Monday, June 29, 2009

Between FRIENDS :)


Sometimes in life,
you find a special friend;

Someone who changes your life,
just being a part of it;

Someone who makes you laugh,
until you can't stop;

Someone who make you believe,
that there really is good in world;

Someone who convinces you,
that there really is an unlocked door,
waiting for you to open it.

i love you all<<33>

Saturday, June 27, 2009

Happy birthday sayangku!

Selamat hari lahir wahai cik adek kembarku tersayang cik Nurzafirah binti Mohd. Hider .. Aku sangat2 bersyukur kerana kami berdua dipertemukan pada awal tahun 2009 ini, biarpun hanya beberapa bulan mengenalimu wahai adekku, aku sangat gembira tidak terhingga kerana diberi peluang untuk membina satu persahabatan yang begitu indah sekali bersama mu .. Aku sangat berterima kasih kerna kamu sudi berkongsi segala suka dan duka bersama ku .. biarpun tidak sampai setahun kita bersekolah bersama, tapi banyak kenangan kita bersama ..aku amat menyayangi kamuu kembarku ! ingati itu selalu ..

sudahlah, jangan menangis lagi ..
Dengarlah kekasih aku di sini
sudahlah, lupakan masa lalu-mu ..
peluklah tubuhku, ku bersamamu .. selalu ..

(pembetulan, haha kan fyra? kuyak jap)

fyra boleh! i tahu fyra boleh! just trust urself k sayang .. fatheen sentiasa menyokong kamu!


adehh jiwangnya lagu ni.. haha
_____

haaa.. akhirnyaa ... heeee.. setelah seminggu lebih merancang akhirnya smpai ke penghujungnyaa.. "HAPPY ENDING" la orang katakan heee .. penat gak rancang semua ni, biarpun suprise kecik ja :) .. campo2 gimik gaduh pa semua, mmg penat lah.. penat menahan hati ja lebih .. haha .. so last2 gimik tu tk jadi dibwa ke penghujung rancangan, sbb hati kami sgt parah ketika itu, da tk tahan tgk bday gurl tu bersedih, huhu sorry sayang .. :) Jumaat, masa hari guru kat skolah mmg best! heee .. suprise kecik yang tidak dirancang.. haha agak lucu .. pdhal plan besar pun blum tau jadi ke tk. hahaha .. So sabtu, buat kat rumah jack (kazen bday gurl) .. mmg awal2 dah set la camna t kan, bday gurl pn mmg habis kena tipu. haha .. best je aku rasa rini :) 3 buah keta konvoi seh. haha. sebelum tu g rumah mira, stay kat luar smbil tunggu signal dr jack , hehee.. kteorg ketawa mcm tk igt dunia, haha begamba2 lg :) best ! aku malas nk ceta smuanya .. biar lah saat ini menjadi salah sebuah kenangan manis antara kami . Apa yang penting aku ikhlas buat semua ni untuk cik adek kita tuh, nk tgk dia happy :) .. biarpun suprise ni tk lah jadi sgt kan :).. Terima kasih tk terhingga buat kazen2 fyra yang turut sama membantu menjayakan rancangan ni :) Semua sekali , THANK YOU! dan kawan2 yg payah betul mo suh datang, haha tapi korang datang jg last2 :) THANKS..
babad,brandon,mazree,gigurl,amie,fara,niqa,helsley and syahirah . 10 orang kami ! (ebon teda. sedih:(.) hee.. thank you semua. ceh macam la bday aku ni banyak ckp thank you, tp mmg betul laa, sbb aku yang ajak korang bepakat .. hahaha. Sekejam2 kami, kami ada niat yang sangat muliaa , iaitu mau tgk bday gurl happy .. smpai mengigil dia potong kek, hahaha, aku pula? mengigil pegang kek.. kah3! aku pula nebes tm tu :) ..tgk bday gurl happy ,tu salah satu impian aku :)sayang dia sgt2 :) .. hope u happy eh sayang .. kan i dah kata, yakin je hari ni u akan happy punya. haha betul tk ? present smua tu, simpan leklok eh .. tanda PERSAHABATAN kita tuh.. first hadiah i bagi :) biarpun u balik bangi kang, jangan lah lupe orang2 sabah ni :) hee .. k lah malas nk taip panjang2 .. yang penting hari ini semua HAPPY.. tengok ja gamba2 ni :) HAPPY BIRTHDAYY ADEK KEMBARKU TERSAYANG!
birthday girl<333
mereka berkawan baik<33
sayang kembarku <333 , -orang kata muka kami sama? tul? haha
the Ladiess
teman2ku sayang <333
sayang korang sgt2 <33

p/s: panjang tul post kali ni.. haha :)

Wednesday, June 24, 2009

...

kuatkan semangat kamu, fatheen . kau boleh melintasi duri2 yang tajam ini , biarpun dengan luka sedalam yang mana. KAMU pasti boleh! yakin suatu hari nnt, kebahagiaan pasti menanti kamu ! dan pada saat itu kamu akan tersenyum mengenangkan saat2 ini, dan berbahagia lah kamu bersama2 wahai teman2ku . sayang kamu .


-Fatheen took the BULAN KELAHIRAN & SIFAT ANDA (Research by Dato' Dr. Fadzilah Kamsah) quiz and the result is APRIL

* Sangat aktif dan dinamik. * Cepat bertindak membuat keputusan tetapi cepat menyesal. * Sangat menarik dan pandai menjaga diri. * Punya daya mental yang sangat kuat. * Suka diberi perhatian. * Sangat diplomatik (pandai memujuk ). * Berkawan dan pandai menyelesaikan masalah orang. * Sangat berani dan tiada perasaan takut. * Suka perkara yang mencabar, pengasih, penyayang, sopan santun dan pemurah. * Emosi cepat terusik. * Cuba kawal perasaan. * Kecenderungan bersifat pendendam. * Agresif dan kelam kabut dalam membuat keputusan. * Kuat daya ingatan. * Gerak hati yang sangat kuat. * Pandai mendorong diri sendiri dan memotivasikan orang lain. * Berpenyakit disekitar kepala dan dada. * Sangat cemburu dan terlalu cemburu

hahahaa..most of it are TRUE! .. lucu pula buat quiz ni. hahahaa. tp aku pendendam ke? huhuhu.. bahayaa tu tauu .. cemburu? mak aii .. jaga2 lah korang ehh. :P berpenyakit disekitar kepala dan dada? apa mksud dia? haha. lain jg.. mcm serious ja penyakit tuh.

24.06.09

mmm... tk tahu nak cakap apa. banyak crisis , banyak sedih, banyak yang nangis dan banyak orang monok ! kenapa bahh dengan SEMUA ORANG ini ? hoho termasuk lah aku sendiri, tp tk lama , aku okay aje .. hari monok sedunia ke ari ni? alalalaa .. karauu ehh ..

Tuesday, June 23, 2009

ebooonnn !

wahai ebon ku sayanggg... kenapa engkau harus berkata sedemikian ... tidak kah engkau sedar bahawa engkau adalah salah seorang teman sayaa yang paling saya sayangg ?!! kenapa kah perkataan "Segan" dan "janggal" itu muncul ? secara tiba2? mesti ada sebab, please talk to me wahai ebonku sygg ... kamu segan dengan saya? kami ? saya sungguh sedih dan tidak terkata apabila mendengar perkataan "Segan" itu keluar dari mulut orang2 yang saya sayang? mungkinkah kamu tidak sayang saya?? huhuhuhuhuhu... saya minta tolong sangat2, tolong jangan lah berkata atau berasa demikiann ... Kamu sgt saya perlukan!! kalau tidak, saya tidak akan mencari kamuuu , tidak akan bersama2 merancang semua itu...semua itu kerna saya mahu kamu terlibat sama, gembira bersama, luangkan masa bersama.. kamuu saya sangat sayang.. Masalah kamu, masalah saya juga..kamu bukan lah pengacauuuu, kamu adalah salah seorang insan yang saya AMAT sayangi..saya minta sorry sgt2 kalau buat kamu tersinggung....

"kenapa kita hanya mencari kawan jika ada masalah?dan abaikan kawan jika kita bahagia bersama kawan yang lain?" .
mungkinkah saya seorang daripada orang yang kamu maksudkan ini??? [baik lah bukan saya] huhuhuhuhuhuhuhuhuhu.. saya SAYANG kauuu gila2 bahh.. aduuuhhhh .... kenapa semua orang ingin menjauhi diri ini ??? kejam sgt ke aku ?? jahat sgt ke aku ??

I REALLY DON'T KNOW WHAT TO SAYYY... perasaan yang tidak tenteramm, tidak tenang dan tidak senang .. saya sayang semuanyaa ... saya hanya ada seorang dan kamu ada ramai, segala kekuranganku akan cuba ku perbaiki sebaik mungkin. saya hanyalah manusia yang banyak kekurangan... saya tahu ada sesuatu yg tk kena, sesuatu yg membuat kamu tidak senang dgn saya ...wahai orang2 yang saya sayangi, jika saya berbuat silap, PLEASE TALK TO ME! saya merayuuu.. saya sayang gila2 kat kauuu!

saya tidak marah , saya sedih ..

heee happy ke? :)


Avatar: Animated Image: Monkey: Laughing Chimp
Happy ... adalah gembira .. gembira bermaksud tenang dan senang .. Apa yang tenang dan apa yang senang? haaa.. tenang adalah minda dan senang adalah hati .. umm agaknya,bilakah kamu betul2 berasa tenang dan senang ? tenang apabila minda tidak serabut dan senang apabila hati turut tergelak tawa .. takkan ketawa sorang2 kut ? haa.. sudah tentu tidakk, igt aku gila ke? mesti lah bergelak ketawa bersama teman2 .. Apabila kamu perhatikan mereka, gembira ke tak bersama kamu ? mmm.. mungkin kot .. harap senyuman dan suara gelakkan mereka itu tulus dan jujur daripada hati mereka .. Best ke ketawa? hahaa memang best, ketawa lah sepuas2nya, kerna ia seakan suatu senjata yang boleh melupakan suatu kesedihan itu ! tidak percaya? aduhhh .. Apa kata dicoba dulu ? haha .. Happy tengok mereka happy .. happy juga melihat dia happy .. :) perkataan happy turut keluar daripada bibirnya sendiri .. betul kah happy ? haha. aku berharap sangat .. tidak ada yang tersembunyi sebalik perkataan "happy" itu ...

Monday, June 22, 2009

senyuman of the years !

Bulan oh bulan.. Pernah skali aku menyaksikan sebuah bulan sabit yang begitu indah ketika ku duduk berteman di jetty, Jesselton point. Pada saat itu, ia memang berada tepat di hadapanku dan hati ku pada masa itu, berasa sungguh tenang melihat ia. Seakan-akan ia sedang tersenyum kepada ku. Masa itu, aku sedang bermesej dgn seseorang .. dan tiba2 orang itu mengatakan kata2 yang sungguh indah buat aku .. dia berkata -Lihatlah bulan itu dan bayangkan ia tersenyum dan berkata "wahai anak gadis,bergembiralah kau selalu,senyumlah kau sentiasa.. kerna ada seseorang yang menyayangimu..dan ingatilah itu" .. kata2nya membuatku sungguh terharu, dan memang benar bulan itu tersenyum kut pada aku? Sejak dari itu, smpailah sekarang aku ingati kata2mu itu wahai kamu, dan aku masih menyimpan teks mesej itu :). Aku masih tercari2 bulan sabit itu, mungkinkah suatu hari nnt aku pasti bertemu dengan ia semula . Wahai kamu, ingatilah juga kata2 itu selalu , hidup ini sebenarnya indah jika ditemani oleh orang2 yang tersayang. Orang2 yang menyayangi mu, orang2 yang pasti berada disisimu , setiap waktu. Berikan kebenaran utk orang2 ini mendekati mu sentiasa. sayang kamu!

Fenomena seperti yang dilihat pd gambar diatas ini memang benar terjadi di Medan.

Hari ini, seorang sahabat bertanya kepada ku,

Sahabat : "tidak kah engkau penat?"
Aku : "penat? mm yaa sungguh penat, dan aku akui itu ; mungkin pada suatu hari nnt?aku ..tidak lg termampu. Namun yang pasti aku akan buat terbaik untuk mengembirakan seseorang itu selagi yang aku mampu dan engkau juga lah termasuk dalam golongan itu" .


*Kejamnya aku ! egonya aku ! kau terlihat dia dan kau terus berpaling, dia melihat kamu dan kamu terus jalan tanpa henti, ke manakah pergi hati kamu yang dikatakan baik itu? Yaa memang kau terlukaa, tapi sanggup kah kau mengelak daripada dia untuk selamanya?. Mungkin kau patut cairkan hati kau yang keras itu, jangan biarkan ia terus membatu. Smpai bila kau mahu mengelak? siapalah kauu untuk menyakiti orang?! Aku tahu siapa aku, aku hanyalah manusia yang juga sering melakukan kesilapan, manusia yang banyak kelemahan. Aku janji aku akan cuba mencairkan hati ini.

Sunday, June 21, 2009

indah oh indah ?


indah kah hidup itu ? persoalan yang menjadi tanda tanya kpd diriku skali skala . haa.. bersendirian tanpa berteman... berteman tetapi tidak berteman.. bagaimana kah itu ? mm.. enta aku sendiri tk tahu .. dalam hidup aku ini, ianya bagai bertulangkan perkataan "sahabat" semata2, yang menjadi tulang blakang aku, tanpa "sahabat" hidup ini tidak lah bermakna .. banyakk perkara yang aku pelajari melalui erti "persahabatan" itu.

ohh sahabat.. sahabat mmg lah banyak, sahabat ada bermacam2 karenah, kelemahan, kelebihan yang sama seperti aku .. Tanpa "sahabat" siapalah juga aku ? yang selalu menjadi pendengar setia dari setiap luahan dan setiap perkataan yang keluar dr bibirku .. Kalau bukan keluarga siapa lagi hendak mendengar? tentulah sahabat. Macam aku ckp, sahabat ada byk jenis, yang pentingkan "persahabatan" atau tidak mementingkan "persahabatan"... Adakah kamu tergolong dalam dua jenis sahabat ini? haa tepuk dada tanya selera .. Aku berjeles dgn sahabat, aku begelak tawa dgn sahabat, aku bersedih dgn sahabat, aku bergetek dgn sahabat ..

Sahabat mmg segala buat aku. Walaupun kekadang sahabat itu juga mengkhianati kita, haa itu lah yang dikatakan jangan percaya orang sgt, mm ye ke ? Aku akan observe setiap orang itu sebelum aku mengenali mereka lbh mendalam, cuma kadang2 kita tidak boleh menjangka perubahan diri seseorg itu, biar lah kecewa, sahabat masih banyak .. apa yang penting, aku akan JAGA sesebuah "persahabatan" itu .. tidak kira lelaki dan perempuan . Aku sayang sahabat2 aku, aku sayang mereka sgt .. Mereka bersedih, aku pun turut bersedih .. aku akan tolong segala yang aku mampu, dan aku akan bersedih jikalau tidak mampu membantu mereka walaupun hanya menemani mereka? .. Tak guna ke aku? humm.. mungkin hanya DOA yang hny dpt aku berikan? ...Indah kah hidup itu ? banyak dugaan yang kita akan hadapi, bersama2 mengharungi saat2 suka dan duka bersama2 sahabat... tu diaa , tapi mengapa perlu wujud perasaan bersndrian itu? sedangkan wujudnya mereka2 (sahabat) itu ? mungkin aku masih tercari2 erti hdup sebenar, erti "persahabatan" yang salah satunya merupakan sebuah bab penting dalam hidup ini .. ishh3.. another sad post from me.. haha .. dan kali ini juga, hanya luahan drpd hati-ku. Sekian ..

sundayy

Bandaraya kota kinabalu

snap2

saya tahu korang tahu dimana ini

haha sengal


hari ini aku nk sgt bangun lambat, tp mum kasi bangun awal semata2 suh tgk peta malaysia kat katil dia, hahaha peta kencing adik aku ! muahahahaha.. bengong tul c farah, igtkan suprise apa yg dia ckp . banyak lg tuuh, hahaha . heran juga lah, pastu salahkan aku pulak tk bawa dia g toilet b4 masuk tido, ish3.. sooo, bangun lah aku awal, mana leh tdo balik lagi kalau da bangun, aduss.. so mula2 mum bawa g makan, dia kata lapar skali tk jadi . tiba2 je ari ni aku rasa lonely gila, duk sorang2 kat bilik . haha tu lah post bukan2 tuh . Masa berlalu, tiba2 abg bwa c photoshot, hehehe malas pd mulanya, tp oleh kerna tk moh layan feeling tu, aku ikot je drg . aku bwa g tempat2 yg best kut, utk tangkap gamba . mula2 tk tau nk g mana, last2 aku terfikir 1 tempat ni, heehee lama tk pegi .. duk dalam keta tu gila panasssss! hahahahaha aku tk tau la camna kalau aku yg pakai keta tu nnt, adusss ... pas gamba2 kteorg pg YAMCHA kat cp, ambi aircon jap , then abg bawa cari card utk dad, hahaha aku ikot je drg .. tgk2 card semua , aduhh lucu juga lah, hahaha macam tk ikhlas ja mo bagi, kah3! apa tk yee , apa yg dalam card tu ckp, semua tkde ciri2 yg ada dalam bapakk aku, hahahaa. faham2 je lahh.. last2 beli simple punya card and kek 1 biji, kek biasa je. kteorg patak2 .. mm.. enta kang apa kejadian ni, celebrate kut? abg pun da nk balik kl. karangan aku lg belum siap genggg .. matai tokouu .. haha. esok skolah, minggu ni pun agak busyyy lahhh..

sorry ambi2 brand :) hny utk menjadikan inspirasi

"GIVING SOMEONE ALL YOUR LOVE IS NEVER AN ASSURANCE THAT THEY'LL LOVE YOU BACK"

"DON'T EXPECT LOVE IN RETURN, JUST WAIT FOR IT TO GROW IN THEIR HEARTS BUT IF IT DOESN'T, JUST BE PROUD IT GREW IN YOURS."

haha. tk usah fikirkan benda yang bukan2.. ianya hanyalah permainan minda kamu .. untuk menjatuhkan kamu .

haha

bersama adek2 ku
sumpah muka aku pelik, GEMUKKK! HAHAHA
GENG2 futsal .
bersama fyra
hurmm.. apa jadi jumaat? dan sabtu ? hari ini .. hahaha jumaat sebenarnya aku g test , alhamdullilah aku luluss .. berkat sokongan kengkawan and family , aku dengan relaxnya (tk penah rasa relax mcm ini) masuk keta and trus drivee, haha . aku bernasib baik dpt pegawai yang sempoiii, baik ajee ... and aku 1st lagi tuu, haha babi tul ! nasib juga lah dpt habis awl, so ptg ada futsal, dgn kengkawan and cikgu ju , hehe best. cgu rock! tp adek aku sorang tu lambat smpai, huhu tk dpt men sama2, tp tkpe lah, da orang sakit kan. igtkan tk dpt lepak lama dgn dia. sbb aku suh mem aku tunggu, hahaha, last2 aku suh mem aku pulang then lepak kjp dengan dorang2, heee .. dann .. lepas tu, lepak kat rumah aku, hee best, lucu je tgk fyra dengan farah main sama2, hahaha bengong tul dorang tu, heehe.. SANGAT HAPPY dapat spend dgn diaa! :) and.. tk lupa, pada hari jumaat bertarikh 19.06.09 aku dan cik fyrahider ada buat perjanjian, dan akan ku ingati perjanjian tu, aku akan tepati janji aku, janji tetap janji, yee adek ku sygg :)... syg gila2 kat adekku. hee .. haa sabtu? banyak orang tertanya2 apa aku buat? hahaha , sebenarnya akuu pegi ... menghadiri suatu acaraa, hehehe tu jee .. selamba je aku wat benda tu, agak penat , dan tk best, hahaha. baik aku g jalan2, adehhh .. tkpe lah, skali dalam seumo hidup.. hari aku yang tk begitu indah ini diakhiri dengan pertemuan dengan aku dan awal ashari, dia sungguh comeel !! nasib dpt 1 snap dgn dia, pilaks2 suma berebut nk gamba dgn dia .. :) sukaaa tgk muka diaa . heee ..comel2... so tk byk ceta beberapa hari ni, aku sudahkan ja la post aku kali ini dengan beberapa gamba2 yee :)

aku rinduuuu gila kat laling akuu.. huhuuu.. sayang dia sgt2, biarpun kteorg jauhhh ..

p/s: kenapa lahhhh kamurang ubah lg tu jadual ! adehhh.. balik2 ubah, igt best kahh ubah2 ni, aku mau jadual sebelum nii , adusss ..

Thursday, June 18, 2009

da da da . bla bla bla

hahaha. kesiannye dia niii.. hahaha..
mata alien pn ada.


Perasaan bercampur baur ! Aku tidak tahan . aku ... akuuu benci perasaan ini . rojakk ! aku sedih aku kecewa , aku takut dan aku sangat takut .. aku perlukan tongkat untuk berdiri .. ;

aku thu kengkawan , adek kah , kakak kah cukup ambil berat tentang aku ..tentang istilah "kurang kasih sayang" [topik kak momoy. haha] itu sebenarnya hanya memberi keyakinan atau semangat untuk aku terus menjalani kehidupan aku. yah! mmg menyedihkan, mmg kesian . mmg da takdir kan, cara hidup setiap orang itu adalah berbeza, aku thu aku cukup bertuah kerana masih ada keluarga berbanding orang2 yang dah teda sapa2, ; tapi jangan risau, aku akan cuba menghadapi hidup ini . aku yakin suatu hari nnt, istilah "kurang kasih sayang ini" hanya akan menjadi sebuah kisah dalam suatu bab yang lepas dalam hidup aku. Aku akan sentiasa menyayangi kakak , adek ataupun kengkawan aku, i love u guys ... sayang kak momoy, sayang fyra, sayang ebon , sayang laling ,sayang amie,sayang joanne, sayang rachel , sayang fizah , sayang c GRO c kurus c syera, haha jgn marah , sayang fara, sayang kawan2 laki dan pompuan yang rapat dgn aku.. ; aku sayang kemba,adek .. tgk dia sedih aku sedih, dia happy aku happy .. haaaaa .. nk wat camne kan, da adek badek .. but dun worry , aku okayyy ajee ..

So malam ni tk jd tdo kat kampong, mum ambik cuti sok, yay! aku tk g skolah sok, sedih .. sbb sok de hal kat kampong, akhirnya esok lah hari yang aku tunggu2 selama ini, aku akan cuba buat yang terbaik, just doakan lah aku .. dan insyaallah, aku pegi futsal esok ... and sabtu ? harrrghhh...biar kan je ia berlalu ... sabtu, wahai hari sabtu. hahaha (sapa yang tau, silakan diam2 je, haha tlg lah aku ) aku pemalu gile siot ! deh .. aku nk pg jetty .. jetty oohh jetty ... tunggu aku ada lesen yee .. akan ku lawati kamu wahai jetty-ku ..rindu akan suasana di sana .. rindu akan bulan yang memberi senyuman itu kepada aku .. sangat indah ...

p/s: haha aku thu post2 aku sedih, apa leh wat, dah mmg cite dalam hidop aku, haha cgu julia pun de tego aku, haha bem2!, shhhh !! .... biarlah kan, asal aku happy, kahkahkah.. hanyalah luahan drpd hati yang sunyi, luaran kena happy, buat2 pn tkpe, haaahahaaa, takot luaran tu jadi mcm mama korang kat skolah tuh! maaf yee, haha

Wednesday, June 17, 2009

farewell to aunty, semoga bersua kembali

Hari ini aku g skolah macam biasa, blajar , bermain, bergelak ketawa, bersedih, berfikir dan lain-lain, cuma masa akhir de sorang cgu agak bikin panas lah, nama je lawa tp enta, bikin panas lah, tau lah budak skolah, mesti la bising tp kteorg bising pun bukannya kuat sgt pun, sekadar berceta2 mcm biasa ja, pastu tiba2 suh kteorg kuarkan 1 paper kosong and buat karangan tentang diri sendiri, aku malas gak nk layan dia .. haishh .. pastu suh orang buat karangan atleast 2 paper, gila kahh!! bukan menarik sgt pun sal diri aku ni, hoho ..rini aku rasa NGANTOK gila siot, haha enta napa .. So masa pulang, kononnya seblum kokum g lunch, perut c rachel dah berderum dah .. so makan pun burger ja .. tu lah lunch kteorg .. hehe .. Joanne bawa aku kuar, tgk2 gate dah buka, so apa lagi, kuar lah .. aku fikir camna nk cari transpot kang petang, akhirnya penyelamat aku pd hari ini, THANKS to kak momoy! i love her so much , hehe segan kak! :D .. So g ambi fara then g rumah adek .. jumpa semua orang kat rumah tu, jumpa mama, aunty, uncle dan kazen2 adek .. semua MESRA je aku tgk .. dorang best ! .. aku jeles tgk dorang suma .. huhu .. masa otw g apot , aku dan fara duk blakang, agak bumpy tp kteorg survive , haha jangan risau .. haha .. aku jeles tgk adek dgn mama dia .. huhu. MESRA gilaa! kalau akuu, hahaha enta lah, aku tk penah lah manja2 dgn family sendiri, kalau ya pun, aku tk biasa ! , haha pelik kan? Aku happy dapat kenal aunty mery and semua family dorang :) .. biarpun aku orang asing tp aku happy tgk dorang .. rasa tenang ja .. kat sana lunch KFC, hoho aku tk moh tp dak fara tu g blanja, haish budak nih! so kesimpulan dia, aku makan burger jak rini, haha tk makan nasi pon. kah3! Aku and fara balik awl, sedih je sebab tk sempat anta aunty smpai lah masa dia utk boarding .. da adek suh balik, haha balik je lahh .. aku pn tk moh argue, t kang ssh .. tkpe lah, asal dia happy, sayang gila kat dia :) jangan risau aunty! saya akan jaga anak aunty mcm adek saya sendiri! saya akan tolong tgk2 kan dia :) .. Aku thu adek sedih , huhuhu sayang diaa ..

aku , adek dan mama dia
HAHA . dua orang artist kat blakang .
KAMI 3 F .
3F bersama mama
Family adek

Tuesday, June 16, 2009

kamu, ya kamu!

hahaha saya sayangg gile2 kat kamuuuu .. sayang gile2 sangat kat youuu wahai adek kuuu ...
biarpun kadang2 , asyik gado .. hohoho .. tp tk bek gak utk kesihatan . haha :) sayang2 .. muahhh...dak ni kan, haishh ...aku tk to nk ckp apa .. dak ni mmg ada2 ja .. kadang2 bikin panass pun ada..hahaha .. sorry yang :) ehehee...tp aku sayang ma dak ni .. adek akuu ..biar pun bukan kandung, alaa .. dengan kandung pun aku tk rapat macam aku rapat dengan dak ni .. haha .. biar pun blm smpai lagu setengah tahun aku kenal diaa .. tu lah dikatakan takdir kan, dia orang jauh g sini .. hope dia suka kat kk ni, bia pun tkde papa sgt . :) sumpah sayang aku ma dia .. pasal kejadian tadi, orang yang tertanya2 tuh, KAMI ok dah, salah paham skit . haha. lek syakk ..

Monday, June 15, 2009

mmm.. aku tk tahu lah weyh .




..Should i love you? like i did, yesterday ?

mmm..aku rasa spt aku dikhianati, please tell me the TRUTH. [engkau tahu apa aku rasa kan?]

Sunday, June 14, 2009

huhuhu aku merindui bertambah kerinduan

mm..aku just nk gtau yang akuu.... RINDU GILE BABI TAHAP GABAN TAHAP DEWA KAT DAK2 HOKI MAKTAB SABAH !! Aku lalu kat profile c TIQUS, video yang dia buat tu sumpah buat aku rasa sgt2 SEBAK gila! Aku RINDU gila2 kat fyra,nicole,neng,c KUNAK,sandra,kristin,c fatin gete (biarpun dia ni kin panas kdg2 hahaha) dan SEMUA SEKALI termasuk dak2 laki yang gila2 tuh, Aku rindu gile ESPECIALLY kat adek kemba aku, NURZAFIRAH MD. HIDER, dan aku punya "bestfren" NICOLE KELSIE JUSTIN ... Biar pun korang agak baru dalam hoki, aku yakin korang mesti rasa "kasih sayang" yang ada dalam pasukan ini . Aku terbayang2 saat kita bergelak tawa sampai seolah-olah tk igt dunia, aku dan neng ber-main smbil bernyanyi lagu "ting tings" dan menari enta tarian apa dan aku masih igt neng dan fyra bergusti di tepi padang hoki itu , haa budak kecik dua orang tuu...huuuuuu gilaaaa.. EMO pula tiba2 ni, huhuuu.. Alangkah cepatnya masa itu berlalu, alangkah pantasnya masa untuk kita meluangkan masa bersama . Aku tahu, Boleh dikatakan tiap hari aku jumpa dengan dorang tuh, tapi SUMPAH aku ckp, masa kat skolah sangat berbeza dengan masa berlatih bersama2 .. huuuu .. Masa kat skolah jumpa hanya lah 5 minit dan paling lama pon 20minit, mmm dan hanya sekadar lepak2 asal jumpa, tapi kalau hoki ? mmm .. Keadaan semasa itu sangat sukar digambarkan dengan kata2 , walapun masa agak tk lama tapi kitaorg main dengan penuh rasa SERONOK dan seakan-akan masalah yang ada telah lenyap buat seketika , di sana Aku merasakan sangat gila seronok dan disayangi oleh mereka2 . Seolah2 mereka lah keluarga aku, haa memang mereka lah keluarga aku! , tambah-tambah lagi dengan ibu kitaorg yang paling ROCKS ! ,iaitu Puan Julia Matnoor, biar pun dia 3 kali drpd 5 hari dia masok kelas aku, tapi rasa mcm bukan selalu aku jumpa dia, bukan mcm masa training . Masa training kami adalah KELUARGA, Kongsi segala cerita, segala suka dan duka .
MOST OF ALL, AKU RINDU SEMUA ORANG2 KUAT HOKI MAKTAB SABAH .

aku rindu Nurzafirah Hider dan Nicole Kelsie Justin yang bermain hoki suatu masa dahulu. dan juga sekarang aku rindu mau ceta2 panjaaannng gila punya lebar (haha camna tu ar) dengan drg . Cuma masa itu tidak mengizinkan, masing2 busy kut .


p/s: ritaaa bila buat party bongok ! hahaha + gamba2 yang lain malas nk kurik2 ni je yg ada kat laptop aku .



Friday, June 12, 2009

pengakuan tentang aku - sahabat

Mmmm..sebenarnya aku malas sungguh blogging masa ini, tp aku tersinggah jap kt blog BRANDON SOH, aku 5 kali singgah cuma kali ni ja aku baca post dia, haha malas dong. Aku baca latest post dia, aku sgt terasa dan sedih, but not in a bad way, atleast bila aku baca blog dia, sikit2 aku paham tentang diri aku, kenapa aku rasa kadang2 aku rasa sedih semacam dan malangnya aku sendiri tidak thu apa puncanya. mm kesiann.. Post ko brand buat sy sedihh ! hahaa no lah, i really do love your latest post. Aku tk kenal sgt brandon , tapi aku sangat pasti 100% pasti dia memang sangat2 pentingkan "FRIENDSHIP" , dia akan buat apa saja demi kawan, sama mcm aku cuma dia ni kadang2 annoying sikit, muahahaha...sorry brand, no offence ya? tapi aku tahu, semua dia buat walaupun kdg2 agak annoying, dia sebenarnya prihatin tentang kawan2 dia dan aku sgt RESPECT dgn dia pasal itu. Disini, aku mahu katakan yang aku menghargai kauu Brandon soh, biar pun dia tu pn pandai emo2, haha Welcome to the club!

mmm.. berbalik kpd latest post dia, aku moh sentuh tentang topik, "knp kita mesti sakit hati apabila kwn kita mempunyai kawan yg lain?".. mmm ya.. aku buat pengakuan aku memang sll rasa camni, haha brandon sendiri mengaku, cuma mcm brandon ckp, "bkn kah kita patut happy bila kwn kta tu happy sama kwn lain?".. aku pn tidak fhm kenapa perlu aku rasa sedemikian, aku selfish ka ? sudah tentu tidak, cuma apa yang aku leh katakan bahwa hidup setiap manusia ni ada dilemma tersendiri, dilemma keluarga ? dilemma lovers?. SUMPAH, aku selalu rasa tidak diperlukan apabila "kawan ada kawan lain", mm actually bukan hanya kawan, malah dengan sesiapa pun, mungkinkah aku berasa sunyi ? terutama dengan orang yang aku rapat. haaa. bodohnya aku rasa camtuh kan?.. Apabila benda ni terjadi dengan aku, aku bernasib baik kerna mempunyai pale hotak yang masih waras dan berfikiran jauh, aku sgt bersyukur. Aku tahu, siapa lah aku, kita jg perlu tahu, bkn mereka tk lagi perlukan kita, cuma bukan setiap hari adalah hari kita bersama kan ? haa, mungkin dahulu?, hotak aku masih tidak berfungsi dengan baik ataupun lebih dikenali agak tidak matured, haha dulu, aku sering melontarkan kata2 atau marah dan juga merajuk yang tidak munasabah dengan org yang aku agak rapat, smua sbb dia tidak layan msg aku, hahaha tidak kah bengong tu? lama kelamaan aku dpt atasi semua itu dengan satu ayat yang sering aku katakan pada diri aku .Ayat yang menjadi panduan kpd aku sendiri , "Merajuk atau marah tidak akan membawa apa2 kebaikan, sebaliknya mengeruhkan lagi sesuatu keadaan itu" haha. Kadang kala, kita perlu berbohong atau hypocrite kpd diri kita hanya utk menjaga sesebuah perhubungan, walaupun pd masa itu, kita sgt terluka, bukan hanya kes spt ini, malah apa2 kes saja, aku ada cth, haha tp biar saja kita2 ja simpan, muahaha. smpai skg, aku sll rasa seperti itu, mmm.. sorry to say, ini lah KELEMAHAN aku, aku tidak dapat mengelak dr semua ini mungkin sebab aku rasa sunyi di rumah? rumah yang agak ramai orang seolah2 hanya aku tinggal dalam rumah ini. kesian kan aku? haha. ini hanya lah satu pengakuan drpd tentang diri aku, mungkin apa yang kita tulis itu adalah cara yang akan menolong kita lebih mengenali diri kita sendiri? haa , sapa tahu, mmg btul kan? .. no offence everybody, hanya tentang diri aku , korang jgn kesah , i know sometimes im being pathetic .. Aku bukan sedih tau, korang jgn risau, mcm aku penah post dulu, aku tk moh sedih2, takot muke aku kerut mcm mama korang, haa tgk tu ngumpat lg, ish3, hahaha. PALIS2 deh! aku agak happy skg . try .. okay ?.. hanya lah pengakuan yang agak bunguk orang bilang , haha..

________________________________________________________

eh sebelum itu, memandangkn post ni akan menjadi penutup pd hari ini, haha aku moh ceta pasal pagi ini, hahaha pagi yang aku katakan amat cilaka bertukar kepada pagi yang memalukan, hehee ... boleh2 aku marah mama orang, duh! hahaha aku mana lah tahu kan dia tu mama si dia tuu, hahaha lgpun aku heran, apa kaitan kalau dengan aku kalau orang lain yang guna numb c dia tuu? haha napa pula aku kena inform? ada aku kesah ke? aku da delete pun nama dia dulu, konon2 moh lupakan la sgt hahaha bengong2, tp.. hahaah igt juga numb tu, bodoh2.. smpailah hp aku sendiri terkejut bila receive msg dr numb tu, dehh kena kejutan gila babi hp aku, cian diaa. sedih aku. hohoho, apa tk aku bad mood and ter-marah mama dia, mana la aku tauu... hahaha sorry lah aunty, haha .. nasib si dia ok ja aku terlepas ckp, da tu ayat yang tk patut aku ckp lagi tu, hahaa bodoh2..malu siot! haha biarkan lah , asal dia happy dengan hidop dia, yang penting dia bahgia, hanya ucapan "goodluck in ur life" saja aku dpt ucapkan kpd si dia, haha. kuyak ging! tapi, aku tetap bersedih dgn hp aku, tp tk la tahap gaban, haha lusu pun ada. Petang td, Enta napa gila aku td,lepas aku mandi, aku masok dalam bilik, spt biasa, bekemban, then tutup pintu, ngam2 c niqa ketuk pintu, aku buka lah, dia pun berkemban juga, hahaha aku gelak gila siot! hahaha. niqa pun heran tgk aku gelak gila2, haha enta napa aku rasa LUCU gila bila tgk aku bkemban, dia pun bekemban, hahaha. bengongg kann ..

nahh ambik mu! haha tk ke sedih tgk ? haha. ni la hp kesayangan aku, setelah hp sony dahulu dicopet, haha cian, aku jaga btul benda kat tenga2 tu, smpai lah hari ini? hilang enta g mana, boleh2 tecabut? aku pn tk thu, dah la memory dia hangkang! hahaha . bengong tol . hohoho.. huduh2 ! KORANG tgk depan2 lagi huduh! hahaha .


PERHATIAN - aku dah jumpa dpn dia tuuh, yang pelik nya aku cari masa aku bangun/terjaga tu aku x dpt cari, tp smlm aku tdo, time baring2 tu, tm mamai2 tu , aku rs ada smtg aku terbaring bila aku raba2 katil aku , boleh2 aku terjmpa benda tu, aku dah cari gila da kemarin tp tk jmpa, lst2 tm tdo bru jmpa . hahaha kehairanan . ada toyol2 .

Thursday, June 11, 2009

futsal . best . happy




futsal rini best sgt2. penat gila ! tapi...BEST! biar pun aku tk thu napa aku semput gila rini, mb sal batuk2 kut, and tk sehat sgt smlm. Tapi...apa2 pun aku HAPPY je rini bia pun penat. jumpa dengan adek akuu.. kangen gila kat dia. mula2 dia kata dia tk dpt pegi cos tkde transpot, aku pny gile sedih, aku tk thu nk ckp apa, aku just kata "yelah2" then aku terdiam. hohoho.. aku tk marah pon cume agak kecewaa... haha.. da orang tk dpt pegi kan, watudu lah. da tkde jodoh..then ngam2 aku smpai kat tmpt tuuu, ngam2 adek aku ckp dia dpt dtgg.. ahahhaa pny senyum lebar akuu. hahaa. so aku and niqa pun da smpai awal kat futsal area tu, panass siott ! ahahaha.. tu baru lah sauna, buang lemak truss... macam biasa, membe semua mcm siput ! lambaat ! da org msg awal suh dtg awl tp agak2 la drg tu. hahaha. mcm mangak ckp "suxxx" hahaha. Happy gak dpt jumpa drgg... jumpa ebonn lesku yang tersayang, biar pun jap je .. hehee..tepa ! nxt time ko mesti tendang bula kioo ebon .. plan esok? haaa gila.. kena bawa jalan lagi . aku kena siapkan karangan tu cuma aku tk thu bila nk start,byk gileee.. huhuu..bengangg2 .... k smpai sni je cite rini. haha.


p/s: gamba holiday aku ada kat ms, kat fs ada gak kut tp bodoh pny fs ! hahaha bengong tul . view and comment pleasee .

Wednesday, June 10, 2009

haha lomo2 !

First film aku mmg hangkang . haha cian tol. tp tkpe lah, da first time guna lomo kan. dari semua gambo tu, hanya 1 jak yang jadi. hahaha. nxt time mesti develop cun punya. lepas cun, baru leh beli flash. hahaha. so ni lah the one and only first photo dr lomo aku. haha. semat jg la, tp kalau len jadi kompom semat doh .
click photo to enlarge.

from me to you .



>>> dedicate this song to all of my friends, ESPECIALLY the one and only my adek , kemba kesayangan. layaann ..

syahduu ja aku denga lagu ni .

weee ! atlast ...




home
SWEET home !



Sunday, June 7, 2009

Update sikit2 ! :) p/s : jgn ko mcm2 sana !

hahahahahaha.. BRANDON SOHH! itu jetty tempat saya! ko ingat ko dulu discover tempat tuuu... hahaha.. saya tau bukan saya punyaa ! and it is PUBLIC area, tp tu tempat mmg menjadi salah satu tempat FAVOURITE saya Gila2 sekarangg ! ko ambik time pagi, saya ambik time malam lah, hahaha adil kan ? > keke ! saya rinduu mau pegi sanaa ! ko tolong ja jaga kebersihan sana kiooo.. hahaha.. and one thing lagi, ko lah orang paling cilakaa skg ni, saya mau tumbuk2 perutt koo! hahaha SANGAT TIDAK ACI ! hahaha..mmm...saya rinduuuu orang2 d Kota Kinabalu ! saya rindu katil saya, biarpun teda electric warmer (tp kalau ada gila la panas,buduu).. saya rindu udara di Kota Kinabalu biar pun tidak se-Nyaman di sini, tapi sini ada BABI ! yangg....bikin takutt ! HAHA! seriously man! . saya agak WORRY, worry pasal banyak benda. Pasal orang mahupun diri saya ....saya mau pulang, nda lama lagi saya pulang.. doakan je ya :) .. nantikan ketibaan yang terhormat datin dr. puan seri paduka baginda FATHEEN SHAFIKAH . haha .. lebih2 pla tauu . aku mo upload 1 gambo aku tm kat sni, tp dia tk moh pulok, haha nda pa lah. karang ja. tu pun nda boleh lebih2.. 1/2 je :) take caree. see ya all !

Monday, June 1, 2009

Selamat tinggal .

Gone for 9 days ! should be BACK on 10th june! Gonna MISS you all. Happy Holiday ! missing all my friends. My adek,kembar , gonna miss you. miss my laling, and all of youu. Selamat tinggal semua, semua tinggal blog aku.

p/s : jangan lah msg2 aku lau da thu aku pegi jauh, jgn harap kena reply. HP aku off, tkde maknenya on, terbang camtuh ja kedit aku. kalau ada papa just contact me thru ym.