Thursday, April 30, 2009

waduh waduh

mmm.. buat masa ni, emosi aku tk stabil ar. Asyik fikir yang bukan2 ja. mmm..tk tahu la. Kadang2 aku rasa sedih semcm tp aku tk tahu apa yang membuatkan aku sedih. Dah tu macam2 la aku akan fkir. Sejak2 ni, aku sll rasa lonely, ntah la , bila camtuh dah mula la nk fkir bukan2 . mm. Mungkin cakap Rechel betul kut, tapi aku susah nk control emosi aku. Memandangkan mid-exam dah nk dekat, huuuu stress.. kalau tiap kali camni mati la weyh. Mungkin aku perlu sentiasa ditemani dan dikelilingi orang kut. aku rinduuuu sesangat...rindu time main hoki dengan dak2 hoki maktab sabah... aku rindu semua... aku rindu adek , kakak , kembar, kesayangan aku yang tersayangg . Walaupun kira hari2 jumpa tapi tk rasa sgt mcm masa jumpa dulu. Jumpa kejap , pastu lenyap. Biasa ar, busy sejak2 ni. Sumpah aku rindu adek aku tu ! Sayang kat dia.

"And I'm still here, waiting here, to catch you if you fall.
I don't know why I care so much when I shouldn't care at all."


i dedicate this song to my adek, kakak, kembar, kesayangan yang tersayang . love ya :)

Wednesday, April 29, 2009

jiwang jap ! haha

> lagu tentang kita<
( Aku dan kawan-kawan)
layannnn jee:)


Tuesday, April 28, 2009

huuulalahuuu :) = (:

yaw2. Hari ni aku rasa stress semcm ja, ntah la. banyak yang aku fikir kut. ntah lar. mmm.. aku geram dengan sorang ni, aku hormat sama dia. aku nda tau mau buat apa, selama ini pendam saja perasaan aku, tidak semua yang faham aku rasa, mungkin hanya beberapa orang ? ntah lar. aku sendiri tak brapa faham. kalau aku cakap aku takot tersalah cakap, kalau aku diam aku sendiri merana. tapi aku rela merana dahulu, selagi aku boleh tahan aku tahan... Hidup aku ni tak lah bahagia sangat kan. mm.. Aku sebenarnya pengecut. ye ke pengecut ?? Rasa marah , geram smua ada. tapi aku tidak brani untuk berterus-terang dengan seseorang itu kalau ada yang aku tidak puas hati, sebab walau apa pun terjadi aku tetap coba untuk menjaga perasaan seseorang itu , tak kira kawan ataupun keluarga . aku sebenarnya takut jika hubungan yang ada nanti akan menjadi rengang. aku penah mengalami situasi ini dulu, sebab tu kadang2 aku rasa hypocrite skit depan orang, ntah lar. tapi lama-kelamaan aku cuba atasi kelemahan aku ini. kena lah jadi selfish sikit kan, haha sikit pun nda pa :)

mm.. apa2 pun, aku rinduu kat LALING aku toh. Sumpah aku rindu kauu! baru tadi aku menjenguk blog sayangku cik fyra dan baca post yang terakhir dia, memang best, suka aku dengan post tu. Aku cuma nak katakan yang aku pun SAYANGKAN SAHABAT-SAHABAT aku. Walaupun yang tak rapat sangat dengan aku, aku rasa bersyukur kerana tanpa kamu , hidup aku tidak akan bertambah seri. love you all. (ntah napa leh jiwang tiba2 neh).

Sayangku Fyra, gue sangat rindu kat kamooo. Rinduu time main hoki dulu, boleh dikatakan hari2 jumpa, sekarang? mm.. ntah.. harap terjumpa ja kat skolah tuh. :) haishh.. jiwang siot. k papay.

Monday, April 27, 2009

tagged by amirah .



1. Do you think you are HOT?

hahahaha. i guess soo. sudah la gemuk, perut buncit

2. Why do you like this picture?

cos i love the view from up there, sangat2 CANTEK sy bilang kau, nasib gunung kena tutup dat time.

3. When was the last time you ate pizza?

Don't remember. i want too.

4. The last song you listen to?

i'll stand by you - kelly clarkson (denga kat blog orang,fyra)

5. What are you doing right now besides this?

unpacking my stuff.

6. What name do you prefer besides yours?

i like my name.

7. 7 people to tag

  1. Nurzafirah Md.Hider
  2. Amirah Syahirah
  3. Helsley Mostajap
  4. Nicole Kelsie Justin
  5. Md.Badrul Kamal Yassin
  6. Rita Julian
  7. Adam Fuu


--------------------------

8. Who is no. 1?

My adik, also my kakak? haha mcm mana tuh? i love her so much.

9. No. 3 is having a relationship with?

haha. i don't know, lama x denga ceta. Ask him

10. Say something about no. 5?

Babad! Dulu dia chubby but now ada kureng skit, hahaa . He loves playing hockey.

11. How about no. 4?

Dia? Cehh..minta puji jak. hahaa. She love her 'bestfren' haha. kan Nic. But i love her.

12. Who is no. 2?

one of my closest friend. sayang dia. she always hug me. we love hugging each other :)

13. The other 2

Rita Julian - Gilak2. she love playing hockey and dancing
Adam fuu - Ni orang suka driving without license, haha suka keluar malam bwa orang SOT!

Sunday, April 26, 2009

i'm homeee


haha. setelah 10 jam dr kk pegi tawau dan 10 jam lagi dr tawau ke kk duk dalam bus lentong , akhirnya sampai lah aku kat rumah yang begituu selesaa inii. First2 mcm nda mo pegi jak toh, haha mmg teda hati la mau main, tapi apa leh wat, main ja la kan. kami wakil Pantai barat sabah (KK) and lawan 4 team yang lain iaitu, Pedalaman (keningau), Tenggara (Tawau), Utara (Kobtar), Timur (Sandakan). So game ada 2 menang n 2 kalah, kalah pon yang nda patut kalah, hahaha so akhirnya kami dapat 3rd place jekk . Kira ok la bg aku yg main nda betul2 sgt toh. haha. Dah lah jadi captain, bangang2 ada larr, hahaha. Oya, tmpt tggl kami yang disediakan di skolah rendah perdana, sblah 1st skolah aku penah jejak kaki time skolah rendah dulu, kenangan yang agak menyeramkan. This year agak berbeza skit sbb 1stly kebanyakkan member2 aku senior termasok jg la aku, ahaha member2 tu jg lah dulu kami penah main sama2 time daja 6 dulu iaitu, aku, leona,azan,jojo,and dayah. hehehe. best2 dpt main sama2 balik. 2ndly, this year aku jadi kapitan, hahaha aku nda selesa jadi kapitan nih, kalau skolah pny ok lah, ni yang dah gabung2 ni, adeyhh. Lantak lah, aku nda jg menolak kan. Aduss. 3rdly , abang saudara aku jadi pengurus pasukan under 12 lelaki. hahaha ler... punyalah kekok, sbb sblum ni nda penah ada saudara mara aku ikot aku pg main hoki, hahaha. So semua tu aku dpt atasi arr. Mula2 teda feel ja mau main ni, then bila cikgu kasi pindah pegi hostel dkt kompleks, huuuu best! aircon joo! hahaha. sana lah mula gila2 kami, best la. MAKANAN SGT SEDAP! aku nda aku lupa jasa baik pakcik kantin tu dengan kami, lauk paling last, AYAM sweet n sour, hahaha nda penah dalam sejarah aku main hoki kena sedia makanan yg sedap2. hehehe. Last game hari jumaat jumpa sandakan, kami menang 6-0 hahaha. LUSUUU!!! mcm jojo ckp "atukoi aman! " (dia x sangka leh goal ayam2) hahaha. Hari tu gak aku dapat kenangan lembam 1 kat kaki aku, sedap gingg. hahaha. then sabtu tgk laki main, FINAL, drg menang, perlawanan yg agak sengit, nasib baik ada kami kasi kalah sora2 sumbang penyokong tawau tu, hehehe baru lah drg semangat main, hahaa. CONGRATEZ guyss.. then penutupan petangnyaa, beGAMBOOOORR! apa lagi kan, hahahaha. nnt jak aku upload, skg mau tidooo. hahaha.

aku mau ucapkan byk2 time kaseh sama cikgu Patricia , cikgu Linah, Cikgu Medi, dan secara tk lansung cikgu Levie and Pakcik Driver bus, hehee sbb jaga kami sepanjang kami kat tawau tu, macam2 kami rasa, anak tiri la, anak pungut la, hahaha kann kann. aku akan merindui team2 pantai barat 2009!

-Fatheen Shafikah Omar -Aniqah Aimi Shazwani Omar
-Nicole Kelsie Justin
-Nurhidayah Tajuddin
-Leona Mae Wheatly (LALINGKU!)
-Azalina Yamen (Azan)
-Norhaniza (Jojo)
-Nur Athirah
-Suzeanna
-Marini
-Helena Korop -Yoko -Y -Pyra -Wan -Gina -Syam

BTW, ada 5 orang dalam team terpilih pegi wakil sabah pegi PERAK (MSSM) iaitu aku,jojo,azan,suzie dan aniqah (KIV) tp maybe aku and niqa nda pegi, pegi suti2. :P harap dpt main saga :)

to : Lalingku LEONA MAE WHEATLY! AKU SANGAT MERINDUI KAMU! Dari 1st kita kenal time darjah 6, tido sama2 (aku igt lagi ko tido himpit aku, nda guna kau!) dan nda sangka this year last kita tido sama2 lalingku. Biar pun ko agak annoying dengan kebisingan ko tu, hahaha tp aku tetap sayang koo! sumpah aku sayang ko!

nnt2 je aku upload picturees yee.. papay.

Friday, April 17, 2009

wuuhuuuu

haha. ari ni sekula teda studyy, ceramah jak. haha BUHSAN gila! bagus lagi study kali. haha. tapi pas ceramah masuk kelas lah, ustazah telalu rajin kan. muahaha. then bila masa pulang, kena ambil lambat siott. haishhh. nasib ada c magican tadi, dapat aku hilang buhsan aku, lau nda membara uda api tuu. aku mmg nda suka kena ambil lambat kecuali uda kena bgtau awl2, nda la tertunggu2kan nnt. haishhh.. so petang training, haha hari ni jak training, nda begitu penat lar, sesi suai kenal dengan dak2 DPM jek, nasib suma ok2 lar nda mcm taik org bilang. KEKE. training pon habis lambat then kena ambil pun lambat juga. bengong tol ! nda pa lar nasib ada gerai maggie tu. heee. oya lupa pula, tadi dpt anugerah utk akademik, dapat duit joo! hahaha. then baru ja dady aku bagi lg angpauu sempena birthday akuuu! muahahaha. KAYA akuuuu! tapii, aku mau masuk BANK okaayyy, tak elok membazirr, hehehehe. doakan lah kekayaan aku suatu hari ini. Haishh gatal tangan neh. haha duit-duit..mau packing dong! lusa pegi tawaauuu. away selama 1 minggu, huhuhu lamanyaaa, rindu dengan cik adik kita sorang tu, tadi mcm tk mau lepas jakk. haha. rindu dgn membe2 juga! jgn kamu nakal ar bila aku teda! hahaa. bah sayang fyraa and sayangg semua orang. muahhh. doakan supaya aku nda injurd sana sni k? hahaha papay.

Thursday, April 16, 2009

fyra sayangg dan kawan-kawan

Thank you my dearr. i love youu too sayangg. i try utk menjalani idop ni dengan lebih gumbira :). baru ja 3 bulan lebih kenal u, kta dah rapat kan ?:) haha. jodoh la katakan :P tuhan menemukan kita adalah satu keajaiban, dan merapatkan kita telah menambahkan lagi warna-warna dalam kehidupan kita, so thank you god. eh? kazen ke adik bradik eh? muahaha. lucu arr dorang tuu, tk pasal2 mau gado2. hahaa. i happy dapat kenal dengan u tau. thanks sudi kawan dgn i. Fyra jgn lupa nak contact fatyn dah , biasa ar budak kecik ni ada ja nak buat kan :). Hope persahabatan kita kekal selama-lamanya :)



Lagu ni aku tujukan khas kepada sayangku fyra, ebon lesku, amie, hidayah tajuddin, nicole justin, alvina tabad, audrey wilson, mira syafiqah, nurul syahirah, hafizah jaludin, joanne patrick, rechel lyssa, leona lalingku, jacky jaulis (uish ada juga nama dia :P), charlie ? , dan En. Muaz kita :) dan juga kepada kawan2 yang mengenali aku. Kamu adalah orang-orang yang telah memapahku ketika ku terjatuh, mengangkatku ketika ku lemah utk berdiri . SAYANG KORANG.

weee


haha. Alhamdulillah hari ini 16 april, umur aku genap 17 tahun. Aku sangat bersyukur kerana dengan izin tuhan aku masih berdiri dan masih dapat bernafas sehingga ke hari ni. Thanks to my mamy and dady. kawan-kawan yang mulaws , supportive and sayang ma aku :). Thank you kepada sesiapa yang wish aku dr tengah malam semalam smpai lah skrg nih. HEHE tua uda kan? Lesen pun nda lama lagi. hehe. So Thank You God for everything. Kawan-kawan ku, aku sayang korang! :) Khal ! Nasib bday ko uda limpas. cilakak.

Tuesday, April 14, 2009

more photos !

So? hari ni? GAME? macam mana ar? mm. Team kitaorang menang , kalahkan Team Ranau 10-0, huhu . Ntah brapa aku score, tak ingat. Dorang boleh dikatakan masih baru lah so main pun happy2 ja tadi. Esok awl pagi jumpa dengan Tuaran dan Tgh hari jumpa DPM, buat yang ketiga kalinya, tp first time lah kalau team KK jumpa dorang. Game mesti tough esok, doakan kami berjaya ya? .. So tadi? haish, malas mau ceta. Boleh2 kena sindir ! haha nda pa lah, nda kesah sgt lah. HAISHH.. sabarr jak :) Well ni gamba yang aku ambik dr hp nicole, Ada lagi tempat cgu Julia and ebon :) mau di tagih nih:)
Time bakat ari tue.
Adik-adik ku
Mssd . Rindu gila
Haha. no caption
Aku bersama mereka.

Monday, April 13, 2009

morning !

rindu dia (pdhal baru kemarin jumpa . haha)

Selamat pagiii. haha nda sah kalau nda online 1 hari nih. Hari ni aku ada training hoki untuk team KK, training nda tau lagi habis kul brapa, harap awal lah, aku mau rest! :) so aku mau get ready dluu, kena pegi skolah then baru pegi turf. k chaw chin chaww :) HAVE A WONDERFUL DAY PEOPLE !

Sunday, April 12, 2009

photoss kami


Yayasan Sabah!

CANDID! i like this photo.
Fyra. Aku. Nicole
Fatheen. Umie. Ana. Fyra
Time stay2 kat KEBAB!

hari ini?

Hari ini? ermm. seperti yang dijanjikan. Aku, Fyra, Nicole mau pegi bakat INTERACT kat Yayasan Sabah. Awal pagi dah aku naik bengang dah, befikir camna mau pegi sana, dah lah orang tu nda pulang rumah, call nda dpt. TEKANAN JIWA aku pagi tadi. Adusss!! So dah minta tolong Charlie ambik tp lambat kasi confirm, teda pon dia kasi confirm. haisshh. So nicole ckp leh tumpang then nda lama tu, orang tu ckp dia dah mau pulang. Adusss.. Nasib baik dia pulang kalau nda membara2 uda hati aku masa tuh. So ktaorg pegi ambik fyra and farah kat umah dia then pegi Yayasan Sabah. Agak ramai orang di sana. So mmg best juga lah teriak2 sna, cuci mata boooss. keke bersih dh mata aku dicuci. :P . Aku tertunggu2 bila lah drg NOH punya band ni , skali kena paling LAST pulak. So masa last perfomance tu yang best gilak! Orang2 kat tengah tu yang gila2 habis campo lagi dengan bdk2 convent . mmg MANTAP! then tambah lagi dengan sora c NAZIERA MANAP tuu! aduss. pekak akuuu. DAN buat julung kalinyaa MAKTAB SABAH jadi juara keseluruhan bagi BAKAT INTERACT tuu! hahaha . MMG BEST LA KORANG! afterr tuu, aku, fyra, nicole chaw pegi CP. Nek bass mini jeww. time ni juga aku bengang camna mau pulang nehh, tambah lagi c budak kecik tu pun xtau camna pulang. Risau aku. SO aku call mum aku then dia ckp dia leh ambik, di cp lar. Yang aku risau lagi nih budak kecik tu tak leh pulang lambat, mm, bila dah smpai cp, ktaorg lepak kat kebab, ceta2 gosip2 then ktarg bepecah. Nic ikot family dia, aku n fyra jalan2. Jalan pny jalan skali terserempak dgn CIKGU Julia and Ana, ari ni birthday ANA tauu, HAPPY BIRTHDAY sayangg! so cgu ajak lah pegi makan skali, gila! pecah perut ouhhh. Dah tak leh masuk makanan tu, makan kek pun mcm nak keluar balik dah. Pas makan then aku n fyra pegi tmpt my mum, dia main game! miahahaha. ROCK kann. So jumpa niqa n my mum sna then ktaorg join skali, main pny main nda igt masa tuh, dah mau dkt kul 7pm larh. adusss, skali chck fon, MAK AII! 5 misscalls! dr Aunty budak kecik tu. MMMM... aku pun nda tau mau ckp pa, terkaku jap. Aku pun takot mau suh mum aku cepat2, ada lah kena teriak karangg, huhuhu. so otw hanta budak kecik tu pulang, nta papa aku fkirr, Apa lah kejadian nnt nihhh, budak kecik tu yang kena nnt. Aku rasa bersalah sesgt. aduss. ntah lah. Sorry AUNTY. Aku pun takut mau ckp dgn aunty diaa. huhu takut. ckp tadi pun , muka pun dah cuak. APA2 PUNNN..... aku HAPPY SANGAT2 dpt keluar dengan budak kecik tuuu, biarpun tak tahu kalau lain leh keluar ka nda. Takpeee sayannggg, i'm fine if u're fineee ? don'tworry jugak:) i'm fineee. ko pun nic, dun worry abt me. Oya aku first time gak keluar dengan NICOLE! hahaha sayang kauu! nxt time keluar lagi k? mb nda sampai hajat ko , kita pegi tgk wyg ber-tiga lagii. best2! AKU SAYANG KORANG SANGAT! Sedihhh + GEMBIRAA= ? . haha teda2 bah. Ni ada beberapa pic kitaa. :) Sikit jaa. Nnt upload kat Friendster and myspace lagi.

p/s: Esok ada training lagi , dari pagi! huhuhu. AKU RINDU DAK2 HOKI, MAKTAB SABAH

updating data....

Tagged by Fyra SAYANG and Amirah Darl ku !

T HANK YOU sayang kerna tagged saya.:)

1. Adakah anda suka blogging?
->Boleh lar, mengisi masa lapang..nanti bila dah tua boleh tengo2 balik. muahaha

2. Blog siapa yang anda selalu skodeng.. Nyatakan 5..
->Fyra,Badrul,Nicole,Hellslay,Putrie

3. Adakah anda menginginkan seseorang dalam hidup anda? Yang boleh menemani dan menyayangi anda sepenuh hati? Dan siapakah orang itu?
->Of course lah mau. Tak kira laki pmpuan. Aku bagai merasakan kurang kasih sayang. miahaha. meh sayang2 akuu jom:P

4. Taken or single? Mana lebih bagus..
->Single-Minglee. kalau nda caya uda 2 tahun lebih dah. masih menunggu mr.Right Guy.

5. Pernah tak cinta anda tak di balas?
->HAHAHA. penah! agak2 lah. keke. tapi ndapa, anda tetap berada dihatiku wahai kekasih gelapku.

6. Ciri2 idaman bf/gf anda.. Nyatakan 5..
->Cool
->Suka pakai Short-pants (nampak hot!) haha
->Sweet
->Romantik gituu
->Suka bagi aku present papa banyak2.
->Open-minded (mulaw2 bersama)

7. Pada umur berapakah anda akan merancang untuk berkahwin?
->aku? hehe. 25-27 tahun. mesti merancang awl nih:P nnt ada yang kawin awal.

8. Nak berapa anak?
->anak? paling kurang 2 , yang ngam2 5 la kut

9. 5 orang bertuah yang anda ingin tag..
:: Aniqah
:: Amirah syahirah
:: Nicole Justin
:: Adam
:: Hellslay

10. Date of birth..
-> 16 APRIL 1992 (ehemm. nda lama lagii tuu)

11. Best present yang pernah dapat..
-> Hohoho. Laptop kut. tapi aku jarang dpt present. kesian nyaa

12. Fav colour..
->Merah,hitam,putih,hijau-apple,coklat

13. Best place yg ingin di jejak..
->ermm.. banyak deh. aku mau pegi semua tempat!

14. Rasa bahagia bila..
-> err.. bahagia? ntah lar. aku pun tak tahuuu. bila hang-out dgn membe kut

15. Fav movie..
- Banyak2. hehehehe..

16. Fav artist..
->Celine dion,kelly clarkson ntah sapa lg. aku layan ja mana2 lagu yang best

haha bongok eh

Tepat pukul 12 . 00 malam , adam hanta aku dan adik aku pulang. So skali pulangg, Makk aii! ada pula tenet uda. Cilaka. Tapi nda pa asal aku dapat spend time mah dorang2 kan, bukan sll. My mom pun teda di rumah. ngeee. My dad ok ja yang penting pandai bwa diri. So now aku kasi ceta la dari awal smpai lah skrg ni eh. Post yang tadi tu post ayam2 jak, sbb mau cepat kann, mana mau ceta/gosip mana mau online, haha mana lah dpt focus. So kira dah 2 hari aku bengang teda tenet, memberontakk, teda tenet pun blaja dh malas deh. Then hari ni Helsley ajak aku pegi lepak kat Famosa so aku pun kasi ya ja lah, minta tolong Adam ambik. hehee dia lah penyelamat tetap kami kalau mau hang out. thanks darlingg! kau juga la bah. So d Famosa kitaorg lepak2, ceta2, syed & leley dah mula kacau2 c adam, dia pun naik bengang dah. haha RELAX MAN. so bila dah bosan lepak kat sana then syed bawa cari tempat lepak lain pula, mula2 kat BEACH then OTW tu tukar plan pula, mau lepak kat sutera. Smpai sana ntah dorang bwa pegi tepi2 pantai, dok sana ceta2, udara nyaman dengan bunyi yang begitu menyenang kan, aku mcm mau tido ja sana tuh. haha mmg best lah. Then dorang blg mau Online then masuk dalam Pan Pacific tu then lepak larr. Gamba2 smua tuh then chaww. Pastu smpai rumah aku onlineee jaap pastu mau titoo. haha so now kena tito lah ni. oya2. ada gambo last ktaorang ambiikk. hehehe. gmbar gaban, teda2 bah.

Syed Leley Aku (asal mata tetutup tuh?)

Belagak Tourist jap


Saturday, April 11, 2009

haha

kami ber-lima lepas tension. dorang syed tu aku tau dr pagi lagi lepak sma2. ntah dr kemarin lagi. dah 2 hari aku dok rumah nda buat papa. adeyh. malam ni memberontak jap. hehe. skg jam 11.38pm , janji dad pulang kul 11. haha adeyh. sorry dady, lama bah nda online. gantung eh. drg lagi buat lawak2 nihh. so ini lah kami.

adam, aku, atei, syed as in CIKGU syed & Helsley

kecoh2

aku dan niqa
adam and mee

cuti cuti

werrkk!! cuti bosan gilaa! dah lah teda tenet. hoh. karoke ja dr pagi smpai malam. haha. sekarang ni mcm keluar dr penjara nih. lepak2 kat cafee yuhuuu dengan CIKGU syed! hahaa helsley , adam fu and adik kuu. huhu tu jeee. Ari gado lagi dengan orang gilak tuu. Haish. malas nak ckp. Esok pegi bakat interactt! kena ambik sayangku fyra, tp aku nda tau papa sal area putatan niihh. harap senang ja jumpa dia toh. hehe dah la kecik.. haha nda boleh on lama2. papay

Tuesday, April 7, 2009

Lagu untuk ku dan dirimu. :)





One of my FAVOURITES ! Everytime i get confuse , frustrated or sad , i love to listen to this song. It can give PEACE to my heart, cool me down. I'm so into the lyrics, NICE one. More about myself and what i NEED when i'm get so low or weak. So, for those who having the sad moment, or having some kind of problems , CHECK IT OUT! you'll love it.

Monday, April 6, 2009

kenangan terindah.

Senarai nama ini adalah orang-orang yang agak penting buat aku, saat2 kita bersama, bermain, bergelak tawa akan aku ingati sepanjang hidup aku. Coach yang telah melatih kami sehingga ke peringkat seterusnya akan kami kenang selama-lamanya. Jasa baik cikgu amatlah kami hargai. Semakin hari kita semakin tua, dan ingatan kita pun tidak lah baik sangat jadi, dengan menulis nama-nama korang akan ku kenang sampai aku matii.

PEMAIN HOKI MAKTAB SABAH YANG DICINTAI.

Manager ;

Pn Arusinah Alilulla

Coach ;

Mohd Kassnizam Hj Kassim
Pn Juliah Mat Noor

Guys Team ;

Ejam (GK)

Badrul (DF)
Shahrul (SW)
Danial (RB)
Shadat (LB)
Freede (LM)
Larry (CM) (C)
Herman (RM)
Noh (LW)
Jacky (CF)
Faiz (RW)
Panjang (Winger)
Faezul (Winger)

Alvin (Midfielder)
Didie (Midfielder)
Azwan (Deffender)
Iqba
l (Deffender)
Faiz A. (Deffender)


Girls Team :

Arnee (GoalKeeper)
Dayah (LastMan)
Francess (Stopper)
Ida (RightDefend)
Sariya (Left Defend&Forward)
Azura (RightDefend)
Aniqa (LeftWinger)
Aqilah (Midfield)
Kesuma (Left Defend)
Fyra (RightDefend)
Fatheen (Midfield)
Norimah (Midfield)
Fathin (Midfield)
Sandra (Top Striker)
Nicole (Top Striker)
Christine (Midfield)
Puteri (RightWinger)

Rita (Midfield)

Tahniah kepada korang kerana dapat mempamerkan persembahan mantap. Tahniah juga kepada sesiapa yang terpilih mewakili ke peringkat seterusnya , kepada yang tidak terpilih tingkat usaha korang . Dan jangan berhenti bermain hoki. Aku sayang korang.

Sunday, April 5, 2009

is it true?

Sedang aku melayari laman web Maktab Sabah, yang menunjukkan berita kekalahan pasukan hoki di tangan lawan , aku rasa semakin frust, sedih, bersalah. Memang tidak patut, tapi ini adalah kebenaran dan kenyataan. Aku tahu semua ahli pasukan juga mengalami apa yang aku rasa. Baru saja Jacky msg aku bertanyakan khabar. Aku dan Nicole tidak benti meluahkan rasa sedih sesama kami. huhu.
Well, apa2 pun , aku mau ceta, aku baru saja pegi blog page Cikgu Rainul. haha . Jangan hairan aku selalu pegi tengok2 blog dia. HUHU. kadang2 aku rasa tersangat cemburu sebab kelas yang lain dapat dia sebagai cikgu addmaths, begitu juga cikgu Hussien. huhu. ya lah, Kelas lain blajar addmaths dengan enjoyment. KAMI? hmm. dengan Depressant! Aku sangat minat dengan subjek ADDMATHS ni, sejak2 ni aku rasa semakin hari semakin kurang minat tuh sebab teda dorongan yang kuat. Bukan aku tidak boleh score tapi haishh. ntah lah.
So aku baca side story Cikgu Rainul tentang topik 'warna'. Warna mempunyai makna yang tersendiri kan? korang tau tidak warna juga melambang kan personaliti kita? mm. ya ka? aku pun tidak pecaya pada mulanya, begitu juga yang dikatakan dengan Cikgu Rainul. So ini adalah maksud setiap warna utama :

MERAH : Dimaknakan dengan kemarahan dan hawa nafsu. Digambarkan individu yang berwibawa dan suka melindungi orang yang lemah.

BIRU : Pemurung, pasif tetapi menyenangkan. Suka kedamaian tetapi suka menyembungikan perasaan sehingga menghasilkan perhubungan interpersonal yang sulit.

KUNING : Cerdas. Memiliki sifat optimis. Periang, senang bergaul dan disukai oleh kawan.

HITAM : Lincah dalam hal-hal tertentu. Jika berada dalam lingkungan yang tidak disukai, akan berubah menjadi murung.

HIJAU : Dikaitkan dengan sifat baik. Cenderung kepada romantik, menyukai keindahan, menyenangi alam dengan udara yang sejuk dan selalu berpegang teguh pada prinsip. Hehe.

OREN : Bercita-cita tinggi.

COKLAT : Mementingkan diri sendiri

KELABU : Selalunya nampak muram, sedih dan kadangkala ketakutan.

UNGU : Peribadi yang luar biasa, selalu optimis, tidak ragu-ragu menghadapi masa hadapan dan apa-apa yang dikerjakannya adalah yang terbaik.

PUTIH : Idealis, pekerti tinggi. Tidak angkuh, malah mudah memberikan pertolongan.


As u guys know, warna kegemaran aku adalah warna MERAH, dan yang lain adalah HITAM,HIJAU,dan COKLAT.

MERAH : Dimaknakan dengan kemarahan dan hawa nafsu. Digambarkan individu yang berwibawa dan suka melindungi orang yang lemah.

-KEMARAHAN yang dimaksudkan mungkin berkaitan dengan keluarga aku, ataupun kehidupan aku. Hawa Nafsu? ehem? HAHA. tu tidak kira lahh, teda2 bah. INDIVIDU yang berwibawa dan suka melindungi orang yang lemah? ermm.. boleh dikatakan. Aku suka membantu orang2 yang bermasalah dan cuba membimbing dorang.

HITAM : Lincah dalam hal-hal tertentu. Jika berada dalam lingkungan yang tidak disukai, akan berubah menjadi murung.

-Mono2 lah kali? betulkah? muahahaha. no comment.

HIJAU : Dikaitkan dengan sifat baik. Cenderung kepada romantik, menyukai keindahan, menyenangi alam dengan udara yang sejuk dan selalu berpegang teguh pada prinsip.

-Boleh larrh. ROMANTIK tuh? aishehh.. sapa nda mauu

COKLAT : Mementingkan diri sendiri .

-Eh? ni betulkah? sikit lah kaliii. hehehe. tu mesti bersebab

haha. so now. is it true? 99.9% i'll say it is TRUEE.


News for today ! Sucks man!

Main topic : SMK Likas stunned Sabah College ! DOUBLE STUNNED.

KOTA KINABALU
: SMK Likas stunned favourite Sabah College 3-1 to lift the Kota Kinabalu District Schools Sports Council Boys’ Under-18 Hockey Tournament title for the sixth consecutive time.SMK Datuk Peter Mojuntin won the Girls’ Under-18 crown and SK Darau were the double winners in the Under-12 category.It was indeed a sweet victory for SMK Likas as they have never expected to be crowned as champion.“Reaching the final is already an achievement for the team because we have never expected to win it,” said team coach Dedi Saputra.“This time around, we are sending our development team where seven of our boys are still in Form 1 while another three are in Form 2. Four of them are in Form 3 while the remaining in Form 5 (3) and one in Form 6.“We are happy because they have done so well. So now our focus is to keep working hard,” Dedi saidIt was certainly not a fluke for SMK Likas en route to winning the crown. In the semi-finals they defeated SMK Agama KK 2-0 while Sabah College trounced SM Teknik 4-0.In the final game, underdogs SMK Likas were forced to fight back from a goal down before winning.Jacky Jaulis drew first blood for Sabah College with his second minute strike, but it was cancelled off by Mohd Izzam is 14th minute goal.And on the stroke of half time, Esledester Sar put SMK Likas in the lead with a fine strike.After the break, Sabah College tried hard to level the score line, but instead they were punished when they allowed Mohd Rashid to score a soft goal following a confusion at their backline.SM Teknik edged SMK Agama KK 2-1 in the third-fourth placing play off.Earlier on, Sabah College Under-18 girls’ squad also suffered a similar fate as their boys’ team. They went down 1-0 to SMK Datuk Peter Mojuntin.Gini G. Herman Jack scored the winner for SMK Datuk Peter Mojuntin two minutes after the half time break.SM All Saints, who lost 1-0 to the eventual champions in the semi-final, finished in third after defeating SMK Perempuan Likas 1-0 in the playoff through penalty flicks. SMK Perempuan Likas lost 3-0 to Sabah College in the semi-final.In the Under-12 category, SK Darau were the double winners. They won the boys’ and girls’ crown. Their boys’ team defeated SK Kepayan 1-0 in the final. SK Likas finished in third. They defeated SK Kolombong 1-0 in the playoff.The championship hosted by SMK Kolombong saw a total of 19 secondary and eight primary schools involving more than 500 students taking part.SMK Kolombong principle Puan Amina Hj Misuari was there to grace the closing ceremony.Kota Kinabalu Education Department Sports and Co curriculum Supervisor Ismail Ali Hassan was also present.

http://www.newsabahtimes.com.my/nstweb/fullstory/27517

Ohhh boyyy!! i wish i can turn back the time! i am feeling devastated ! feeling down ! damn damn. Still can't believe what had happend but i accepted the fact that we had lose. But why this year? why this final year ? why oh why ? why this precious year . And teacher, why should u go away? My dear teammates, thank you for your support , your strength, your loving. THANK YOU for all our victories these back few years. As for being captain in 3 years, what a shame still can't help you guys to win a gold medal for mssd. sad sad. poor me. Still i can't let the SAD SAD feeling out. its like it trapped in me. i feel wanna cryy but i can't . damn . Someone please spank me so i can let this horrible feeling outt. ohh my, its hurt. I'm sorry teacher, truly sorry.

Saturday, April 4, 2009

what a dayy

we had lose to DPM . omg . damn damn. bukan rezeki lah. huhu. tepa2. malas mau ceta hari ni. mmg sedih laaa! dah lah Cgu Kas dah tinggalkan kami. huhuhu. Sedih sial ! Team hoki laki dan pompuan 2009! sayang kamuu semua. Team pompuan, u're the best! Cgu Kasnizam , Thanks for everyting. Kenapalah cgu mau pindah. haishh. Tepa lah, semoga dimurahkan rezeki dan dipanjangkan umur dan hidup bahagia disamping keluarga tercinta. Harap jumpa lagi. THANK YOU !

Friday, April 3, 2009

semi final !

hari ni pegi tengok laki main jeww. haha. malas mau masok kelas, alang2 jak. so tadi petang suku akhir lawan dengan jiran, SMK Sanzac and dorang layak ke semi final esok! yeay ! so team pompuan n laki sama2 berjuang esok. huhu. harap menang sama2 gak. :) so first game esok jumpa SMP , Likas. Skolah Cgu Levie tuhh, and pemain terbaik tak lain tak bukan Jojo a.k.a Nanang. huuu takott. harap menang. Kena mimpi2 indah malam ni. hehe. Laki pula jumpa dengan SMK Teknik, Likas. so sapa mau datang tuh dtg la yee. hehehe k ciao. papay. harap menang !


eh brapa kali aku sebut 'harap menang' nih? haha

Wednesday, April 1, 2009

quarter final

Game pagi ini menemukan team Maktab Sabah dan SMK Bandaraya. Alhamdulillah kami menang dengan hasil jaringan 5-0. Petang tadi bertemu dengan SMK Likas ( skolah aling saya! rindu kau sayangg!! ) . Lepas perlawanan sebelum ni tertunda sebab hujan lebat , jam 2.30 petang game antara Sm Sanzac vs SMK Kolombong bersambung. Dalam hujan2 lebat tuh, aku rasa laparrr gilak! huhu so pegi lah makan kat gerai2 tuh. huhu. makan nasi lemak gingg. sodap. haha. mana tau lepas tu game kami, ehh mmg dah tau pon tapi nda tau secopat tuu.. slamberr ja kami makan2. hahaha. So game untuk suku akhir pun merosot tapi aku try terbaiik. aku main all out gingg. huhu. pressure gak ar kat padang tu, sbb haishh, banyak teammate yg x sayang bola, kejap lepas bola la, hit nda jadi lah, tu maybe pasal makan tadi kan. huhu. aku pon dah nak mampos dah tenga padang tuh. nda larat seh. huhu aku harap benda ni x akan berulang lagi lah. Papa pun aku SALUTEE sama SMK Likas, Down stick hebat jo. Especially Aling aku ! sayang kauu ! DEFENDER hebat bah tuuu. haha. mmg hebat la dorang tackle bola. Tapi ALHAMDULILLAH kami dapat menewaskan dorang dengan 1 jaringan yang agak cantek la orang katakan. tp tu pun sikit nda masuk, gilaa GOAL KEEPER pun hebat doh! nasib bola tu kuat. hahaa. HEBAT2! apa2 pun hari ni team aku dpt buat performance yang baik walaupun sakit2 perut. hehehe. bongok pny kantin bg makanan pun nda bersih. ish3! piii laahh. Kenyataan nih. huhu. sekarang aku penat mau makan dan tido. nda larat pegi tuitionn. esok blum tau lg mau pegi ka nda tgk laki main. insyallah aku pegi. haha. caio.