dgn c farah aku yg nk ngamuk.. haha bising kan farah tu, tension akuu.. aku n gigurl ja paam.. hahahaha, so smlm tk mandi la satu ari tu jawapnyaa.. ee badan melekat gilaa.. nda aku tahan.. tu lah yang bangun awl ni.. k chaw:)

harap2 lepas g skolah nnt, ceria la balik ari aku bila jumpa kawan kawan semua :)

psstt! aku mauu benda nii!!!!!LOMOLITOS! RM50! Siall.. aku mauuuu..

Monday, July 6, 2009

haha. hasil drpd aku untuk korang kot?



Actually aku tepiki buat benda ni, mula2 nk masukkan lyric lagu je, so last2 masukkan je lah gambaa2 korang :) ... sayanggg oh sayangg ..

berkawan? masa kecik2, kta kena anta pegi skolah .. taska ka tadika kah .. masa tu kita berkawan je sesuka hati, mana ada budak2 lain bemain2 sana juga kta meyebokkan diri .. biasa ar budak2 kan, mana tahu malu. tapi ada jugak yang pemalu .. mm aku kot? hahaa sumpah aku mmg pemalu , bertempat juga ar.. dari kecik tp skg masi boleh dikawal .. hehehe.. kta berkawan dgn sapa2 sahaja, biarpun tk secara rasmi, tp lama2 mmg da anggap kawan secara tk lansung.. kawan ni camna eh? kawan ni manusia jugak, banyak kekurangan. Mcm kita juga kan? ada yang baik, ada yang jahat, ada yang lucu, ada serious, ada lah kecoh, ada yang senyap , ada yang sporting, ada yang tk sporting, ada yang menghargai, ada yang tidak, ada yang JUJUR, ada yang bujur, ada yang talam dua muka, ada yang 3 muka. haha. korang tegolong dalam mana eh? sendiri mau tau lah, yang penting .. cermin dulu diri sebelum ckp orang .. mmg lar, tiap manusia ni mana yang perfect sgt kan? berkawan pun kena pandai cari kawan. Biarpun sekecoh mana kawan tu, biarpun korang tk suka dgn kecoh dia tu, kalau boleh, trima la hakikat, da pangai orang camtuh kan.. macam mana juga kta nak ubah kan. kecuali kalau korang brani, tegur ar skit.. secara baik ar, mesti boleh pny tu. setiap masalah ada jalan penyelesaiannya . Kecuali kalau EGO dia tinggi gila, yang da tk tahu diri. Tu mmg ar kawan bodoh namanya. hahaha. MATURED ar skit . Tu pun KALAU la BOLEH kan? haha.. tgk orang juga, aku ni jenis trima saja .. bila da mula alam kerja ni lg teruk doh jumpa kawan yg lagi trukk, tk ter-imagine aku .. Cuma, bila kawan tu da terlbih , da mmg menusuk jantung aku, soo.. aku kena jauhkan diri je .. jauhkan je, bukan tk nk layan kan, pape pun dorang penah jadi kawan aku ..

Aku pelik ar ada konon kawan yang BESTFRIEND FOREVER la katakan, tapi.. ya ampunn, boleh pula main ckp blakang?? maki2 apa semua? laa, tk leh ke korang berdamai aje? sayangi la kawan kamu tuu, hargailah selagi dia masih berkawan dgn korang .. kalau boleh, benda kecik atau salah faham bawa bincang kan? ... kalau pun ada kekurangan dorang tu, diam2 je lah.. mane tau korang sendiri pun ada kekurangan, tp orang lain pun diam2 gak.. hahaha.. Aku sendiri kena ckp2? hahaa mana kta tau kan? apa2 pun aku akan buat terbaik untuk mereka. Manusia ni ada macam2 ragam. Kena igt tu.. Aku post ni sbb aku tgk banyak skg kawan yang makan kawan, ish3.. baik tk yah kawan kan? apa2 pun, aku sayang kawan aku. haha peace no war!
CHEERS!!

Friday, July 3, 2009

Night out with my SAHABATs dan adek!

Terima kasih kerna sudi meluangkan masa bersama akuu wahai sahabat2ku dan adek2 ku .. Sahabat2 cowok ku, KORANG JUAL MAHAL LAAA! ciss .. haha tepa2.. no hard feeling .. main2 ja yang aku ckp aku mrajuk .. lekk syakk :) .. hope korang pun enjoy gak ehh .. movie "ice aged 3" sangat best! haha .. lucuu .. orang kat sblah aku boleh2 takot .. haha.. tk ter-imagine aku kalau dia tgk cite antu .. :) .. Lepas tgk movie kteorg lepak kat JP .. huhu .. sungguh indah bulan malam ini .. bulat berlingkar cahaya ..cantik .. stay jap kat jetty .. agak tenang skit hati ku :) .. pastu sambung ber-ssshh .. aku join skit jak .. tk leh aku ber-sshh lagi .. hahaha. bersara uda, sikit2 ja boleh .. Hari ni tk bawa camera, huhuh rugii .. salah satu kenangan manis buat aku .. sayang korang smua! daa gdnitee ..

Wassup morning!

Before skul :
mm.. pagi yang tk begitu selesa, hari ni aku rs tk sedap hati lagi laa.. duhh.. mimpi kali kedua pasal sahabat lama aku tu, mungkinkah aku rindu sama dia? atau akan terjadi sesuatu yang tk diingin antara kami? ish.. jangan lah pikir bukan2 .. huhu.. apa2 pun , have a wonderful day ppl! .
After skul :

mm.. awal pagi td, aku da jumpa dia, aku tarik tangan dia, aku hug dia.. dia nk tk nk je hug aku.. aku bgtau apa yg aku rasa.. "aku rindu kauu" .. dia mengeluarkn air mata, aku ckp ok .. take care.. dan blahh .. tgk, aku tk lah ego sgt kan .. aku sayang dia, aku bukannya hipocrite sgt, kau pernah hadir dalam hidup ini sbg seorang sahabat yg setia mendengar, tidak mungkin aku akan melupakanmu .. aku tahu, setiap orang ada silapnya .. aku hnylah insan yg lemahh .. So awal pagi masuk dewan sbb ada bacaan yasin, mcm biasa .. tp hari ni tk biasa .. lain .. betul aku rasa tk sedap hati sejak smlm lagi, doa yang disampaikan oleh Ustaz Norazamudin, aku terdiam, dorang pun terdiam .. haa .. semakin lama, kepala aku semakin tunduk ke lantai . aduhh! tkpe, aku sedar selama ini, cuma aku ... belum bersedia ... Selepas itu, ceramah kesedaran kut dalam dewan .. Seperti apa yang aku katakan dalam post lalu, aku mmg tk sedap hati, dan btul2 ceramah itu pasal study ... SPM .. blajarr .. apa semua .. dan akhir program adalah saat yang sgt menyedihkan , aku tidak terkata apa .. aku hanya mampu melihat tangisan kawan2 ku dan terus mengalirkan air mata ku .. Aku terkenang sesi bersama cikgu Julia, seminggu dua ini.. semakin aku tk nk fikirkannya, semakin topik itu muncul , berhari-hari .. Aku buat cool , aku mmg cool .. biarpun sedih .. biarkan saja .. POSITIF THINGKING.. pasal study .. dari dulu, itu lah azam aku .. untuk masa hadapan aku .. biarpun tk lah berjaya sgt org bilang, tapi cukup lah dengan kerjaya tetap, income yang okayy dan keluarga yang bahagia .. itu lah matlamat hidupku .. Biarpun diri ini ada banyak kekurangan , aku thu mana kelebihan aku .. aku yakin suatu hari nnt .. pasti ada hikmah di sebalik semua kekusutan ini .. Aku sayang kedua ibu bapa ku, cuma aku tk rapat .. btul kata cgu julia .. aku tk rapat .. mungkin sikit dgn ibu aku .. tk dgn ayah ku .. aku tk penah faham .. mm.. tkpe .. aku tahu, bukan aku sorang je rasa semua tu, kan bang? apa yg aku tahu, perasaan antara kami sekeluarga, tidak lah begitu tulen yg keluar dr hati kmi ..
i'm okayy :) dun worry..

Thursday, July 2, 2009

aku aku aku


haa.. kira da lama tk update blog. Kemalasan telah menguasai diri, bukan lah malas sebenarnya tp aku malas nk fikir2 dan taip2 nih .. So lately aku busy dengan keja yang diberi oleh cikgu Julia dan Makcik korang . Adeh! banyak gile! tapi akhirnya aku merajinkan diri untuk buat semua tuh, dan berjaya menyiapkannya! bagus kan:) . Aku harap aku da boleh start study, tp baru2 ni selalu jak pulang lambat, agak penat lah. Insyaallah, kau boleh buat! :) .. Perasaan aku sekarang-saat ini, tk tentu doh .. rasa tk sedap hati, aku tk tahu napa.. mcm mana sebenarnya rasa tk sedap hati tu? worry? fikir bukan2? eh? ya ka? Apa2 pun aku rasa tk tenang skg, enta lah. Mcm mana nk kasi hilang perasaan itu? huuu.. rasa berat je rasa hati ni, kesiannya hati ini . kan yang? hati lah yang selalu menjadi mangsa, kesian dia. Aku rindu sorang sahabat aku yang dulu, tapi skg, aku rasa aku dan dia begitu jauh sekali, sedangkan hari2 jumpa kat skolah . Aku teringin sgt nk dekati dia, tp mungkin ego aku tidak membenarkannya? ish, egonya kau fatheen! tapi tkpe, aku yakin aku boleh lawan ego itu . Aku sebenarnya orang yang baik, aku tk kejam. baik kah aku ni? hahaha. Aku happy skg, happy bersama dengan kawan2, happy bersama dgn adik aku yang tersayang tuuh, tk sedih2 cuma tk sedap hati, kadang2 .. Bencinya perasaan itu .. huhu. aku stress kut? risau pasal study, tapi tk juga study2.. ish3.. apo kono dengan engko ni ! Well, study tk leh paksa, t aku yang jadi gila . K lah.. malas nk taip panjang2.. asal ada update blog, nnt bising jak brandon tuh, pdhal blog dia brapa minggu da tk update. haha .. update la blog korangg .. :) daa.. cheers! happy to have ya all ..

p/s: sesapa yang kena PLKN tuu, TAHNIAH dan Selamat Maju jaya! hahaha..