Tuesday, March 31, 2009

sad.

Hari yang tak best. Kemenangan buat hari ini tidak membawa makna apa2.

Monday, March 30, 2009

lalala. busy busy. ye ke busy?

aku dan niqa (bju sejuk).

Hujung minggu lalu, banyak aktiviti aku buat. mai den habak kat korang2 semua k. So ceta bermula pada hari Sabtu. Awal pagi sabtu tu aku kena bangun awal sebab ada driving lesson . Seperti yang dijanjikan, pukul 6 pagi aku bangun dan tunggu smpai aunty aku panggil pegi track. So hari tu aunty aja aku 3penjuru and parking, kejap ja blaja, senang ja. hehe. Hari tu merupakan 'hari membersihkan kuboran cina' so after driving aku pegi bubut nenek,mem and aunty2 uncle2 aku pegi kubo. Actually kena pegi 2 tempat, 1 di kubo cina yang mmg smua cina, tu kubo moyang2 aku lah sblah nenek, but then aku tidak dapat pegi sbb ada driving kan. So pegi tmpat kedua ja lah, kubo tu dorang campo2, ada kristian, pagan, and cina. Dekat sana ada kubo uncle aku (my mum pny adik bongsu), Uwak aku (ingat lagi aku penah bagi ceta ? ) and laki dia, yang lain tu aku family aku gak tp mana lah kenal sbb dah betahun2 dah mati (Uish ayat tu bah).

Ada 1 kubo ni, moing (datuk kot) aku. haha. Ntah lupa dah nama dia, so mem aku ceta lah, dia nih kan penah sesat kat CHINA tauu. hahaha. Dia dgn family dia pegi melancong, skali ntah camna dia boleh tetinggal kat blakang, then hilang ntah pegi mana, so family dia mmg ada lah cari dia tp x jumpa, pencarian tu kan kena ambik masa yang lama, dah nama dia "TANAH BESAR CHINA" haha. So family dia kena pulang balik MALAYSIA. Dia pun orang cina so camna nak cari. Dia nih pandai cakap cina tapi yang lucunyaa dia nih x tau dia asal mana. HAHAHAHAHAHAHA!!! tau la orang dulu2 kan. muahahaha. LUCU!! So nasib dia lah ntah camna dia pegi balai polis ka apa ka then bgtau yang dia tengah cari family dia, bila polis tanya 'engko ni dari negara apa"? tapi dia tuh x tau. hahaa. soo tiba2 1 hari nih dia ternampak gambarr perdana menteri ke-4 kita. hahaha TUN DR. SERI MAHATHIR MOHD. hahaha then dia tunjuk2 lah gambar tu then baru lah polis tu tau dia asal mana. hahaha. tak ke lucu nama dia tuh. hahaha. Gambar Mahathir juga lah yang tolong dia bah. hahaha.

So after kasi bersih kubo tuh kami stay2 kat bwh kulung rumah nenek magando (nenek saudara) makan mee supp. hehe. sedap gak lah. So lepas tu kami balik lah rumah, dalam perjalanan tuh kami nampak uncle2 aku stay2 kat bwah pokok kelapa dekat entrance KMK tuh, haha gilak smua dorang pajak kasi gaji orang tator panjat, terer gilak dia panjat. haha. my mum kasi gaji dia. So hari tu kenyang kelapa ja la kami. haha. ada 1 kelapa nih jatuh then kena taik, hahaa dorang cakap macam taik manusia, ish3! sapa lah yang nda tahan then buang merata-rata ja tuh. haha. Lepas tuh aku pulang lah rumah kat kepayan, lepas tgk AF then pulang pegi kampung balik, sbb esok dia ada driving lagi. TAPII agak2 lah, boleh2 aunty aku lupa pasal aku. hahaha. pukol 7 aku ready pukol 8.30 baru pegi blaja, tapi tu pun nasib mem aku call dia. boleh2 dia cakap dia lupa aku. haha. Driving ari tuh kejap ja, blaja nek bukit, kira ok lah, keta tu masih leh gerak ke depan. kena practise lagi lah this week. OK lepas driving aku,mem aku, niqa and adik aku yang sorang lagi pegi cari baju sejuk! haha kat wisma and kat cp. aku dah ada baju. yay! nda lawa, tp boleh lah. hahaha.

p/s : ESOK DAH TOURNAMENT MSSD HOKI weyh. sial ! takot dan excited . haha

my late Akung. (Kim Hock Thansing)
My late Uwak (Angela Tati Sitan)
Family yang pegi tolong kasi bersih kubo
(frm left : aunty connie,my mum,nenek magando,nenek kukuk,uncle john,uncle nicky)
Orang2 yang pegi minum KELAPA!
Haha. Spider-Man Kepala-kelapaOrang kuat mahandoi. hahaNenek potong2! Wachaa.Gamba sasat ! pelik bah ni giuk. time nih my mum pegi mancing

Friday, March 27, 2009

Sungguh seronok dan penat .

Macam biasa aku bangun awal pegi skolah. hari ni kelas 4 and 5 Tertib ada PJ, sama2 PJ. haha. Cgu Kas bawa stick hoki, so aku, fyra , dayah pegi lah main hit2, then aku ajar c mangak and c khal main. buli tahan juga lah dorang hit cuma malu2 kunun dorang. haha. Macam2 yang kami main. Hoki,volleyball,football,takraw haha semua cuba. Penat seh tapi BESH ! . Pastu aku and fyra ikut cgu Kas sambil tolong angkat barang sukan tadi lerr. Pastu aku stay kat bilik cgu smpai lah habis rehat. haha ada hal mau bincang skit then cgu minta tolong susun jersi and skirt . Pastu fyra lagi ganti aku tolong cgu, sbb aku mau masuk kelas, nda mau keluar2 lg, SPM gingg. huhu. So after skolah aku,dayah,nicole,niqa and fyra pegi KARAMUNSING. haha lucu2. macam2 lawak budu c nicole buat. haha kami lunch kat RCH then pegi survey2 baju utk hoki pastu tunggu pak cik Yusry singgah kami d bus stop. HAHA kami stay2 d entrance ! haha. best!! macam pakcik kau punya bangunan, duduk di lantai lg tuhh ! haha. So tunggu2 punya tunggu , c nicole mengantok then dia tidoo, fyra pula sebok sal hp dia, dayah n niqa sebok mengumpat sal orang lalu lalang dan aku? ikut ja dorang buat papa. haha bodo. lucu2. so tunggu punya tunggu then tiba2 niqa nampak bas dah mau sampai, haha skali gilak berlari pecut bah pegi bus stop, plus kami igtkan ada cik surilla kita, bongok pny jacky, dia blg ada surilla so apa lg kami pecut laa. haha. So smpai turf ada frenly dengan Smk Teknik Likas. Laki main dorang menang 3/4 - 0. ada conflict sikit tadi. Then girls punya turn, haha lucu sial. Hit pun nda goal, bodo2. JULING ! HAHA. main for fun ja, aku jadi coach kjp sbb cgu Kas teda, dia ada hal. Aku yang tentukan sapa main atau tidak, tapi aku kasi semua main lah, haha best2 ! main lawak2 ja, haha. Kami pon menang 2-0 tadi. hehe. hari ni aku nakaal sangat, hahaha aku banyak kali ulu2 kawan aku. kan dayah, dengan 1 lagi c 'KIMUT2' hahaha. adeyhh. besh juga lah hari ni walaupun penat seh. aku kena tido kat kampung hari ni. huhu. malasss.

Nicole tenga tito ! (Nic jgn mare yee)

Fyra aku dan nicolet

Sekali lagii

Ish3 tak tau malu betol larr.


Thursday, March 26, 2009

oit

huhu. sorry aku terlebih sikit. hoho sampai ayat2 kat bawah tuh keluar. aku nda main lah cakap ayat wana KUNING kat bwh tuh. tau lah dah marah tp mmg la mcm sial ja pondan tuh. bodoh ! nda sedar2 lagi. INSAF lah weyh!!!

esok ada hockeyyy ! lawan Teknik, Likas ! jumpa vidline . aku rindu kat diaa weyhhh.

Wednesday, March 25, 2009

babi anjing sial

BODOH punya PONDAN ! Siaalll ! PUKIMAKK LAH KAUUU !!! macam anjing ja !!!!! Mengamput ja kau sma gay kau tuuh ! bodoh !!!! siaaaallllll !!! Pegi jual lah pantat kau bah kalau gatal sudah !!

Ada 5 kreta pun teda guna ! SEMUA ORANG TEDA GUNA !!!

Monday, March 23, 2009

wassup wassup .

yaw ! yow ! ya ah awww ! haha. apa ceta hari ni yawww ?! haha. teda papa lah. Lepas skolah ja then pegi training. Ingatkan dapat friendly match dengan SMK Badin tapi teda pula dorang, bas dorang rosak konoon. So kami2 ja la training hari ni. haha best lah juga, training sot sot mulaw mulaw ! haha. tu jeeeww ! ada banyak homework lagi aku lom buat, tapi aku malas ! damn damn.
olite ! check it out check it out im out !

...

hohoho hari ini seperti yang di-plan, aku pegi blajar driving kat blakang rumah. haha blakang rumah tu ada tmpt blajar driving (KMK) oppss, bocor rahsia . ngee. tu rumah kat kampung jeww. Kena bangun kul 6.30am pagi doh. gila ! Hari ni pon my che2 becuk (Madeline rikan tabad) ada, huhu baru 1 st time dalam this year jumpa dia,rindu. hehe Dia nda lama mau habis dah, maybe lepas bila dia ready dia pegi la ujian QTI, mesti lulus punya toh. My aunty yang aja kami, so td mula2 agak nervous jg ar, huhu tekan minyak pon nda tentu huhu bukan nervous apa tapi ntah lah lain mcm ja aku rasa tadi. huhu dah la drive sorang2 sblah tu kubo pastu PANAS lagi. hoho. Apa2 pon hari ini aku dh tau camna nak gerak2 keta, dapat ilmu la katakan.
Lepas blaja smua tuh,pastu pegi breakfast dengan abang,mum,dan adik2 aku kat Dongonggon (nama kedai biar lah rahsia . haha). then balik rumah kat kepayan then aku tidoooo smpai lah kul 4 petang. haha agak2 lah napa masih belum tido ni, skarang pon kul 12.40 am dah, baru ja habis buat homework, eh actually nda habis pon. hohohohoho. Aku nda tau buat lah, susah eyh account mau dapat full-mark. Harap2 aku blaja lah rerajin. SPM gingg. huhu takot2. Esok ada training lagi ada friendly dengan SMK Badin, harap kali ni ndada lagi orang injured terukk. Nda sabar aku MSSD hoki, huhu next week ooo. Lepas habis jew mssd then aku stop dah, mau STUDYY ! okeyy lah, mau titoo papayy esok sekula !

p/s: baanyakk buku kena bawa esok sial !!

Saturday, March 21, 2009

seronok ?

huhu. hari ni kami ada training kat turf , ada friendly dengan dak2 SMASH tp before tuh kami pegi KAROKEEEE. Tu ar jgn heran kalau hari ni mendung semacam ja. haha. Actually ni plan yang kena postponed hari tuh, tapi dorang laki buruk la ! nda mau join , hisshh padahal dh plan pon awal2 . Last2 dalam 7 orang ja pegi . 7 orang yang cute2 tu adalah Aku sendiri (Ceyhh ! ) pastu ada Aniqah , Rita , Dayah , Neng , Fyra , dan juga Sariah ! haha. Gilaa ! memang siok la tadi. tak dapat gue bg terangkan. haha. memang lepas tension habis ar orang ckp. hehehe. Sora pun dh serak ni !
Lepas habis masa karoke so kami pun pegi la busstop dan dh janji dengan putrie tunggu sana tp... ish3 !! Boleh2 terlupa c putriee . hahaha. sorry weh ! aku nda sengaja terlupa ! sewel sdh semua kan. Rita pun terlupa. huhu. sorryyy ! So hari ni memang mulaws lah, semua dengan lagak masing2 haha. semua pun terhibur. ish3! apa nak jadi daa . So kami pun friendly match lah dengan dak2 agama tue, laki td ada fight lah juga dgn agama , kami pula? huhu. main have fun ja lah. Td pun penat dr karoke so apa lagi time main rasa mau tido pun ada. hahaha. first half aku main kejap ja pastu ganti dengan putriee, begitu juga c sandra, ntah apa kena dgn dia hari ni ? macam ada sewel sikit ? haha mau ckp moginum nda juga tp pelik la dia main. huhu. Bila Rahman Lalete turun bgtau cikgu yang dorang dah mau pulang so cikgu pun bg lah second half, aku pun masuk laa main . huhu. theenn mau tauu apa jadi ? huhu. time tu tgh serang kan so aku maju lahh, serang punya serang then masuk petak D dah so aku shot ar, mana lah tau tiba2 bola tu tinggi then kena pipi dak agama tu. Bunyi tu bukan main lagi. huhuhu. kuyak juga ar dinding mulut dia (eh ? ntah apa kena panggil tu ) tp okay lah , dia masih leh gelak2 lagi. huhu. nasib ndada papa anak orang . huhu. then member dia suma yang nangis2 lagi. huhu Mak Aiii !! aku pun dah rasa lain mcm dah. huhu. tp nasib la dia ok, jumpa doktor pegi gam ja kali. Aku nda lah rasa bersalah sangat , cuma takut tu mmg ada lah. huhu. orang kata mmg dah adat bermain hoki kan. tuh ok lg aku kasi kena yang nda teruk, huhu ada yang smpai patah hidung and 7 jahitan lagi kat kepala. (agak2 lah sapa) huhu before dak tu kena, aku mmg ada kasi kena gak orang lain, haha tp kena kaki ja lah, Neng kena juga. huhu sorry dear ! tak sengaja. eh? putriee pun ada kasi kena lah, kat perut defend dia. huhu. tak sengaja jg tuuhh, bukannya kita leh tau kan bola tu terbang ka mengensot ka , eh? ada pula mengensot eh? hahaha. so apa2 pun, SORRY eh BUDAK2 SMK AGAMA.

p/s: Adek Fyra dah maju dah main hoki ! haha. keep it up Girl ! sayangg kamoo !

sayang dak2 hoki semua. :)

Friday, March 20, 2009

Thursday, March 19, 2009

3 days more.

3 days left to go for school ! huhu. what a boring hols . lazyness had conquer myself for the whole week. huhu . damn damn. i still can't located the missing camera ?. what should i do ?. have to get prepare to get scold by my mom . huhu sorry . i really don't know where's the fucking camera. bodoh ! A lot of things happend these past months , to much thinking ?. eh nic ? haha. u realize the change eh ? haha. betul meh ada ? haha. well, act normal kan. hehe. sshh ! i love yaa ! hehe. CEPAT PULANG BAH ! haiyaa .

Wednesday, March 18, 2009

bengang nya aku.

SUMPAH aku x tau mana CAMERA bodoh tuh! sial ! babi ! anjing ! arrrghhh !!

Tuesday, March 17, 2009

sungguh seronokk.

Today we got training at turf,Likass. As i was ready to go for training, i wake my daddy up and he wass sooo lazy to get up to send me. Goshh, how on earth im gonna get there man?! he was " heyyyaa..tengok lah dulu" but then it was almost 8am, and helloo! training was suppose to start by that timee. arrghh! im totally blanked. And then i called my bro and asked him where he was, finally it was a relief when he told me that he was on his way to get home. Well, he slept in the Damai Hospital last night, my great grandmother pny cousin sakit ( idk how we're related, i dont know much abt my family trees. haha) eventhough he is not related to my mom-family (haha. understood?) but he quite close to the nenek family, family angkat lah katakan.

Training todaywas pretty exhausted actually, we had friendly match with Smk Kolombong. It was fun but the heat of the sun was like going through my skin to my nervee! what a bright-hot dayy! but we were having a great time though, easy game, easy wining. haha. Plus, with all the mulaw'ness, fyra & neng was wrestling. haha. FUNNY OH DORANG! but then i feel like something is missing at this point, and i realize aniqah (adik) wasnt on that game and my room is last night was quite silent. oh my gosh? am i missing her? hahaha budu. NOOOO! hahaha. Puiii...atei ko nda rindu kakak ko? YAIII!! .haha. enough abt her. kah4! budu. i only played for first half then tchr asked me to blow-jadi umpire bah. haha. im enjoy being an umpiree. siok ni bah. haha. so as we done with our training, the senior was staying-lepak'ing at the new stall-i called it maggie stall haha because we often get our maggies there aftr training, and the junior still have a session with tchr. haha. panas buduu. kesian drg.

Afterr trainingg, 10 of us, larry,dd,sharul,faiz,badrul,rita,fyra,putrie,dayah and i went to karamunsingg. At first we decided to go to KKbox-karoke'ing but tidak jadi lohh. Then we go for our lunch at Mc Donald's. McValueee! its only rm 6. Yumm! DOUBLE CHEESEE BURGERR!! always be my FAVOURITOOOS! we all makan-makan then story-story, umpat-umpat. haha. And we get SOT-ness when we talked about ***** topic. hahaha. budu! we all like super OPEN man! mestilah bah kan. dd ja tutup telinga. haha. Larry was totally retarded when he was doing the freaking action! haha. bunguk. and i think people started to stare at us. haha. But wth! we dont care man! haha. BURGER TATAP SEDAP! then jack,fyra's cousin hanta sy pulang. haha. agak malu dowh. huhu. thanks man! i really appreaciate it! and thank you fyra sayangg.

thats all for todayy. seronok! and the karoke'ing thing was postponed to this saturday! KAROKE and then TRAINING! i wonder how can we get our fat-ass on the field nnt! haha. ciao :)

Wednesday, March 11, 2009

shiitt

where is the f*cking CAMERAAA!!!!!!! DAAAMNNN... :((

ya - ummi

kepada semua yang bergelar anak

video

bongokk!

seperti biasa aku menjalani rutin harian aku iaitu pegi skolahh. skolah tadi tak semua cikgu masuk class, so relax sikit ar.. rehat tadi aku rehat mcm biasa dengan dorang dayah,khal,mangak,olen, mira dan yang special skit hari ni rehat dengan adek fyraa kitaa.. :) teda lah ceta2 ja itu ini..pastu habis rehat, masuk kelass. class english, tchr del teda so agak2 lah..bapa kamu yang masukk..kin panasss!! sudah peluki! bukan apa lah atleast dia tgk la bah paper addmaths aku brapa yang mau ditambah tp bongokk ehhh...sabar ja aku..nda aku mau layan lagi diaa..peduli laahh...benciinyaa! hubby ko la tu syerr..HAHAHA! 2 markah pun luki kaaa...adeyhhh..sandii ehh...so aftr tu class ekonomi, pun teda cikgu. haha. bestnyaa pulang awal. pulang apanya kalau ada kokum..ciss..teda2 bah kokum..hahaha..kesian aku tengok kelab sejarah tu macam ada 5-6 orang ja. hihihi. aku nda pegi sna, aku pegi kelab pelancongan, kelab aku jugak tuu..bukan suka2 ja..time pulang tadi, mak aii! lambat btul kena ambikk! sabar ja akuu.. huhu.. tekanan2...haishh...malam ni tuition? malasss ehh..huhu tengo arr dluu.

Tuesday, March 10, 2009

open likas final. 09/03/09

Open likasss!! hehehe. ahad tu actually habis terus game semua tapi ntah napa masa tidak cukup soo postponed pegi hari esoknya (monday)..SO semifinal pertama adalah maktab vs smk likas...team aku menang 3-0..semifinal kedua pula TFS,kiulu vs DPM...perlawanan dorang sangat sengitt...dan diakhiri dengan penalty flick, akhirnya DPM menumpaskan TFS,kiulu dengan jaringan 3-0..huhuh..bleh tahan ar DPM kasi kalah TFS,kiulu yang merupakan juara bertahan beberapa2 tahun lalu akhiranya tewas juga..huhuu..player DPM semua dak2 form 1 plak tuu..hebat ar dorang..mssd ni jumpa lagi..huhuhu..so final maktab vs DPM..akhirnya DPM tewas dengan jaringan 2-0 daripada maktab..alhamdullilahh..akhirnya untuk tahun terakhir aku main hoki, menang juga akhirnya..kalau tak silap aku, bukan kah maktab yang johan ka last year? aku tak igt ar..so papa pun, congratez kepada teammates aku atas permainan yang mantopp gituu..mana yang kurang tu boleh diperbetulkan lagi yaa..sayanggg korangg....hehehehehe..

JOHAN WANITA & LELAKI OPEN LIKAS, 2009
(PERHATIKAN SETIAP GAMBAR DENGAN TELITI..HAHA)

BLUISSHHH...JOHAN open likas, 2009 (wanita)

YELLOWISSH...JOHAN open likas,2009 (Lelaki)

the guysss.

the girlss
SMK Likas,Maktab Sabah & DPM
SMK Likas & Maktab Sabah

HAHAHA...LUCUUUUU GILAKKK!!! (click to enlargee!)





Sunday, March 8, 2009

08 march 2009

smlm dan hari ni kami ada tournament hoki..smlm pg tgk laki main then pastu aku,fyra n niqa pg main futsal dgn c mirul..besh jg la tp nda brapa besh nii..hahaa..penat ni..mlm tu juga kami (aku,niqa,babad,larry,faiz,khal and dayah..ada jg drg neng sana) pegi coach sudir pny anak kawenn..hahaa..siokkk...gilak2 kamii..tau la sapa bawa ketaa...keke.. smlm lelaki main so today pompuan pny turn..smlm lelaki mktb dapat johann..yeayy! congratez u guyss...so apa ceta ari ni ehh? hahaha. actually tournament habis hari nii tetapii...oleh kerana hujan lebat + ada team lain mau guna padang...sooo....semifinal and final ada ditunda ke hari esok..werkk..mau rest!!...td best GILAKK MAIN TIME HUJANNN!!! SAYA MAHU LAGII...so kami tadi dapat jadi johan kumpulan B,naib johan DPM..uisheh..boleh tahan gak arr..sbb drg smua tu dak2 form1..last year pemain sabah mssm under-12..agak hebat gak drg...johan kumpulan A pula adalah TFS,kiulu and naib smk likas (seperti biasa,macam last year)...soo untuk semifinal esokk mktb sabah vs smk likas and TFS,kiulu jumpa DPM..so kalau menang msuk final untuk rebut title johan and naib johan arr..kalau kalah pula kena cari number 3 or 4 arr..harap dapat menangg...and to putrieee...HAPPY BIRTHDAY MY DEARR...

badrul & khalisa story2.ahaa (jgn maree)

Ni lah muka dak2 yg pegi wedding ari tu.

niqa & dayah

dayah & me.

haha. buat muka bida

gemukk.

Friday, March 6, 2009

yeayyy.

Akhirnyaa, ujian setara 1 dah habehhh!! rasa lega skitt...tadi paper akaun ok kott.. dia ada 3 soalan.. tapi aku rasa aku bleh dapat fullmark utk soalan 2 and 3.. haha. harap2 lahh...soalan tuu kmi penah buaatt baa actually..sabarr ja.. huhu.. maths tadi aku boleh target A1 kott.. haha. harap2 arr..awl lagi cgu dayang dh bgtau aku ada salah bahagian B. hahaa.. tepa lahh..harap dapat A1 arr... so td aftr skul ktaorg ada training hokii... sementara tunggu pak cik ali (driver bas skolah).. aku,niqa,jacky,putrie, fyra and beberapa lg dak2 hoki buat tu carta organisasi ntah apa.. aku tak buatt..haha..aku tolong tgk ja.. fyra ni kejap ada kejap teda..kejap tinggalkan orang..haha..kesiannn btulll akuu..fyra la tu suka solo2 ja..dia ckp dia pg kelas, mau kasi bersih kelas kot... hahaha..rajinn betul adek kita nii... soo aku pn x mau biar dia solo2..aku temankan dia lah..smbil tu tolong dia susun2 meja kat kelas..dapat gak aku melawat kelas lama aku kan...kesiann tul kelas tuuu..huhuhuhhu..soo lepas tuu, tunggu pny tungguu, laaambat tul pak cik Ali nii..hahaha..kami dlu masuk bas tuu..ntah apa drg buat dgn bus tu smpai boleh buka pintu dia walaupun xda kunci..bila masuk jaa.. Ya Allah.... panas gilakk...lain ar panas kat dalam tuu..semua pun keluar ar ambik angin sat..time tu lak hujan lebat..haha..semua pon mandi ar hujann..semua buat benda masing2..hahaa..yang aku paling ingat sal neng tadi..
dia tny aku tadii....

neng: siput, adik ko ka? (smbil tunjuk kat fyra)
aku: haha. ko rasa? hehe. napa sama muka? haha. ya bah adik akuu..(pastu aku bisik kat fyra)
aku: fyra2...nnt fyra ckp sabah ehh dgn dia
pastu,
neng: kakak ko ka?
fyra: hahaha ya bahh
neng: nama bapa kamu apa?
fyra: bapa? oss....osmannn
so neng pun ketawa terbahak-bahakkkk....hahaha... kantoi arr...nama bapa aku bukan osmann..hahahaha..tapi omarrr..haha..kantoi dahh..neng tetap dengan ketawa dia yang gila2 tuu.. HAHA...lawak eh..mau menipu tapi kantooii...

soo..training time tu dah x hujan...tiba2 ja matahari...fuuhh...panass gilaaa... lepas warm up then mcm biasa aku ajar fyra beberapa skill...tadi dia ada kemajuan dah.. dia dah boleh buat beberapa skill and dapat tackle bola...boleh kasi mantap lagi tu fyraa..takpe2...usaha tangga kejayaan..atasi ar masalah takut fyra tuu..boleh tuu..napa yang len boleh kann?? :) fyra mmg boleh pnyy...

tadi friendly dengan sm lok yuk..weerkkk..PARAKK ouh mainann..semua hancooo..huhuhu.. aku lagi ar lemahh gilaa... huhu..tak cukup tidoo laa katakan...smpai aku terjatuhhh dan terjunam, terhempas kat lantaii..hahaa..gila..sakitt joo..skrg ni sakitt sangattt kaki kuu..rasa mcm krem smcm jaa..huhuhu..tolong2....aku rasa penattt gilaaa..so pasni mau tidooo...huhuhu..esok mau tgk laki gamee..goodluck arrr korang..

4.07 am

HAHA. aku masih belum tidoo..jap lagi la tuu..tp kena bangun kul 5am gak nnt. haha. ntah la, rasa cam lum lg ngantokkk.. orr maybe worry sal paper esok kott.. eh esok? hari ni laa..well, tadi paper sains and ekonomi.. haha. mlm semlm aku x blajar lansung! so td ja d skul baca skit2..sains tu ntah pa mau jadi ..tp ekonomi tu mmg nasib la apa aku baca semua keluar..yeayy! Aku balik rumah ja tadi trus tgk 'kasih suci' pastu sambung tengok 'jelita'..bongookk pny cetaa..sabarr jaa aku dgn ceta2 indon ni.. pastu aku tidoo..sal mlm nnt mum bawa pg main futsal dengan family + orang kampung kat futsal court,penampang.. haha. HAPPENINGG oo.. kami yang berbaju merah bertemu dengan aunty2 yang berbaju kuning (orang2 DBKK).. boleh tahan gak ar drg..tua2 tp kalah aku..haha. ganas tull.. first time aku tengok mum aku main bola atau bersukan..haha..cutee.. haha.. lawak la jg..tp lawak lagi aunty aku yg sorang tu..gilaa..pny ganasss...hahaha..LUCUU GILAAA..hahahahaha..mcm dia mau pg terajang orang ja. haha. before main tu, aku jmpa dengan member lama, kc jerome.. haha. macam makin mengecil pula aku, ka dia yang meninggi? haha. terbantut la katakan.. well, tadi main team aku menang 16-2. haha. leh tahan arr..pastu g makan and terserempak pula dengan audrey's mumm.. hehe..lepas makan kami balik pg kampung (penampang)..lepak2 jup dengan drg2 semuaa..siap karoke lagi.. haha..kazen aku, aku, adik aku, mum aku and nenek akuu berduet bersama2..haha. x puas lagi mau karoke (tapi dalam kepala hotak aku igt sal akaunn and maths paper esokk) , mum suruh tunggu jap lagi baru pulang, masa tu dah pkul 11pm kot..smpai ja rmah aku trus mandi, kononnya mau bgn kul 2am mau study..tp mana ada tidoo..hahaha.. aku study akaun..huhuhu..pening...so kul 2am aku kasi bangun adik aku suh dia study...so smpai la sekarang nii...hope nnt boleh ar jwp paper akaun and maths tuu..then ptg ada lagi trainingg..hohoho..adeyh..mcm malas pula hari nii..okeyyy...tamat ceta hari nii...ciaooo....

Wednesday, March 4, 2009

werrkk.. malass

tadii paper addmaths n sej...err ok kott..haha..tak susah tak senang..cukup makan je...so esok paper sains and ekonomi.. sains keluar sume bab form 4. ekonomi? haihhh.. skit ja. tp aku langsung tak fhm apa cgu SWASTA tu ajarr.. huhuhu. hari ni blk skolah pastu tgk jelita japp..boring eyh cite dia.. ntah papa ja.. pastu aku mandiii...segarkan badan...kiranya lepas mandi nak tidoo tp kasi kawan dlu cik adek fyra kita sms...lama gak ar ktaorg sms...then tiba2 gantungg.. haha. mmg camtuh ar kesudahan dia... lepas aku tak jadi tido..aku trus ready2 pg tuitionn...mum hantar adik aku dlu kat grace point, dia pn tuition gak..then bawa mum pg CKS nak buang masa b4 pg tuitioonn. hari ni tuition addmaths dengan helsleyy... mcm biasa ktaorg buat keja sambil ceta2...takdelah ngumpat kan tp just ceta2.. hehehe..isu kehidupan la konoo.. haha.. lepas tuu mum ambik aku then bawa g makan kat grace point tuu...laaa...tambahh GEMUKK akuu dibuatnyaa... perut aku nak jadi belonn dahh..werrkkk...camne la nak kasi kurangkan babat niii...makan pun ikan yang tak bagus...bluekkk...bau dia ada mcm bau asid..harap aku tak sakit perut ar esokk.. huhuhu.. lepas makan then kitaorg pulannggg...huhuhu..mmg tak sempat nak studyy gingg...dah la malas..kalau cukup masa takpe laaa..adeyhhh.....oyaa...and hari nii aku sms2 dgn yasminnnn...tiba2 je aku rindu kat diaa... maybe sebab msg2 dgn fyra koott..kan teikut2 slang semenanjung drg..so aku pun terigt la aku sll ejek2 c yasminn..hehehe..rinduu aku duk blah dia time form 3..huhuhu..RINDUUUU DENGAN DAK2 3 MAKMURR...amie,ebon,yasmin,helsley,brandon,feoney,ajiee dan lainnn2...AKU RINDUU KAT KELAS KITA DULUU...huhuhuhu...

Monday, March 2, 2009

fyra sayangg.

to fyraa sayang..
+ Ooo..curi gambar fatheen ehhh?? hahaha. takpe2..skrg turn fatheen pulaa.. hahaha..+


so now, sape tak kenal sikecik yang bernama Nur zafirah hider, 16? tak kenal kott.. hahaa. dia dak baru kat maktab sabah. maybe tak semua kenal dia. yepp..mcm dia ckp, ktaorg kenal masa last day olahraga MSSD.. mcm kejapp je kenal..haha. orang kata "tak kenal maka tak cinta" kann....maybe sy dlu tengok dia kot..ye ke fyra? haha..kan dia ni comeelll...haha..sapa tak nak tengok kann..actually sy tau nama dia time merentas desa hari tu.. lari punya larii sy dapat number 3 pulak..ingatkan time tu dah number 2 and first c bb..pdhal ada plak orang tu dapat first.. huhuhu..selidik pny selidik..laaa..budak baruu pulaa..hebat gak dia nii..kecik2 tapi nafas kuda tauu.. hahaha. pastu cikgu kasnizam pun suruh fatheen ajak dia masuk hoki sebab dia ada kelebihan. so first tu sy ajak dia tp dia cam tak mauu jee..so takpe la tak nak paksa kan..then lepas mssd olahraga, cikgu buat lagi selection hoki.. so sy pun ajak lg skalii dia pun ok jee (TAPI PENAKUTTT...haha)..so sy try la yakinkan dia sampailah terpilih jadi teammate ktaorg..fatheen harap dia sukaa ikut hoki..kalau tak suke? sedeyh nyee fatheen. Sy pun dh agak dia cam adek sendiri. plus sy pun tak rapat sgt dengan family lagi2 la adik bradik kan..tp boleh lah..tp cam tuuu jaa..sy tak kenal sgt dia nii.. tak tau apa kisah silam dia, tak tau apa problem dia, tak tau apa yang sudah dia penah hadapi..agak2 sy la kan..dia ni sorang yg pe'rahsia'.. eh? btul ke fyra? haha. (suka hati jee).. so harap fatheen leh kenal dgn dia lebih rapat lagi..sal futsal? POWER kott nanti.. hahaha. just wait and see..love ya dearrr..sayangg kamuu..