Sunday, May 31, 2009

maaf .

maaf aku menakutkan korang, masalahnya aku lagi takut. huhu. Sorry k adek kusayang tersayang, laling aku juga sorry. huhu. adik ipar aku juga. hahaha bengong. tau ko takut .. huhu aku pun takutt..niqa pun takut.. mem aku lagi kasi takut2 , naa bertambah2 lagi takut..huhu.. haa memang mulut dia men ckp ja. hoho. apa2 pun doakan sahaja pemergian dan kepulangan aku dan juga family aku.. Walau apa terjadi, aku sayang korang semua.. sayang kat adek, kakak, kembar aku yang paling aku sayang.. take care smuaa ..

p/s: macam la aku mau pegi selamanya.. hohohoho..kalau betul? hahaha..naaa mula udaaa.. kah3. just ignoree me .. i'll be just fine ..

aku menghargaimu sahabat

Sesungguhnya setiap pertemuan itu akan berakhir dengan perpisahan; setiap yang hidup pasti akan pergi. Selain keluarga, Sahabat adalah orang yang sentiasa menjadi tongkat atau penyokong apabila kita terjatuh dan hendak berdiri semula. Apa yang hendak aku sampaikan melalui lagu ini, kita haruslah menghargai sahabat kita dan elakkan daripada melukakan perasaan mereka, kerna siapa tahu, satu hari nanti mereka akan hilang buat selama-lamanya. Aku sayang sahabat-sahabat aku. (mula da emo2 ni. haha). Siapalah yang sanggup kehilangan sahabat mereka? sahabat yang banyak mengajar kita tentang erti keseronokkan? kasih sayang? yang menemani kita tatkala kita berada dalam kesedihan? huhuhu. tk dpt aku bayangkan...fuuuhhh...gila2..

Lagu ini aku tujukan kepada sesiapa yang pernah kehilangan sahabat;


alkisah hari ini. kaamatan !

Aku baru ja pulang rumah tepat pukul 1am 31 may 2009. Rini aku kuar lagi, g jalan... JAAAALLAAANNN SAJAAAA...ntah apa mau jadii... aku rasa mcm mau pergi ja utk selama2nyaa tu lah aku mau rasaa bebas skit... cehhhh.. nda bah.. jgn dulu korang panik.. haha .. enta lah, aku pn tk thu apa yang aku sedang fikirkan ni.. enta la labuuuu, labii pun tk tahuu .. Rini pegi KDCA,One Borneo,Texas dan skali lagi Jesselton point.. agak kecewa hari ini tapi tkpe, aku steady jaa.. Aku sangat2 addicted untuk pegi jetty kat JP tuu..enta lah.. aku rasa mcm aku mo habiskan malam aku kat sana jaa... sangatt tersangatt terr paling la tenang bila aku di sanaa.. aku rasa macam hotak aku kosong jaa.. besttt...aku malas mo ceta panjang2, skg ni pun aku da ngantok. hee.. olitee .. tito dulu..

HAPPY KAAMAATAN kepada sesiapa yang menyambut pesta ini. Jgn minum banyak sangat! hahaha.. Aku rinduu kat mulaw akuuu. huhuhuhu.. aku rinduu laling akuu..aku rinduuuu semuaaa.. rindu rindu rinduuu... ARAMAIIIMAATIIIII! ehhh silap... ARAMAIIITIIIII!!! haa baru betul. kekeke..

tagged by amirah & saibah . :)

what the famous stuff u like?
mmm. tk thu, tp kalau dh org bagi tu trima jak :)

awak suka mlancong x?
of coursee! haha. akan pergi ..

do u really love ur bF/gF?
love?
i don't have any special bf, but i do love my boyfriends and my girlfriends.

music apa yg kamu suka?
Apa2 sahaja yang sedap didengar, lirik yang kena aku


At school. who u really love?
school? mm.. banyakkk sekalii .

Adakah anda jenis yang suka enjoy?
haha of course.

what are u wearing now?
short pants dengan t-shirt. baru balik rumah nih.

anda pandai main muzik apa?
tak tahu papa, tp tgh try men gitarr. hahaa



what are u feeling right now?
agak penat sebab boleh dikatakan 1 minggu ni aku bejalan sahaja, isk3.. haha. ntah sedih? gmbira? agak happy kut.

what kind film u like to watch?
Apa2 saja yang penting best.

anda suka saya?
of course saya suka korang. :)

what food u realy want to eat now?
mmm..sekarang kenyang gila sudah, blum mengidam apa2 lagi.

berapa adik bradik?
Lapan

what song now u hear make u feelng very well?
Jiwangg hahaha. yang penting mmg kena dgn diri ini.

apa anda mahu lakukan selepas ini?
aku mau tidoo, panatt ! hahaha.. malas mandi. kah3!


orang-orang yang saya ingin tag,

Fyra sayang
Badrul Kamal
Helsley Mostajap
Brandon soh
Ebon lesku .:)

Friday, May 29, 2009

huaaaa.. best best best

Semalam aku kuar dr kul 1.30pm smpai lah kul 12 tgh malam. ahaha. Mula2 ikut abg ntah g urus2 benda2 tuu, agak bosan lah, dah lah kreta sauna habiss, hilang lemak2 aku . haha. Pastu petang aku pegi beach, haha skali lagi. Kali ni dengan adam n helsley. Best ja tengok sunset tu, tp yang sialnya aku tk dapat ambik matahari yg tul2 kat garisan tu..huhu. hampeh siot !. tp bila tgk tu sunset mmg sayuu ja hatii.. emo2 kan..biasa lahh. haha. pastu kteorg lepak kat JP. makan2, minum2..then last2 aku bwa drg pegi jetty kat hujung, aku tau tmpt tu mmg best, sgt nyaman, so aku bawa drg, mmg time tu aku, adam n helsley menghayati lah malam tu, dengan bulan yang cantekk.. huhu..mmg tidak dpt digambarkan kecuali korang sendiri yg rasa, pas kul 10 drg chaw , giliran adek aku pula spend time dgn aku. haha. ber-shhhh ja kami.. :) agak pening..hehehe..best dpt spend time dgn dia :). Pastu balik umah, seperti yg aku janjikan dgn mem aku..mandi kul 1am then tido kul 3am hahaha.gilaa. ngantok..

Hari iniii pulaa, kul 1pm ktaorg ada futsal.. mmm..dari dulu plan baru skg jadi. men biasa2 jak.. Neng suh aku pujuk adek aku tu utk join skali, tp aku takott nnt aku lg kena oleh dia. haha. sorry yang :P. malam tu, aku try ajak dia, branikan diri la konon, skali ntah mb mood dia ok kot.. hehee..skali dia kata "ok". huhuhu gembiranya aku. :) so rini g ambik adek aku, and YEAYYY! dapat jumpa mama diaa.. kejap ja.. huhuhu .aku tkot..bukannya apa..haha..ntah la..mmg aku takot lau jumpa parents org. ehehee..ye la, manatau tgk aku ni dak jahat ka. hahaha. tkdela2..soo rini yang turun p futsal , aku, adek aku 2 org-niqa n fyra,neng, gigurl,khalisa,acha (kazen gigurl),azura,ana,arnee n mangak. tp c mangak bengong, nda main, NDA REMAJA BTUL! . haha. mmg best la main, futsal mmg la best men, haha ada yg injurd, sorry ANAA.. hahaha. khal pun injurd. Fyra balik kena blast haha. cian dia.. agak penat. pale sakit nk pecahhhh.. so pastu lepak dgn drg brandon, then kazen fyra (kazen KAMI) hahaha. g ambik then g yoyo, kali ni aku blanja. huhu dah brapa kali jack tlg hanta g rumah.. gila segan aku.. sorryy ehh.. jap lg aku ada lesen senang ja g sini sna :) .. So skg baru smpai umah, mau mandi! kena suh ready , nk g tgk movie lg, dgn abg ku tersayangg. hahaha. dgn kak moy, adik2 aku.. hehehe.. ntah aku tido kot dalam panggung tu, gila panat! kepala masih sakit. huhuhu..

Thank you kepada kawan2 n adik2 aku -Neng,Khalisa,Mangak,Gigurl,Arnee,Ana, Azura,Fyra,Niqa n x lupa jg kazen gigurl ,Acha. Aku sangat happy hari ini. dapat spend time skali lg dengan adek aku, akhirnya aku dapat meluah kat dia psl 1 hal. huhu. sakitt sungguh hati ini...Insyallah, nnt kita jalan lagi. ok? kalau la hari2 leh camni , tk payah aku pegi melancong. hahaha pegi pun tk la excited sgt kan, ahahaha excited gak la tp ntah, doakan kesihatan aku dengan family aku ehh.. olite nopoo. thanks. Love ya all . Salamm..

p/s: gambar time men futsal teda, time kat yoyo ja, tu pun dengan adek. tgk kat ms or fs je lah ehh... yang gambar time g tgk sunset tu ada dalam camera adam. huhu t aku tagih dr dia..

tidak lupa juga thank you kepada sahabat sy - HELSLEY MOSTAJAP dan Adam fuu (driver!) hahaha nda bah adam, sayang jg ko bahh. hehehe. tq tq tq kerana menemani dakuu.

ohhh cikgu juliaa..

Perasaan ku apabila membaca post terbaru beliau hanya dapat digambarkan dengan tangisan aku. Memang tidak patut untuk diungkitkan kembali, mm bodohnye aku. Namun, aku tahu, luka yg ada dihati ini tidak akan berterusan, aku bukannya tk kuat, cuma kadang2 kita tk boleh mengawal perasaan kita kan? Ini hanyalah luahan hati aku, hnya sebahagian kecil yang aku selalu bermain di ingatan ku.

"kita perlu bersyukur dengan nikmat yang kita peroleh dan menghargai orang yang menyayangi kita. Bukan mudah kita memperoleh kasih sayang yang tulus ikhlas daripada seseorang, hargailah mereka sebelum menyesal kemudian hari. Allahuakbar!aku perlu mengharaginya dengan ikhlas dan tulus malah satu kerugian kita tidak pandai menilai keikhlasan seseorang terhadap kita selama ini." (sorry men ambik2. :)).

Memang btul, bukan mudah utk kita perolehi kasih sayang yg ikhlas drpd seseorang kan? Aku hanya lah manusia biasa, yang mempunyai banyak kekurangan. Sentiasa mendambakan kasih sayang. Bukan aku tk pernah diberi kasih sayang, pernah. Aku sangat menghargai orang yang sayang dengan aku, aku cuba menjaga hati mereka dengan segala yang aku mampu. Aku pun pernah menyayangi seseorang itu, malah sebaliknya aku dihina dengan orang itu, apakah salah aku? menunjukkan kasih sayang aku? mmm.. sungguh pada masa itu hati aku jatuh berkecai.
Sungguh, post terbaru cikgu julia itu sangat menyentuh hatiku. Ohh tuhann, berikan lah aku kekuatan untuk menempuh hidup ini, sesungguhnya hidup ini aku selalu sia2kan.

Wednesday, May 27, 2009

huhu. sayu nya hati .






tidak ada yang dapat mengambarkan ketenangan hatiku apa bila melihat gambar2 ini. Sangat indah ciptaan tuhan, tempat yang begitu sesuai untuk aku mencari ketenangan . Best ! Thank you to my bro, Fiefie . Thank you3 ! Kak moy jg Thank you . Semua la Thank you, best je pegi sana, tenang sungguh . Esok pegi lagi ! hahaha . BANYAKKKS gila pic aku mo share tapi haishh, mmg byk ssh ni ja la yee , yang lain tgk je kat Myspace or Friendster. toh pn sama ja. tapi teda pula bergambar dengan abg. huhu esok je lah. harap adek aku sorang tuh dpt join. huhu.

ceta kat atas tu ,ceta blah petang td. So ceta blah pagi pulak yee. Pagi aku bangun awal cam biasa, mandi pakai baju apa semua then gerak g skolah. Actually rini tk moh g skolah tp aku moh jumpa adek aku, aku akn rasa tenang aku nk sgt hug dia. Best je rini, masok ja aunty aku awal pagi g kelas dah bwa brita gembira, hahaha. Senyum lebar aku dgn sariy, kan kan. Macam fhm2 ja mood aku skg ni . Happy je dapat jumpa adek aku tu, kira nya dah 4 hari tk jumpa lah, ntah lah aku rasa len mcm ja beberapa lalu, start hari jumaat tu lah. nasib bek rini jmpa dengan dia siap lepak dalam kelas masing2 lagi, haha. begilir2 la lepak, b4 rehat aku, joanne n rechel lepak kelas dia, haha ntah papa ktaorg pny topik tuh, aku awl pagi dh bengkak2 tangan, haha main tumbuk2 dgn rechel n khal, rechel tumbuk tu lah yang aim2 kena jari hantu aku, smpai skg biru. haha. tkpe lah, aku jg yg mau, ntah la, aku rasa geram ja sejak dua menjak ni. So pas rehat cik adek kita lg lepak kat klas ktaorg, ada cikgu pun lepak ja dalam tu, haha tp cigu mana prasan. keke. dia sebok main cube, tkpe, blaja2, lama2 ok la tuh yang. Dua org sifu dia rini . hehe. aku plak sebok copy & paste keja rumah account tu, sakit pala aku time tu, tahan ja. Agak membosankan rini tp yg best nya dapat melawat kelas org. haha. So pas dia kuar, ktaorg yg tggl mmg GILA2 HABISS ! HAHAHA bongok tul, masing2 dengan pangai buruk masing2, Khal n aku tiru gaya cikgu2 pmpuan berjalan, c Mangak? hahaha faham2 la, getek btul. haha yang lain mendengar jak. mmg lucu lah. Mau pok pulang awl tp haha bongok2, tp last blk awl beberapa minti jg. Pulang aku pggl fyra n fara , then tunggu kat garaj, mmm.. igtkan aku kena ambil lmbat, tp ntah awl tul bapa aku ambi, ntah pa mood dia. Aku pula, nda dpt jg mama fyra. huhuhu. nda pa, akan jumpa jg tu kan auntyy.. hahaha.. k tu ja ceta rini, tk best sgt, yang best pg beach jg lah. haha. aku ajak fyra tp tk dpt la pulaa. :) olite, dah kul 12 am aku masih lum mandi, almaklum la busy upload pic aku lawa2 tu, hahaa. k papay. aku dah start cuti daa. hahahahaha. :) ciao.

brandon soh .

best kah baca blog sy? bikin sedih ada lah . haha. takut sy lau sy sedih orang pn sedih. huhu. k. steady ja ni. hehehe. sayang juga ko bah . mkn? karang lah tunggu sy slim. muahahaha. Happy holiday my friends !

Tuesday, May 26, 2009

Dg Siti Khadijah Bt. Mohd Hanan @ Ebon ku sayang

Saya Okay2 ajeee.. JANGAN RISAUUU darling , leskuu.. hahaha. sayang engkauuu!!

steady jee


Halo..wassup2 ?! Rini mood aku ok jee.. Gile2, tk bek sedih2 lama2 kan, nnt muka makin kendur semcm ja, nda la kali aku moh mcm kakak kita kat skolah tu yee .. haha .. Orang pn da tego jerawat2 yang ada kat muka ni. fuuhh.. terasa aku, fizah pn tego aku . "Engko stress ke ? tengok tu jerawat makin byk je? " aku hanya mampu tersenyum . Papa pun, rini aku gila2 dengan kengkawan kat skolah. Aku sangat2 sayang mereka2 yang sentiasa sapot aku . Geng sot2 aku tadi, yang temankan aku td, Ebon,rechel,joanne,syera,bem2,fizah,fara semua2 tu makaseh sgt2.. tidak lupa fyra, walaupun adek aku tu tk hadir .. happy bila dia happy .. Excited jumpa mama kan :) i excited gak, dan takot. haha. tkde lah, excited nk jumpa :) ..

p/s: Aku rindu mulaw akuuu, Audrey Wilson Rantau ! dann Leona Mae Wheatly! LALING akuu !

Monday, May 25, 2009

warrk. tolong akuu

huhuhuhu. 29 buah karangan lagi kena buat !!!! damn damn ... kalau la aku ada magik .. mm.. takpe, pelan2 .. sikit-sikit lama-lama menjadi bukit kan. haha

25 may 2009, hari persekolahan & side story

Apa yang terjadi itu biarkan saja berlalu, tk payah nk ungkit2. Sesiapa yang menjadi saksi dan tahu apa yg telah berlaku tadi, biar lah sampai sana sahaja. Benda kecik, tk perlu dibahaskan lagi. Apa yang aku dapat katakan, kejadian tadi itu hanya lah akibat perselisihan faham. Kpd adek,kembar,kakak, kawan aku yang tersayang, i'm sorry too...just don't put the blame on you, ceh macam lagu pula daa..i salah juga. k?

____________________________________________________________________


Sudah menjadi resam manusia makhluk Allah, tidak dapat lari daripada melakukan kesalahan dan kesilapan. Tutur kata dan perbuatan di dalam pergaulan memang ada yang terguris dan tersinggung. Tidak dinafikan di dalam kehidupan bermasyarakat, sebagai manusia sudah tentu mempunyai berbagai karenah dan sikap yang berbeza-beza yang kadang-kadang sikap dan tingkah laku itu boleh menyebabkan orang lain terguris hati tanpa disedari.

Pada masa ini aku hanya teringat kenangan silam aku, agaknya dah nk genap setahun al-kisah itu, dahulu nya, aku cuba melupakan kisah itu, kata-kata bisa yang menikam tepat ke jantungku. Aku cuba lupakan semua itu, tapi enta napa aku teringat je tiba2. Memang orang kata "buang yang keruh,ambil yang jernih" . emm..nak buang yang keruh tu kekadang amik masa, memanglah… tapi sebenarnya bila dah ambil yang jernih, memang ada satu rasa kelainan dalam diri. Seperti post aku yang dulu, igt lagi ? Yang bertema kan "Hole in a fence", cite tu mmg kena lah dgn kejadian tu. Memang aku tidak dapat menafikan perasaan aku. Apa yang aku mampu buat hanya bertahan, hanya berpura-pura apabila berdepan dengan orang yang dahulu nya aku sayang, sebagai sorang kakak. mmm.. i'm sorry to say, i am fragile , cepat rapuh pe sume . Aku tk faham tentang kisah dahulu itu. Bodoh sangat ke aku ? Enta, salah ke nk tunjuk kan yang aku menghargai seseorang itu. Arrghh .. aku dh tk moh fikir . tolong laa .

Aku takde niat nak ungkit balik, tkde niat moh sakitkan hati sape2. aku cuma nak lepaskan pe aku rasa. Benda ni tk penting sgt pon skg. Lifes must go on. Engko ada kehidupan sendiri, aku pun ada .

whoa man! what is happening? i am chill, not


Apakah yang sedang berlaku?
Adakah ini satu cobaan buat aku?
Adakah aku adalah aku?
Adakah puncanya aku?
Mmm..semua ini masalah aku,
tiada kaitan dengan yang lain,
Mungkin masalah itu hanya lah sebesar setitis air mata,
Aku fhm aku masih bertuah kerna dikurniakn orang2 yang baik terhadap aku,

Aku...Aku cumaa...
Aku tk faham, Aku takut, Aku keliru, Aku tk tahan.
Aku? Aku hanya terkenang kisah yang lalu,
Kisah yang aku tk ingin berulang kembali,
Aku hanya lah manusia biasa yang mendambakan kasih sayang,
Kasih sayang yang ikhlas jujur daripada teman mahupun keluarga sendiri.
Kasih sayang yang tanpa henti, yang tulus ikhlas yg lahir dr hati kita sendiri.

Setiap pertemuan itu ada hikmahnya,
Kadang kala kita berada dalam kekalutan, kesedihan,
Namun, pertemuan kita itu lah yang mewarnai hidup kita,
Memberi semangat untuk meneruskan hidup kita.
Itulah yang dinamakan erti persahabatan.
Tidak kira dimana jua kita berada,
Pertemuan itu adalah rancangan Tuhan.

Ya Allah, Aku sangat lemah dalam hal-hal ini.
Apa yang dikatakan oleh seorang 'teman' aku dahulu ;
Aku memang 'FRAGILE", aku mengaku, aku sgt fragile,
Aku ayam, aku tk brani berhadapan dgn masalah,
Aku tk thu hendak buat apa, berilah petunjuk kpd aku.
Aku sangat lemah, aku tidak terdaya.
Aku memerlukan 'tongkat' untuk berdiri.

Aku hanya mahu masa berlalu dengan pantas,
Sepantas yang aku mahu,
Aku ingin lari daripada masalah ini,
Lari ke luar negeri,
Tempat untuk aku meneruskan pengajian,
Pengajian yang membawa kepada kejayaan,
Kejayaan yang menjadi laluan untuk kebahagiaan.


- i need a hug -


p/s: kpd kawan2 tadi, aku minta maaf sesgt kalau buat korang risau. Rechel,Umifa,Farah,Hafizah,Syera,Khal,Epie,Nicole,Ebon dan kawan2 yang lain, aku thu korang tertanya2. Hakikatnya mmg aku sakit perut, tmbh lagi dengan emosi yg agak tidak stabil. Aku tk tipu, Sumpah aku sakit. huhuhuhu. ok..

I'm so sorry if i've done something bad that hurts your feeling-fatheen

Sunday, May 24, 2009

haaaachuuuuu. haha lame

ohh how i wish someone could always CHEER me up when im feeling bloody sad (mcm lagu kat bwh ni :) ).. not even as my boyfriend (dont hv one,soon) as a friend or as a BESTfriend. i still wondering who my BESTfriend are? do i hv any ? ithinkso. Poor me. Feeling sad but nobody knws. i knw a friend got their own friends. u knw what im saying ? When we feel like we don't have anybody,including ur family who doesnt even knw/understand u then who we wanted to lean on to? a shoulder to cry on? Yes absolutely a Friend. but still, friend gt their own busy life, their life isn't fully about you. Eventually,you realised you should face your own dilemma by your own. yeah, of course need some support, we must try to think positively as we can. Make our time as tight as possible with all crap activities. If not,we will end up just like a "bad bad bad" person, a "no life" person. Do you even want your life to screwed up just like that? of course not! In that case, we should not hurt ourself, please, Your hands,legs,face or your other body parts are nt the caused of your dilemma,don' let them be a victim. if its hurt-bad, you'll regret it somehow because in this situation we should love ourself more,if not,who will? MUSICS SURELY HELPS! Peduli lah jiwang . (Kan Brandon Soh? haha). A lame word also will straighten my mind, "Jangan pedulikan saya"?. Nahh..thats so Lame! teda2 bah. kah3! Sometimes i wish i could make the time travel rapidly to skip all my worries or problems, either a tiny or a big one. On the other hand, sometimes i dont need to cause i knw within those normal times, it could be one memorable moment in ones lifes, for example; the moment we treasure with our friends, hang out with them, share everything with them and etc. Life is short man! i don't even know whats the point i sharing ya'all with these craps, haha, just trying to release a bit the pressure i guess? and haha helsley is the one who made me to post these craps! haha we both hv almost the same "NASIB" i guess. ya ka? haha (nahh ada uda nama kauu. hahaa.) allrightythen! chaw.

My thought; Quote sampingan :D
"Would it kill you to show some appreciation to others? family? friends?, i think we should show it every single moment to them cause somehow they might be 'gone' tomorow. Like my post before ; do appreciate people who rely to appreciate you before they disappreciate you! Gosh. is it really hard? "

p/s: aku suka denga lagu ni.. first time aku denga kat tb danny gokey & lionel ritchie duet . BEST! comel je lagu ni. suka suka suka :)

"it'd so nice, if i did'nt have to feel so lonely"

Cinta?

Cinta?
apakah itu cinta?
Cinta kita terhadap kawan-kawan dan keluarga adalah cinta-kasih sayang. ye ke? haha.
Cinta terhadap kekasih pula ?
mmm.. Bagi cinta ini pula terbahagi kepada 3 ;
Pertama, cinta dari Setan - sebuah percintaan yang akhirnya membawa maksiat dan akhirnya mereka berkahwin, and they don't live happily ever after . Igt! bercinta kena pandai jaga diri.
Kedua, cinta dari Jin - Cinta yang wujud akibat sihir atau jampi orang, cinta ini sebenarnya hanya wujud daripada satu pihak sahaja. Sesebuah percintaan itu tidak boleh dipaksa kerana cinta ini akan memusnahkan juga sesebuah keluarga itu.
DAN
ketiga, cinta dr Allah - cinta yang wujud daripada dua pihak, cinta yang sejati, cinta yang amat indah, cinta ini sangat memerlukan komitmen antara dua belah pihak. Percintaan ini, akhirnya berkahwin dan "they live happily ever after". Dan...cinta ini lah yang bermaksud "SYURGA CINTA"

Cinta mana kah anda mahukan?
Uishh.. Agak2 lah ayat tohh. haha

(Agak terpesong skit dr ayat asal;pape pun, tgk la SYURGA CINTA di pawagam)

Saturday, May 23, 2009

grey's anatomy yeah .


GREY'S ANATOMY IS THE BEST!!!!
____________________________________________________________________

Quotes ;
"Did you say it? i love you, thank you for everything, i am grateful to know you, i really appreaciate you. did you say it? make a plan, set a goal, work toward it, but every now and again, look around. Drink it in. Cause this is it. It might be gone tomorrow."

"Please do appreciate people who rely do appreciate you before they disappreaciate you!"

"Sometimes people come into you life and you know right away that they are meant to be there; they serve some sort of purpose, teach you a lesson, or help you figure out who you are"

Friday, May 22, 2009

hari ini ..

btw, paper dah habis ..

Wednesday, May 20, 2009

Dah mmg laki kan ?



HOII LELAKI ! agak2 lah kalau moh ckp benda lucah2 tu, tgk tmpat la weyh . Bukan juga tk boleh cakap, aku paam korang tu lelaki dah mmg adat lah katakan tapi agak2 lah moh tengok2 kat orang, korang igt ktaorg ni BOGEL ke apa hah. macam sial ja . Hormat lah sini orang pompuan . Lelaki kat dunia ni semakin kurang gentleman, apa lagi dak Maktab Sabah , aku cuma bagi contoh terdekat lah sebab aku blom lg pegi jauh . Aku tk kata semua tapi ber-AGAK lah sikit weyh . Nasib aku bukan jenis yang panas baran , kalau tak ada kena tampar satu2 kang . Aku hormat korang sebagai kawan aku tapi tolong hormat aku dan juga orang lain . MMMmm.. Bodoo sungguh tkde pale hotak ke apa..

Saturday, May 16, 2009

sungguh gumbira !

Hari ni kteorang lepak sama2, kejap ja tapi aku rasa happy gila ! Aku rasa sgt bersyukur dapat kawan seperti mereka. Aku rasa masalah2 aku lenyap bila bersama mereka. Tambah2 lagi, driving aku dh nk hmpir ke penghujungnya..huuu doakan je lah.. HAPPY GILAK TAHAP GABAN!

Sumpah adek aku ni comel gilerr !


Buang tebiat ja smua.

macam kat chinatown kan? haha. ni lah gaya street.
tgk model kat bwh tu. haha
sayang dia.
Credit to : Blackbird ? haha helsley's cam
encik babad & cik fatheen. semat .
ni jak gmbo kita yg semat bad.
Suka pic ni .

tengok kat gambo2 kat atas lawa tk ? lawa kan kann...tu suma hasil dr camera blackbird & vivitar. kira ok lah kan . :) so ceta ari ni ? ok mula2 aku ada plan nk g drving tp bila dah bangun tu, baru nk langkah masok pintu tandas, aunty aku call pula, dia kata driving tunda g blah petang kul 3pm camtuh, so aku igt nk join drg babad,leley,fyra n fara g library, so aku pon siap2 g sana. Adek aku tu jugak ambi aku,bkn la dia ambi tp kazen dia. huhuhu.. buat ssh orang ja kan, ish3..apa lah aku ni, tp tkpe nda lama lg ada lesen dah. So smpai kat sana ktaorg mula2 mmg buka buku, study la konon, hahaha. tapi aku mmg tau kalau keadaan ada kengkawan or open place aku tk leh study, ahaha agak2 lahh. so kteorg pun mula nk wat kecoh, ceta2 suma tuh, buli2 orang gossip2.. hahaha then akhirnya pegi makan, ntah apa nama kedai tu, daily ka ley ? haha. lantak lah, haha ari ni bongok2 ja serving dorang, nasib mood aku bek ari ni kan. so lepas makan fara time tu dh chaw, so tggl aku , babad , leley n fyra, ktaorg apa lagi, lagak la mcm tourist ambi gamba sana sni. hahaha. nasib bek hasil suma tu lawaa2, tp tgk la orang juga, suma cantek2 n hensem2 hahaha. prasan jek ! Aku happy dpt kuar dengan dorang , sebagai kawan & kakak aku sgt syukur dpt kenal dengan dorang. tk leh nk ceta panjang2 sal kteorg, agak panjang and secret2.. hahaha ehem3.... ok so bila leley dah chaw tinggal aku , fyra n babad. then babad lagi chaw, aku tunggu cik adek kte sorang tu kena ambi, tk bleh biar tu sorang2, nnt kena colek, kena tapau kang sapa ssh, kena aku jwp dengan mak dia? aunty dia? huuuu gile , tak brani aku. aku kena colek len ceta, yg pntg dia selamat. hahaha sayangg adek kakak kembar kesayangan aku tu. So bila dia dh chaw aku pun chaw lah, tunggu bus penampang. haha korang imagine laa, dah brapa tahun aku nda nek bus pegi sana. hahaha aku pun go on je lah, kalau sesat pon call je sesape. hahaha. yakin ja smpai ke destinasi. so dalam bus tu aku dok blah orang tua ni , mmm..agak tk selesa sbb 1, aku tk paam aku dia ckp, ahahahaha..tkde gg.. 2, ade haruman yg tk menyenangkan haha aku paam tuh tp aku wat bodo je lah. 3 , aku teigt kes penah jd kat membe, huhuhu . tapi last2 dia pindah gak tmpt duduk , heee baru aku leh bernapas lega. So smpai jak aku kat pekan donggongon tu, aku cari bus yg masuk g kampung aku, hahaha tu lagi lah, aku tk yakin sgt nek bus ni. hahahaha..maklum la org besa kena anta ambi tp aku ni jenis berdikari, lantak jaa. haha. so aku nek bus aku smpai kat kampung mcm biasa aku pegi order minum dulu, gila panas cuaca. After that, aku drving laaah.. huhuhu ari ni agak happy buat aku sbb aku dpt step tu cuma ada skit la cacat dia, aunty aku pun puji, haaa dia ckp ok dah then esok pegi QTI ! fulamakkkk!!! gila aku tk ready lg sebenarnyaa tp aunty aku ckp boleh . hoohohoho so aku pun kasi ya jak, tanda tangan gila byk td. hahaha. huuuu so esok QTI , doakan aku ehhh...huhuhu takott siot.. tapi aku tau mmg lah salah 1 uncle aku gak yg bagi test, but still , TAKOT siottt !!! so ok..ni ja ceta todayy.. HAPPY HAPPY HAPPY.. thank you ..

p/s : HAPPY TEACHER'S DAYYY !

Friday, May 15, 2009

tau tk camna 'swine flu' boleh kena pd manusia?


haha . DON'T try this at home.


p/s : denga2 penyakit dh merebak kat Malaysia so korang hati2 tauu, jgn dekat2 orang yg tenga sakit. Jangan la pla halau dia, kecik hati orang tu nnt. haha. Jaga kebersihan ; tangan sentiasa dalam keadaan bersih,mna thu korang pegi korek2 hidung ka. haha sapa thu kan. hee. papa pun TAKE CARE. May we live in peace again .

boom boom pow !

Lets read OUT OF LOUD !!
life sometime sucks but i'm lucky to have my FRIENDS.

hari ni agak stress skit. 1st pasal exam, aku tk study pon ! haiih, kosong paper, tk penah aku wat camtuh, tk thu apa moh jadi, before ni dapat lg the highest mark for this paper but now ? macam babi ada lah.. 2nd, dapat berita yang tidak sama sekali gembira awal pagi td, dan membuatkan aku banyakk fikir pasal problemss aku. 3rd ? huuhh, smua balik2 tny driving, aku sebenar tk thu nak ckp camna, kalau aku dapat, means ok la, if not sampai bila lah aku tekanan nehh.. tp insyaALLAH aku mmg boleh, cuma take time. k doakan lah kebahagian aku. haa . - jgn ditanya

hee

semalam aku jumpa gambo ni kat friendster membe lama, aku kagen dgn dorang, dorang main hoki ma aku last two years, 2007. Senior2 aku yg agak mulaw. hee.. rinduu.

bajie,marina a.k.a Melaka , chombee & aku

aku dan melaka

Thursday, May 14, 2009

aku suka

fucking love this song ! . hee . layann ..

Tuesday, May 12, 2009

true love or ... ?

yaww all! Tiba2 ja aku rasa aku moh share skit ceta pasal true love nih. haha bukan nya apa , ari tu aku ada tgk cite orang putih nih, datuk kepada laki ni baru meninggal so datuk dia mewarisikan harta pusaka dia yang bernilai 1 juta $ kpd cucu dia tu , tapi dengan syarat dia akan kawin lusa nya. So laki tu pun apa lagi pegi la cari gf dia tapi agak kuciwa sbb gf tu tolak lamaran laki tu.. sapa tk terkezut kalau tiba2 ja kena lamar tp.. fuhhh .. rugi lah .. laki tu mmg cinta mati kat gf dia tuh tp gara2 duit pny pasal so laki tu terpaksa cari pmpuan lain . Ada lah dalam 10 orang dh dia tny tp suma tk moh, ada yang dh kawen lah, getek habis lah tp aku agak tertarik dengan alasan sorang pmpuan ni, dia tny balik laki tu, "ko tk moh habiskan hidup ko dengan orang yg ko cintai ke? aku pecaya satu hari nanti aku akan berjumpa dengan true love aku so watpa aku kawin dengan ko?" haha tu la jwpan pmpuan tu kasi. haha moh tau ending dia? haha aku sendiri tk tgk habis cite tuu, tapi agaknya dia tetap kawin dengan gf dia tu lah, besa lah cite kan.

Okay soo apa yang aku nk sampai ini bahwa aku pun pecaya satu hari nnt aku pasti berjumpa dengan true love aku. teda lah aku ckp ni pon sebab banyak yang tanya aku napa aku tk ber'bf skarang. ada nnt orang kata aku ni LESBO? haha tolong lah. Bukan tk mohh , walaupun masih jauh lagi perjalanan aku mencari true love aku tu, sapa juga tk moh merasa pengalaman kan, tapi bukan lah sekarang. Bila dah mcm moh tu tapi 10 kali berfikir, aku tak leh tipu feeling sendiri , dah tu buang masa ja kalau berkapel tapi teda prasaan sayang kan, sayang kut tapi sayang besa ja orang katakan. Lgpun time skolah ni lah aku moh treasure kenangan aku ma kengkawan, bila lagi moh berkasih sayang dengan dorang kan? lepas skolah tuh mmg KOMPOM jarang jumpa , ada yang tk jumpa2 langsung, jumpa pun tup tap tup tap ..mb dia dah ada 10 anak kott. hahaha. Plus , lepas skolah tu kena study kat Uni, masa kat Uni tu lah kita dah mula mencari kann.. kann.. hahaha btul tk ? So masa kena bhagi2 dengan kengkawan loh, mana nk jaga hati darling kita lagi. hahahaha. So pecaya lah dgn true love, nasihat kepada kengkawan dan adik ku yang tercinta .. HAHAHAHAHA bongok! hahaha. Simpan lah kenangan kita bersama kengkawan masa ini, sebab apabila masa berlalu, kita perlu mulakan hidup kita dengan bab yang baruu, kerna satu hari kita pasti akan menghabiskan hidop kita dengan suami dan keluarga tercinta (fuuuhhh, fikiran jauh gingg ! hahaha ). Ini just pandangan aku, aku adalah aku. Aku suka berkawan, haha setiap orang berbeza pendapat kan?
Apa yang penting, hargailah setiap masa apabila bersama dengan kengkawan. Jaga hati dorang, kalau tk suka pun buat bodo ja, (kan nic ? kan fyra ? hahaha), bersayang-sayang lah korang, contact lah hari2 kalau boleh, gdmoning ka gdnite ka selamat makan ka slamat belajar ka, haha ini supaya ryhthm friendship kita tk lari dari laluan, supaya kita tahu perkembangan mereka dr masa ke masa, tkde lah nanti segan la pula nk cntact dia kan , nnt kata lupa kawan pulak? apa da .

so ayuh ..

Satukan tekad ,nyalakan api semangat agar kita terus maju ke hadapan, dengan harapan suatu hari nanti kita pasti akan bersama-sama sampai ke garisan penamat
!

exam second day.

sej 1 dan bi 1 .. sej ? hahaha ok kottt... apa yg aku baca last minit td tu yg kuar, tp tk byk sgt, tp ok la kan drpd teda. and for bi ? essay man ! haha. section A - Formal letter and Section B ada 5 soklan, kena pilih 1 ja, so aku pilih soklan 1st.. The effects of smoking .. banyak gak fakta aku bg, boleh tahan tapii, ayat tuh tunggang langang seeyhh ! hahaha.. Pssssttt... kepada yg smoking tuu, bukan kata tk boleh tp kurang kan la yee.. aku saaayang tahap selesama babi kat korang nii .. :D

Monday, May 11, 2009

exam first day.

bm 1 dan bm 2.. tk susah tk senang, boleh lar. haha. buhsan tul ar exam nih, tk bebas. huhu. rinduu yang teramat sangat dohhh.

Sunday, May 10, 2009

selamat hari ibu ?


Hari ibu ? seperti yang sedia maklum, hari ini merupakan hari ibu sedunia, Selamat hari ibu kepada semua ibu-ibu yang masih berjuang untuk menerusi kehidupan yang penuh dengan cobaan ini. Kamu semua adalah manusia-manusia yang banyak berkorban demi melahirkan anak-anak yang bakal menjadi pemimpin masa akan datang, tanpa kamu siapa lah kami . Aku begitu berasa terkilan dengan perbuatan anak-anak muda zaman sekarang, mereka seperti tidak mempedulikan perasaan orang-orang tua terutama sekali kaum ibu itu sendiri, apakah mereka tidak mempunyai perasaan ? setiap manusia di-didik untuk menjadi insan yang berguna , tetapi mengapa sesetengah orang itu agak kurang ajar terhadap ibu bapa mereka ? Ya, betul, mmg kita tidak merasai kesakitan yang dialami oleh ibu semasa kita melahirkan kita. tetapi orang muda sekarang agak sempit kepala hotaknya untuk berfikir kesengsaraan itu. Orang kata, sendiri mau tauu lah kan. Bukannya apa, aku cuma rasa sedih apabila terdengar tentang2 kes-kes yang melibatkan anak muda sekarang ini.

Aku bukan lah orang kata perfect sangatkan nak kata orang, cuma sejajal-jajal aku, aku masih fikir tentang perasaan dorang. Aku ada contoh yang terdekat dalam hidup aku, aku sangat kecewa dengan pangai orang tu yang sudah rasa hilang hormat dengan bapa dia sendiri, dan juga hilang rasa sayang akan diri mahupun maruah dia. mm.. tk payah nk ckp . orang yang kenal aku, korang pun thu tentang kisah hidup aku.

Aku sendiri sayang akan ibu aku, tetapi aku cuma tidak tahu untuk menunjukkan rasa sayang itu, aku tk salahkan diri aku kerana mereka sendiri kurang menunjukkan rasa sayang itu. Oleh sebab itu lah kadang-kadang aku rasa seperti seorang anak yang kurang kasih sayang. Aku rasa bukan aku sahaja rasa begitu, even dengan adik-adik aku pun camtuh kot, kecuali FARAH (yang paling kecik). Aku tahu, aku perlu bersyukur kerna ada family banding dengan orang yang dh kehilangan salah satu daripada anggota keluarganya . Aku....akuu.. aku cuma tk faham family ni. mmm.. Aku tk wish pun kat ibu aku hari ini. Aku memang plan hendak wish tetapi lupa pula, so bila mum aku dah tego aku hanya dapat mengucapkan perkataan "hehehehe" , aku sebenarnya malu untuk memberi peluk cium kepada beliau, tambah2 lagi dengan dad aku. Entah lah, aku belajar untuk berpeluk cium berkasih sayang pun dengan kawan-kawan aku, walaupun dulu agak janggal apabila dipeluk cium oleh kawan aku tetapi aku sedar bahwa dengan cara itu lah kita boleh menyampaikan kasih sayang kita. Kadang-kadang , parents aku tego sebab aku lebihkan kawan drpd dorang. eh ye ke? setahu aku tidak, kalau aku lebihkan kawan, aku tk fkir pun perasaan dorang. Aku sangat menghormati mereka, aku ingin menunaikan permintaan mereka espeially mamy. Aku akan buat segala yang aku mampu. Aku tk kata ibu aku tk sayang aku, ibu sapa yang tk sayang anak, cuma orang kata, setiap ibu bapa memberikan kasih sayang yang agak berbeza kot. Kadang tk memahami aku yang serba kekurangan ini. Walaupun begitu, apabila aku mempunyai masalah aku sering mencari ibu aku, dia agak garang, tkdelah garang sangat, tapi kadang-kadang benda kecik pun kadang-kadang sampai juga tangan dia tu, sehari juga aku berkurung dalam bilik, tapi aku faham semua tu adalah untuk kebaikan kami. Walaupun ibu aku tu jenis panas baran, tapi beliau sangat sporting, biasa lah ibu muda katakan, siapa yang penah jumpa dia tau pangai dia, haha. Agak brutal kut. Boleh dikatakan 90% apa yang aku mau aku mesti dapat, biarpun agak susah lah dipujuk. Apa2 pun aku tetap sayang dia walau apa pun berlaku, "I LOVE YOU , MUM" walaupun u selalu ckp yang saya tidak pernah wish mamy. Sorry..


Mum & adik aku. (Hobby baru , tangkap ikan) haha

Thursday, May 7, 2009

hee.

alkisah hari ini - hari ini agak best sikit sebab cikgu masok tk mengajar, cikgu banyak yang tk masok kelas, so keja dalam kelas mengacau orang,gossip and bermain . haha. Aku agak happy ari ni sbb masa kelas tchr del,ktaorg ada buat satu benda ni, baju baby KIMONO (tp tk mcm pon) dan dpn tuh kena suh tulis msg, baju tu actually tchr suh buat utk bg kepada org, utk mother's day la konon, tp mana la aku nk bg mum aku tu, haha. so aku pon buat la utk kesayangan akuu. Hari ini kuat main, kuat kacau orang, haha PINA & WANIE lah sll jadi mangsa aku, haha jgn marah yee. gurau2 jak, yang lain ada gak aku kacau, tp tk lah sekejam aku kacau drg pina, hahaha. LUSUU! dan agak kuang aja. haha. Hari ni, ada derma darah kat dalam dewan, so aku pon nk try la konon, time tuh ada kelas sains (masa akhir.. hee agak2 lah), peringkat awal aku and mangak ja pass, yang lain tk cukup umo, so bila dah isi borang tu, aku lak tk dpt through. haha begitu juga cikgu Rainul, sebab tekanan darah dia tinggi , kes aku pula, sbb aku ada satu penyakit ni, yang dipanggil G6PD . Tapi tu time kecik2 ada tk thu la skg masih ada ka x, tp Doc tk galakkan aku donate, huhu agak KUCIWA. huhu. Mangak pon marah2.. muahaha. sorry la ging, aku x pass bh, bkn nda mo. haha. Jarum dia punya besar! gilak! hahahaa ngeri aku tgk,tp best toh. haha. So itu je cite hari ni, esok mcm nk tk nk pegi skul. ntah lah tgk dulu. k papayy. c ya all soon. daa :)

Monday, May 4, 2009

haha tensyen

WEH aku tensyen!!!! hohohohoho.. Wahai Encik Ting Kai Chu, aku tk faham apa yang engkau ajar. 5 kali engko aja 5 kali tu juga aku tk paham, dh tu buat hotak aku bagai nk terbelah dua saja. Buat kali yg ke-ntah, ari ni aku escape kelas tambahan dia lagi, bukan aku tk mo blaja, tp agak2 lah weyhh , mana aku tahan jumpa pagi petang pun jumpa lagi, udah la projek tu aku blum siapkan.. Waduuhh.. Exam lagi la.. Atukoiii... Perut aku pun dah semakin montel, haha, tolong ! tolong la!

Brandon palui. haha. diam :P.

Aku rindu gila kat laling aku.


Sunday, May 3, 2009

Do i care ?


"And I'm still here, waiting here, to catch you if you fall.
I don't know why I care so much when I shouldn't care at all."


Should i really care?

I've been this kind of situation, when i do care, i'll hurt myself. I ain't gonna hurt myself again..So i guess just let it be..

(ntah la sayang oii..)

Aku thu korang tk paham post ni, biar aku ja tahu. Kadang aku rasa aku pun tak faham diri aku, apa lagi korang kan. Mental problem! haha. jangan ditanya.

p/s :
re last post: waduh waduh : Jgn risau , masi waras. haha:)

Saturday, May 2, 2009

kawan - sahabat - teman

"Sometimes people come into your life and you know right away that they are meant to be there; they serve some sort of purpose, teach you a lesson, or help you figure out who you are."

"No present could bring more joy to open, Then the one filled with your smile.
How sad it would be,to be blind. To never have seen your smile. I remember the first time I heard your voice, a sound I never tire. Every time you cross my mind, I think how lucky I've been, to have you as my special friend.So remember, not to frown, for I know someone, who is in love with your smile. "

"Friends are the siblings God forgot to give us."