Thursday, December 31, 2009

happy new year !

selamat tahun baru 2010 !
tahun harimau .. grr ..
semoga tahun depan membawa keseronokan dan kebahagiaan buat semua.
semoga perhubungan kita antara satu sama lain kekal selamanya.
kurangkan konflik, tingkatkan fahaman.
semoga kawan2 yang lain dapat meneruskan hidup dgn lebih berjaya.
harap tiada yang jatuh dan lemas dalam gejala yang tidak baik..

selamat tinggal 2009 !
tahun terakhir aku bersekolah.
3 tahun di sekolah kepayan,
dan 5 tahun di sekolah maktab ,
kenangan disimpan dalam ingatan.
buat cikgu2 yg mengajar, terima kasih.
sukan hoki banyak mengajar aku tentang keyakinan diri.
banyak kenalan aku di merata2 daerah atau negeri.
harap result spm bulan 3 nnt ok lah.
harap dpt masuk Uni. amin amin amin.

wish u all happy new year !

Monday, December 28, 2009

manusia

manusia,
ada bermacam-macam rupa,
mulanya tidak dipeduli,
masa berlalu, lama-kelamaan,
semakin terasa rimas !
mungkin hanya kelemahan semata ?
penipu, egois, hipokrit, pentingkan diri !
di tegur marah, dinasihat angkuh!
sedarkah kau ?!
atau orang lain yang perlu sedar untuk terima diri kau ?
manusia oi manusia !

Saturday, December 19, 2009

dare or scare

no more scare .
yes to dare !
built it up
make it all
go go me !

Thursday, December 10, 2009

we can never know what we can never know

Poem by Rupert Grinth (Driving lessons)

Some Mysteries I will never understand
the way the earth rotates around the sun
3 minutes short of everyday
or the way the dead are gone
by putting down a phone Or turning a corner
the Future, thats another worth but
we can never know what we can never know
except,
for who ever you are
who ever I am
you made alright to be me

Monday, December 7, 2009

last day of schooling

hey low people ! sudah sekian lama tidak ketemu.
hari ini, tanggal 7 pada bulan disember..
secara tidak rasmi, tamatlah sesi persekolahan aku di maktab sabah,
hari ini merupakan kertas yang terakhir ku .
usah lah dikenang soalan2 lepas, biar saja ia berlalu.
perasaan aku ? hmm.. enta.. mcm tedaaaa haha.
gumbira, sedih, risau, blurr ada kali.
tempoh masa 5 tahun hanya akan menjadi kenangan,
kenangan yang terindah buat aku.
istilah merdeka tidak lah begitu hebat bagi aku,
saat ini hanya dapat menghembus nafas lega.
kini, bermula bab yang baru dalam hidup aku..
permulaan sebagai seorang penggangur..
haha itu lah yang digelar oleh abang aku.
banyak rancangan yang ada dalam kepala hotak
tapi terbantut dengan masalah tertentu
aku mau DUIT! haha

terima kasih tidak terhingga kepada guru-guru aku yang tersayang,
atas segala ilmu dan jasa yang diberikan,
buat teman-teman ku,
kamu lah yang terbaikk bagi aku. terima kasih .. huuhuu.
sudah pasti, suatu hari nanti
pipi ku akan dibasahi dengan tangisan kerinduan ku thadap kamu SEMUA.
semoga kita semua sukses dalam hidup! yeah.
dan dibekalkan kesihatan yang sgt baik. amin. >bahagia sentiasa< Lagu dibawah ni ditujukan khas buat SEMUA kawan-kawan baik aku;
especially to ;
Kawan2 / classmate 3 Makmur 2007
My best hockey teammates 2006-2009
My classmate 4/5 tertib



aku okay, kamu okay dan semua pasti okay!

Friday, November 27, 2009

yes its really that simple .

Kita akan mula menghargai,
Bila sudah rasa kehilangan.

hargai orang sekeliling kita .
Loving God and embracing his world.
Loving People and engaging the world.
God + Families + Friends
YES , its really is that simple :)
Tell the people that you love them every each second you live.
Who knows..
You can't never say the word ' Love ' to them again.

fatheen

Monday, November 16, 2009

Permohonan kemasukan ke IPTA 2010/2011

Aplikasi Dalam Talian Permohonan Kemasukan Ke IPTA Bagi Program Pengajian SPM/Setaraf Sesi Akademik 2010/2011 (FASA 1) dibuka pada 2 November 2010 mulai jam 12.00 Tengahari.

Layari ;

http://upu.mohe.gov.my/

Tarikh Permohonan
Kemasukan ke IPTA

Fasa 1
02 November - 31 Disember 2009

Fasa 2
02 Februari - 31 Mac 2010

Friday, November 6, 2009

close

Across the miles
It's funny to me
How far you are but now
Near you seem to be
I could talk all night
Just to hear you breathe
I could spend my life
Just living this dream
You're all I'll ever need

You give me strength
You give me hope
You give me someone to love someone to hold
When I'm in your arms
I need you to know
I've never been
I've never been this close

With all the lovers
I used to know
I kept my distance I never let go
But in your arms I know I'm safe
'Cause I've never been held
And I've never been kissed in this way
You're all I'll ever need
You're all I'll ever need

Close enough to see it's true
Close enough to trust in you
Closer now than any words can say

And when, when I'm in your arms,
I need you to know I've never been
I've never been this close

You give me strength
You give me hope
You give me someone to love someone to hold
When I'm in your arms
I need you to know
I've never been
I've never been
I've never been
I've never been this close

Wednesday, November 4, 2009

Siapakah 'someone' itu ?

Kesah seorang " Someone"

"Someone ialah seorang yang menghapuskan perasaan gusar bila terasa
dalam kesempitan.

"Someone ialah seorang yang berada dengan kita bila orang lain merasa hina
dengan kita.

"Someone ialah Seorang yang mempertahankan kita bila ada yang jahat
cuba menghampiri kita.

"Someone ialah seorang yang membisikkan rindu di telinga kita
bila terasa berjauhan dgn kita.

"Someone ialah yg menyanyikan kita lagu bila melihat kita sayu
mengelamun.

"Someone ialah seorg yang menyakiti hati kita utk memgembirakan kita.

"Someone ialah orang yg mengiakan setiap kata2 kita wlpun ada kdg kala semua serba tak kena.

"Someone ialah soorg yg tak akn membiarkan kita merasa ganjil di mata org lain.

"Someone ialah sorg yg "single", tumpang gembira melihat kita gembira bercakap mesra dengan BF kita.

Siapa "someone" ini di mata kita?
puas bercakap mengenai dia??
Someone itu lalah kawan saya.
Hati dan kesayangan saya.

Sunday, October 25, 2009

driving license - tutor request

Kepada,

sesiapa yang berhajat hendak mengambil lesen kenderaan kelas D, tetapi belum ada tutor, sila hubungi ;

email/yahoo messenger : fabulousy.babe@yahoo.com
tempat belajar memandu : Khidmat Memandu Kinabalu (KMK), Kg. Mahandoi, Penampang, Kota kinabalu, Sabah .

Thursday, October 22, 2009

jaclyn victor - koleksi gemilang

sudah brapa lama aku cari lagu ni,
akhirnya jumpa juga saat ni,
koleksi lagu oleh ms . Jac bah ni,
Semua lagu mantop2 lagi ni .. hahaha
Layansss ...


Thursday, October 8, 2009

4 hari

aunty call mama aku, tny kenapa aku tak g skolah dua hari tuh ?

mem : aunty ko call sy td, dia tny napa ko nda pegi skolah dua hari tuh .

aku : harr ?! mana ada dua hari oh, isnin tu orang pegi bah tp pulang, sakit mata kann. selasa tu baru lah sakit gila badan .

mem : hahahahaha ya kah ? bah mana lah saya tau ..

aku : tu lah mamy ni sembarangan jak ..

rabu (semalam)
;
huish banjir + hujan lebat + angin kencang .. aku dan niqa seperti biasa pegi ke skolah . smpai tmpt parking, gigurl pun parking seblah keta aku . kami berdua ber-sms . bincang camna mau kluar dr keta. (agak lucu seyh) . dekat pukul 7 ++ am .. kami kluar dr keta dengan berkaki ayam . kiki .. direct ke tandas .. dan lepas tu masuk ke kelas . dalam kelas sikit orang. orang ramai yang escape. ehem2 hahahahaha .. aku stay dalam kelas smpai pulang. ya allah, bosan sungguh . program ganyang ada buat, tp kebanyakkan cikgu penganti sahaja yang masuk , kdg2 ada yang nda masuk . aku mula lah berlegar2 dan bercerita kosong dgn rakan2 .. hari ini pulang awl sikit . smpai aku kat parking. aku nampak gigurl n niqa ada kat sblah keta, smpai aku kat sana , mereka kata "weyh, tayar kau pancit!" . aku pegi la menjenguk, aku fikir ada org sabotaj, hahahaha suka hati kau saja . hurmm .. kawan2 yang tolong betul2kan tayar tu .. so malam tuition , dann ...... trus pulang rumah hehehe :) sekian cerita hari rabu .

khamis (hari ini)
;
aku terasa lomah nak pegi skolah, haha bukan apa , busan lah . so kawan2 ajak g library . hurmmm.. blajar ??? kali lah .. tp nda pa, kita try dulu apa kejadian. harap dapat lah kann :).

Wednesday, October 7, 2009

hurr :) :(


hari yang malang .
malang sangat kah ?
hur . aku geram ..
geram sgt dgn orang .
orang yang sepatutnya bertanggungjwp.
orang itu lah.
hish! tak guna aku merungut.
tkpe, mmg dah pangai manusia .
aku dididik untuk menghormati org,
sudah tentu aku hormat orang itu.
sabar sabar truskan bersabar .

p/s: kawan2 ku yang hensem lagi cute, terima kasih sangat kerana membantu aku hari ini.
sangat2 berterima kasih . sayang korang. Brandon, Mazree, Badrul, Joener, Elvin n sapa2 tolong aku tu. Thanks .

Sunday, October 4, 2009

kepada rakan2 ku .

lagu ini lagu kita. siapa tahu boleh mencari pendorong / semangat kah. hahaha . hari2 kali kena dgr lagu ni supaya sedar ni bah nda lama lagi spm ! astagaaa!!! dah brapa aku hari nda boleh tido ni (maka baru 1 hari. haha) ..



" tanpa cuba melangkah tak kemana "

" di mana kau berada pencapaian tk tiba dgn mudah "

... hurr


huhu .. tak dapat tido lah!
dari kul 2 aku bergulik2 atas katil sampai lah kul 3 .
Spm tak lama lg. bila mau study ? huhuhuhu ..
bagi aku semangat!
mana hilangnya semangat .
aku perlukannya sangat sangat !

Saturday, September 26, 2009

whoa !

hola semua ,
aku malas mau taip panjang2.
banyak yang jadi dalam minggu ni .
semuanya best !
dari raya ke tiga smpai lah raya ke tujuh ni.
cukup kenyang.


kota kinabalu ke tawau.
Raya sakan kat tawau - naik bas woo !
tawau ke kota kinabalu,
Raya kat rumah cousin dan kawan2.
dua hari berturut2.
Berat naik siot !
Sleepover at my che2 house,
spend time with her all dayy, we go jalan2.
kami nampak hensem boy! haha. funny oh . (kami ja yg tau2. kekee)
makan makan and makan !
watch movies - tsunami (again),G-force , and where got ghost ?
jalan with abg and his friend, zaffa .
apa2 pun, i had a GREAT WONDERFUL moment these few days !

thank you people .
thanks che2 becuk , kak moy and families ! , kawan2 yang ku sayang semua.

Tuesday, September 22, 2009

raya ke tiga

haha hari ini pegi tawau !
away for 4days !
raya kali ni agak lain sbb raya jauh ni.
haha kat mana lagi, kat kampung kak moy lah!
hehehehe. well, jumpa nnt. hehehe. daa !

raya ke dua

haha raya ke dua ni teda la plan sgt. ingatkan duk rumah saja rini . aku bangun awal kul 8 then makan kuih raya dan tgk tb. hehehe nda lama c kakak call bawa jalan. aku on saja lah, kena jadi driver lah mcm biasa, tp mcm biasa juga, kena byr minyak. alaa sikit jak pun. haha. dorang ckp mau tgk wyg, so bila tanya apa mau tgk drg suh aku decide pula. alahai lomah den kena suh decide2 nih. so aku chck lah movie apa best (nda tau pun apa yg best sebenarnya. haha) chck2 ada jin notti, final destination,g-force,tsunami at haeundae, and enta apa lg tuh. so aku chck la trailer satu2. aku tgk semua tuh, tsunami lah yang menarik hati aku. heee so plan tgk tuh. abg fie blg nda best, nasib aku nda dgr cakap dia. haha. so kul 12pm aku g ganang ambi "anak adi" kita d sana tuh. haha. belum mandi rupanyaaa!! hahaha. so plan ada perubahan sikit. kami pegi ikut bungsu and makcik isa pegi beraya kat rumah mama tua likas dan rumah kawan bungsu kat kolombong. MAKANAN kat kolombong sedap! haha aku mau lg! kat sana aku jumpa c MIMI CHANDRA ! haha lama nda jumpa. semakin gebu pula dia. haha comel apa :P. hehe . so tik tik tik jam bedetik, dah hampir kul 3pm . haa wayang kita kul 4.50pm.. nda pa , masih sempat lagi (kasi sejuk hati kunun). so smpai ganang kul 3.30pm camtuh, kak nurul tukar baju. then chaww pegi 1B ! hee. dalam perjalanan sampai lah masuk cinema tuh, ntah napa org tengok jak kmi. haha buduh nih. ada kah taik idung kat muka ni haaa? haha. so kami tgk ceta tuh. huhuhuhu sial! bengkak mata aku dibuatnyaa. ceta ni aku bagi 10 bintang! KAMU SEMUA WAJIB TENGOKK!!! lucu dan sedih !! wajib ar. aku mau bawa sepa2 lagi pegi ni . huaahahaha. best sial! mau tgk lagi !!! hehehehee..



haha lepas kami tgk ceta ni , dorang pegi shopping seket pastu g beach makan sekali lg. nda lama meletup perut aku. haha. kat beach, tiba2 angin kuat and tiba2 org teriak2. huuu! kami ber-empat saling bertengok, haha dalam hati 'tsunami'! hahaha bengong tul . mentang2 baru tgk tsunami kan. haha tapi mmg best lah! ketawa kamu ar tgk mata aku bengkak2. haha. wajib tengok har!

raya ke pertama

raya pertama macam biasa pegi kat kg.ganang tempat family akuu. Raya kali ni ada lain sikit, bukan macam rutin raya dulu2. haha. Aku mamy atei dan farah lambat bangun!! hahaha punya bagus. nda sempat pegi kubo . nda pa lah kan. hehehe. smpai jak d rumah makcik ros trus p makan . haha. lepas tuh, mcm biasa pegi kat rumah makcik2 dan pakcik2 kat sebelah sanaa. haha jalan kaki sajee .. berdekatan kan umah semua. Nasib aku tahun ni masih lg layak dapat duet raya. kekekeke. cian kat kazen2 and anak buah aku yg bekerja. haha. alaa duet raya skit jak. nda smpai pun rm20 hahaha kesian kan. Raya pertama ni aku pergi 8 buah rumah saja . termasuk rumah c haafiq dan rumah nenek c gigurl . hehehe. sayang kauu! puas makan sehh!! haha. pastu kul 7 smpai rumah , mandi pastu tido ! haha gilak penat . haha tu saja lah ceta raya pertama, teda menarik mana pon. haha jadi model saja lah banyak. heee. nnt aku updatekan gambar2 maut tu. hehe

*updatingg....*

Saturday, September 19, 2009

being loved


Niko and Sut !
hehe :)
Sinang, Mamy, Che2 becuk, sut and niko
Mamy and farah
with mamy mada

Perkara terbaik yang patut Anda pelajari adalah dengan
MENCINTAI & DICINTAI
.
Cinta membuat anda bersemangat memperbaiki hidup.
i love being loved ! ohh yeahhh bebeh! hahahahaha.
Spending time with ma sistass !
malas mau online.

photoshoot !






hahaha. sorry kawan2 aku nda dpt buka sama korang hari tu. Oleh kerana abg aku tu la bwa bgambar. Rushing bahh.. aku pun ndada mood trus kalau da rushing2 ni.. ni la kejadian kami bergila2. sikit saja. lau mau tgk yg len, pegi kat Facebook aku ye.

Tuesday, September 15, 2009

saja saja


Trial 1 dah berlalu,
Cuti kita terus beminggu-minggu,
Ramadhan pun turut berlalu,
Meninggalkan sejarah disitu,
Syawal disambut macam selalu,
Lepas seminggu berlalu,
Paper Trial 2 tersenyum sipu.
Menanti pelajar menjawap malu,
Haa gila kepala hotak ku bercelaru,
bila nak blajar aku pun tak tahu.
Mungkin tak lama kita akan tahu,
Siapa yang terhebat bagiku.

Monday, September 14, 2009

yang pasti

Kita sudah sedia maklum bahawa setiap manusia di dunia ini pasti akan pergi suatu hari nanti. Kita juga perlu faham dan bersedia untuk menerima hakikat itu. Dunia hanya lah menjadi suatu tempat persinggahan buat kita. Dunia untuk dikongsi kasih dan sayang sesama manusia. Peluang untuk dicintai dan mencintai sesama manusia. Tidak kira siapa. Belajar tentang erti-erti kehidupan, erti-erti persahabatan, dan lain-lain. Siapa yang ingin kehilangan orang yang tersayang kan ? tapi bila masa itu tiba ? sanggup kah kamu melepaskan mereka ? . Ini lah kenyataan yang perlu kita hadapi setiap hari kerana sesiapa sahaja akan pergi pada bila-bila masa sahaja. Semasa hidup adakah kita hargai orang-orang dikeliling kita? lepas sudah tiada, baru mau menyesal ? Kebiasaannya macam tuh la kot. semua orang tidak lari daripada melakukan kesalahan. Semua orang pernah menyakiti perasaan orang lain. Hargai lah setiap insan terdekat dalam hidup kamu. Saya, kau dan dia? sesiapa sahaja boleh jalan. Setiap yang dah pergi, biarkan saja mereka pergi dengan aman. Kesedihan dan kesakitan kita alami hanya lah sementara, hidup perlu diteruskan dengan sebaik-baiknya. insyaallah. Orang terdekat perlu sentiasa saling menyokong antara satu sama lain. Perlu menjadi tiang-tiang yang berdiri dengan teguh sekali .

Semoga Roh mendiang Uncle Ayub Charles Tabad dicucuri rahmat.
Beliau adalah seorang ayah yang sangat baik,penyayang,comel dan lucu. Sungguh tk sangka uncle pergi begitu cepat. huhuhu. Kenangan bersama uncle saya tidak akan lupakan. Terima kasih atas nama yang uncle bagi . (T_T). Aunty, che2 kurus, che2 becuk n che2 babat (hee..), koko leonard n koko leslie i love you guys so much! korang dah macam family saya. huhuhuhuhu..

Saturday, September 12, 2009

dari mata turun ke hati

Maaf bila terluka

Hargai bila berdua

Sayangi bila bersama

Maafkan bila terluka

Rindui bila berjauhan

Fahami bila keliru

Nasihati bila terleka

Ingati bila kesunyian

Inilah erti sebuah kasih sayang

Moga sentiasa tenang..


Teman tapi mesra

Lama menghilang
Kini dia hadir
Dengan satu sapaan
Dengan satu senyuman

Pelbagai soalan
Menyoal diri ini
Rupanya ada kisah
Kisah dibalik kebisuan diri

Rahsia terungkai
Rupanya ada hati tersentuh
Ekoran sedikit salah faham
Rasa cemburu lantas merajuk

Hanya doa
Moga segala simpulan terurai
Tiada lagi kata
Tiada lagi tanggapan
Tiada lagi airmata

Kerana hati ini
Masih sama
Masih sayangkan
Ikatan yang sedia terjalin
Teman tapi mesra


Post ini aku ambil dari blog cikgu Rashid. Sesungguhnya post2 beliau kebanyakkan yang menyentuh hati dan membuka mata kita dengan lebih luas. Sorry cikgu main ambil2 ja . hehe. Layan saje :) .

rindu dengan adek saya, harap dia happy dan enjoy kat sana :) mestilah happy kan. haha. harap dia sehat saja kat sana. :) miss you!

Thursday, September 10, 2009

hari ini dan esok

hari ini
hari 'thursday'
esok hari
hari 'friday'

hari ini
ada apa?
esok hari
ada apa?

Tuesday, September 8, 2009

hanyalah entri suka suki

tak sampai hati lah
hari hari begitu
terasa nak nangis
tak juga dapat buat papa (tak guna)

hati menangis dan terus menangis
padahal muka nampak ceria
agaknya senteng pun da kluar
memang adat camtuh ke?

masa bergerak lambat sangat doh
aduh, pedihnya menahan
harap dapat bertahan
sepertinya aku da semakin lemah.

hari bersilih hari berganti
penghujung ramadhan pun da nk tiba
sambut syawal seperti biasa
ramadhan kali ini agak berbeza.

bila syawal da tiba
jangan lupa pula bulan hadapan
pura pura tak tahu eh?
haa tahu takot tapi bila nak blaja ha! (bodoh)

aku nak mesin pemutar masa
siapa yang ada?
dah tahu mmg takda
tapi masih lagi ada hati nak putar masa.

orang kata entri aku sedih sayu
haha ye lah, da suka aku
orang janganlah risau
entri hanyalah entri, tolongla tak yah nak risau. (steady je)

sekian . peace . salam muhibbah .

Monday, September 7, 2009

huhu

akhirnya aku terjatuh juga,
rebah tanpa terkata.
aku mau nangis oh!
mau nangis puas2 !

Sunday, September 6, 2009

Saturday, September 5, 2009

suara ku berharap



mula2 dgr lagu ni biasa2 jak, bila dgr balik2 mcm cumil pula lagu ni. haha. c gigurl yang suh aku dgr. haha . i must admit it, this song makes me calm . tenang sajee ..

under the same moon


Synopsis:

Director Patricia Riggen delivers a heartwarming debut with UNDER THE SAME MOON. The story of the enduring bond between mother and son, the film stars Kate del Castillo as Rosario, a mother struggling to support her family in Mexico while living illegally in Los Angeles. Meanwhile, her son, Carlitos (Adrian Alonso), is left under the care of his grandmother. But when she dies, nine-year-old Carlitos embarks on a colorful and arduous journey across the border in search of his mother. The script has Carlitos narrowly escaping kidnapping, drug addicts, and Border Patrol workers, aided by the unlikely friendships he forges along the way. As we watch Rosario grapple with life as an illegal immigrant in Los Angeles, Carlitos's optimism and strength of spirit gain him a migrant worker (Eugenio Derbez) as a traveling companion. Riggen keeps a potentially depressing topic surprisingly light by including frequent musical interludes, and cinematographer Checco Varese takes care to create a visual journey that's stunning throughout. America Ferrera (UGLY BETTY, REAL WOMEN HAVE CURVES) appears in a small role, but it is 13-year-old Alonso who steals the show as the brave, funny, and precocious Carlitos. Apart from the subtitles, the film offers family viewing for parents and children alike. While it touches on timely and pressing issues concerning immigration and discrimination, the film, which won a standing ovation at the Sundance Film Festival, works on a simpler level as well by focusing primarily on the sweet relationship between a mother and her son.


MUST WATCH! sedih siot tgk ceta nih ! tk benti2 air mata aku kuar. huhu. Kate del castillo sangat cantek!! adrian alonso sangat comel . sayu ja tgk ceta ni . huhu . rindu pada bulan.

friday night




Semenjak dua menjak tiga menjak ni, aku asyik kuar malam ja. haha bukan juga hari2 kan, tp ada lah dalam 1 minggu tu dua kali. nda buli duk rumah ja, macam2 tu aku befkir, kejap2 ndada mood, adeh. so kena kuar juga lah, atleast aku nda befkir sgt. Semalam kuar dgn atei, gigurl , abg dia and kazen2 drg .haha. mula2 macam teda mood mau kuar, haha sekali lagi teda mood, ada2 jak, enta lah napa tu. rasa nda sedap hati saja .. mungkin tu perasaan aku ja kut .. atau banyak berfkir.. ish3.. pas pegi pasar malam.. oyaa, haha ada sudah sunglasses aku, dua lagi po, thanks to chapiq! dapat murah jo. haha. so pas g pasar malam, ktaorg lepak kat tg.aru plaza. kali ni mmg kick lah. hahaha bengong2 tul.. lepas tu balik umah , adeh ada lagi kejadian. hahaha cuak aku gila! terkesima melihat kejadian. hahaha.. adeh ! panik juga lah, dan lucu. hahaha lucu oh.. budu nih. haha..budu punya atei haha. palui eh. tp diam2 syakk laa. haha..smlm, dua org da DOWN smalam. haha. aku steady syakk.. bangga kejap. hehe.. apa2 pun best juga la smlm.. hehehe sakat2 c chapiq.. hehe..pizza dia sedap juga.. hehe. mau lagi!

Thursday, September 3, 2009

haha keja busan

naik senteng da! haha saja je. :)


al-kisah hari ini

haha. permulaan hari ni agak malang . hahaha adalah sebab tuee..hahaha kimbo bana! lomah den moh pegi skolah awal pagi. nasib syakk tengah exam sekarang. kalau tk, buat kilang taik mata lah aku. alohai. Exam tadi? hahaha tak usah diingat lagi. Habis buat trus tutup paper ! haha mata ku hari ni agak nakal2 ye.. enta lah mata aku automatic hari ni. kueng3! After school, pegi tuition. haha Hari ni yang best tuition, jumpa tu bitch2 kan. huahaha. Masa tuition nda benti ketawa ging, dgn cikgu dia lagi , adeh A.K.A saudara juga lah, haha lucu bano. Aku dengan gaya2 senteng aku rini! alamakk terhibur jugak lah hati kuu, saja je melepaskan beban dalam hati ni. bukan setakat kat tuition ja ketawa, sejak di school lagi tadi pagi. huahaha.. sekali dgn chuipa2 lagi..adeh.. ngencang bah semua orang. kah3! lagi dengan kejadian syahirah..aduii.. lucu sial. Lepas tuition kami g bebuka kat mcDonald, haha pastu jalan2, best! rasa best saja rini. entalah maybe dengan ke'sentengan' aku rini kan.agak terhibur lah hati.. haha. tu ja la ceta dia. oya ! lupa aku, haha terkesima aku jalan tadi, terkejut tak terkata, haha first time orang minta number aku direct2, ter-speechless aku jap. hahaha sorry la ging, number aku mahal hanya untuk org2 tertentu saja. tapi apa2 aku tabik la dkt orang tu, SALUTE! sbb brani minta trus. haha. cara memanggil pun kin SUSPEN jer..ingatkan apa yang tercicir.. hahaha. okayy..thats all.. exam siot!

ni ayat2 kami bina untuk ingat tu reactivity of metal. haha. * sensored. haha

P*** = Potassium
Si = Sodium
C***** = Calcium
Macam = Magnesium
Anjing = Aluminium
Zura = Zinc
Itam = Iron
Ter-minum = Tin
Leong pun = Lead
Cucu = Copper
Sampul = Silver
Garam = Gold

Wednesday, September 2, 2009

mimpi

mimpi oh mimpi.
kali ni masuk kali kedua da,
mimpi atau tidak,
keadaannya tetap sama.

excel II / trial


haha. arini ada 3 paper siot. agak2 lah weyhh..
lantak ja lah trial kali ni..
mcm gigurl cakap "baru trial, bukan SPM" hahaha..
nda pa, harap nxt time aku leh wat yang betul2..
ish3.. teda mood mau exam kali ni.. huuuu!
harap soklan kluar apa yang aku tahu saja lah :).
haha PEACE !

Monday, August 31, 2009

seindah biasa



huhu hayati lirik ini . Lirik ini membawa maksud yang mendalam.
Memberi inspirasi baik untuk aku dan korang. Disini aku ingin mengatakan bahawa aku menghargai semua kawan2 dan orang2 yang pernah membantu aku secara lansung dan tidak langsung dari pelbagai sudut.. juga kepada orang2 yang tersayang..meskipun kita berjauhan..huhu damn, tiba2 rasa sedih. haha. damn damn damn. sayang kamu.

" tangkap leleh "

Sapa yang layan 'macam-macam' aznil mesti tahu tentang segment 'tangkap leleh' ni.. Baru tadi aku tengok, air mata aku tak benti2 keluar.. huhuhu.. entalahh .. sedih semacam saja tgk segment tu.. bestnya kalau semua boleh nangis sama2 kann, rasa ringan saja dada kita. biarpun mereka (penonton) semua tu tk paham, tak kenal pun siapa kita. huhu .. suka tengok rancangan tue! aznil is the best!


Wajah menunjukkan keceriaan,
Bibir turut tersenyuman riang,
Sedangkan hati terus menangis hiba,
dan hati juga terus menahan,
Hanya tuhan saja yang tahu.

merdeka merdeka :)



satu bangsa , satu suara , satu nada , satu irama .
bersama kita capai semua , satu MALAYSIA !!

damn i like this song so much! i'm proud to be malaysian. haha
Happy national's day to all malaysian!

btw, aku mau keta ni!!! sangat comel ! aku mau lomo - fisheye jugak!
beli kan aku weyh!!


Mini cooper - RED Mini cooper - WHITE
Lomo - Fisheye 2 ! Cantek sial effect dia!
haha sebelum itu, asal ramai yang dalam dilemma ek skg? haha pelik.

Saturday, August 29, 2009

hehe :)

Bila sebut boyfriend, kebanyakkan kawan2 ada boyfriend. Dimana2 ja mesti ada couple. Tadi pegi 1 Borneo, tgk movie ' UP ' dengan abg fie, kak moy, atei, ciden and farah. before masuk panggung, kak moy dtg gila sot dia pg cari pasal dgn orangg.. teriak2..hahaha mengong tul.. sayang kak moy!! movie agak busan, ngantok gila aku siot. Pas habis moviee aku jumpa ebon!! ngam2 dia pn tgk moviee sma. huaaaa!! rinduu gila dekat ebon!! hug hug hug.. rindu dgn ebon.. huhuhuu.. sayang ebonn.. okayy pastu, macam orang gila , enta mana mau bayar tiket. haha macam palui dah. orang da mono2.. okayy2, tia payah panjang2 cakap. masa kami ke hulu ke hilir dalam 1 Borneo, kedai pun da tutup semua. Banyak juga couple ni ke hulu ke hilir. Tiba2 suatu perasaan aku timbul masa itu. hahaha. Perasaan jeles sial! kakakaka..adehh.. tgk kak moy dgn abg, jeles la pulak. bila teigt c niqa n daling dia, jeles pula. bila tgk cina2 tu bemanja2, jeles pula. hahahahaha. kamu tau kah aku jelous tgk couple2 skrg ni??? astagaaa.. hahahaha.. oya! tia lupa juga, biar pun movie tu buhsan tp gila sweet couple tu, cinta smpai la ke tuaa.. huhuhu.. sayuu juga lah.. jangan saja lah dicabarr kann.. bisuk2 tukar sudah kali status akuu tuhhh. kah3!!

Had a great time with kak momoy during this holidays! Last2 minit juga baru lah best..huhuhu.. napa lah tidak dari 1st day of cuti tu..astagaa.. esok kak moy pulannggg.. (buli ckp sudah , lau nda kana cubit susu. hahahaha) SEDIHnyaaa... huhuhu.. gonna miss youu !! Hari tu masa tido kat rumah kak moy, i really had a wonderful time. Biar pun org bilang nda tau malu ni bah, tiba2 jak msg blg mau tido d rumah. kakakaka.. dengan gelagat ibu, nurul , abang apis lagi. tidak lupa abg hazwan, ada juga dia 'hai' aku.. hehehe.. cumil jak drg adik bradikk tuh..suka tengok bila adik bradik bermesra nihh.. hihihi.. i love youu lah kak moyy!! sgt sgt sgt!! thankss sgt sgt .. thanks for the great moment. thanks for cheering me up! baby akan sentiasa doakan saja kebahagiaan kakak dgn abg. Semoga smpai lah ke pelamin yeaaa....HAHAHAHAHA! jgn di tunggu.. love you love youuu... take careeee kakak sayangkuu..

And yeahh, Studies?! hahahaha hellooooooooooooo TRIAL !!! selamat datang! akuu tak ready laaa! Sifat malas nihh laaa bodoh sgt! astagaa... aku mmg tk target papa ni kali.. PEDULI LA KAUUUU SANAA! insyaallah , aku blajar setakat aku mampuuu sajaaa.. relax kann.. hurmmm.. tahu TAKUT tapi.... agak2 lahh... buka buku pastu tutuppp! hahaha bodoh2...

Sekiannn..

Friday, August 28, 2009

demi cinta


sudah lahhhh..
aku da tk sanggup.
aku da fed up.
siapa aku untuk menyakiti perasaan orang.
mulai sekarang, aku hanya akan berdiam diri.

issues issues



haha jatuh cinta dengan lagu ni. issues issues issues . haha cumil cumil

Thursday, August 27, 2009

Wednesday, August 26, 2009

Kasih sayang.Cinta.Ego


Apa itu kasih sayang
?

Allah telah meminta nabi Adam untuk menyebarkan salam buat semua malaikat atas rasa kasih dan sayang iaitu salam sejahtera.Nilai ini sangat penting, tidak kira bagaimana caranya kita mempamerkan pada orang lain.
Love is sharing, love is talking, love is spending time together, love is faithfulness, love is being friends, love is looking together in the same direction.

Kasih sayang, terlalu indah untuk dikenang semuanya, takkan pernah ku buang kasih sayang, tiada pernah kenal usia tua muda akan menikmatinya..

Apa itu cinta?

Sesiapa pun didunia ini pasti pernah merasakan perasaan suka cinta dan kasih sayang. Cinta pada keluarga, cinta pada kawan dan juga cinta pada kekasih. Perasaan yang kononnya indah, buat jantung kita dup dap dup dap, buat hati berbunga-bunga, buat perasaan seakan terbang melayang, cinta yang ini sudah tentu cinta pada kekasih. Tapi apakah semua itu selalunya indah? . Suka.Cinta.Kasih sayang, ketiga-tiga itu seperti anak tangga. Ketiga itu bertahap. Mula dari yang paling bawah iaitu perasaan suka, lalu meningkat ke cinta, dan berakhir adalah perasaan sayang. Suka itu datang dari mata, lalu cinta itu jatuh ke hati, dan kemudiannya kasih sayang itu keluar dari jiwa. Semua itu perlu lahir dari hati yang ikhlas. :)

Apa itu ego pula?

Kenapa perlu lahir sifat ego ? Betul ka lelaki lebih ego daripada wanita ? Setiap manusia punya sifat ego itu, bergantung pada diri untuk menangani sifat ini. Kita sedia maklum bahawa ego ini ada kebaikannya dan ada keburukannya. eh? ya ka boleh datang kebaikan? banyak mendatangkan keburukan kot, oleh itu kita perlu bijak untuk mengawalnya. Mungkin kebaikan untuk sang wanita agar tidak dipijak2 oleh sang lelaki, oleh itu sang wanita harus punya sifat ego itu, tetapi jangan lah melebih2. Contoh situasi; bila kamu telah melakukan kesilapan, dan kamu tahu bahwa kamu juga turut bersalah, tetapi sifat ego dalam diri kamu itu tidak membenarkan kamu untuk mengalah. Jikalau punca negatif bertemu punca negatif, apa yang jadi? haa sudah tentu tidak akan berdekat. Tetapi apa pula jika salah satu pihak ini mengalah namun, yang pihak satu yang enggan mengalah? haa, kes ini parah, itu menunjukkan sifat egonya sedang bermaharajalela dalam dirinya. Kenapa boleh begitu? mm.. mungkin, orang itu telah setkan mindanya hanya ke satu arah sahaja, tidak ke arah kebaikan bersama. Kita sebenarnya perlu berfikiran luas dan kehadapan bagi menghadapi sesuatu situasi itu. Hanya dari diri sendiri yang boleh atasi sifat itu,mungkin agak susah untuk menyedarkannya, mungkin juga perlukan masa. Biarkan saja masa tentukannya. Kesimpulannya, ego adalah apabila kamu tahu apa sebenarnya di dalam hati, kamu patut buat/cakap sesuatu tetapi tidak mahu atau elak untuk buat/ckp untuk sebab-sebab kamu yang mementingkan diri, yang mana kamu berfikir sifat itu bukanlah mementingkan diri. akhirnya keadaan itu menjadi semakin buruk. (kerana kamu tidak berbuat yang sepatutnya).

is it ? .. haha .. saja ja buat entri ni tiba2 jak terlintas dalam kepala hotak ..

coba


haaarr. geram denga lagu ni siot ! geram geram geram .. huuuu
kita umpama merpati putih, patah sayapnya di udara.


Faizal nyanyi dengan mantap sekali, penuh dengan emosi. Gue tabik sama lo !

Tuesday, August 25, 2009

Monday, August 24, 2009

aku mahu

Apa yang aku mahu;

1. Harap semua orang2 yang aku sayang berada dalam sehat sejahtera.
2. Mimpi semalam menjadi kenyataan; sgt merindui diri kita sebelum ini.
3. Kalau boleh, mau kembali pada 26 JUNE 2009 dan sebelum nyaa.. :(( sumpah aku mau rewind balik.
4. Tak mau rasa sedihh.
5. Tak mau menangis.
6. Tak mau pressure-pressure.
7. Belajar belajar dan belajar serta terus belajar.
8. Buang sifat malas jauh.
9. Punya banyak kewangan.
10. Punya banyak teman lagi.
11. Punya pacar (hahaha. nda juga lah. huahahaa :P)
12. Mahu melancong! mana2 syakk. asal tenang.
13. Mau keluar rumah tidak pulang2 1 hari.
14. Mau semua ini berhenti. Jika tidak, biarkan saja masa berlalu dgn pantasnya. kerna aku mungkin tumbang pada bila2 masa.
15. Bersama-sama dgn orang yang aku sayang, tidak kira siapa. sentiasa.
16. Mau kembali ke laluan dulu dan kembali focus.
17. Pendorong yang setia. mcm PMR dulu, thanks mulawans. kalau bukan kerna kamu jg tidak mgkn saya dapat result mcm tu.
18. Mau pandai. haha. semua pun mau bah.
19. Mesin pemutar masa.
20. Sentiasa tersenyum. hoho.

rindu laling, rindu ebon, rindu mulaw, rindu kak L, rindu hoki, rindu oh rindu. RINDU SEMUAnya. sudah puas aku mengunkap kan kata rindu. kata hanya ucapan sementara, tapi perasaan masih sama. haha merepek. bh chaw


Sayu terasa hati .

Saturday, August 22, 2009

kamu tahu?


Kamu tahu ?
Seribu senyuman,
Belum tentu dapat menawan hati
Satu jelingan sudah cukup,
menimbulkan rasa
benci.

Membina mengambil masa
Meruntuh sekelip masa.



Renung-renungkan.


tiang -tiang ini melambangkan kita sebagai manusia,
mereka kelihatan seperti berpegangan tangan,
rapuh setiang; ia tidak akan tumbang sendirian.
sayu terasa hati

Tuesday, August 18, 2009

Jetty , Jesselton Point is the best!

This is one of the reasons why i really really LOVE to go to JP so much!


















captured by Epie

captured by Epie

Monday, August 17, 2009

music ini lagu ini =/

Masa kat tuition tadi,Nigel pasang lagu ni, aku terdengar dan rasa macam familiar saja lagu ni. Teringat kat video ni kot. Tambah lagi dia pasang kuat2 aku semakin layu. Rinduu.. haha. pa2 pun, i'll be just fine.. Rindu juga sama laling aku. hope dia okayy.. cause msg dia merisaukan aku. huhu. i love you laling! jgn lupa laling msh ada saya! :). Rindu juga sama ebon les akuu tuh, enta lah bon, baby rasa makin jauh ni bah kita? hahaha. RINDU sgt sgt. Semua orang yang aku sayang. MODE: IGNORING.

Saturday, August 15, 2009

kembali ke zaman kecik2


Efie, Fatheen, Aniqah dan Shafi . haha. tengok sapa plg comel?
mesti la dak pakai bakul biru tu. huahahaha.


Kembar di lain zaman. haha. lucu pula c farah senyum. Sekarang dia makin nakal dan kuang asam . tengok lah akak dia sapa kan. hoho. masa ni farah 2 tahun, lain muka dia compare to skg, dulu lg comel. haha. skg muka nakal dia, bikin panas. kekeke.


Tuesday, August 11, 2009

al-kisah hari ini (da lama tak maki orang sial)

Sebenarnya aku malas nk post tentang kejadian tadi. Oleh kerna aku banyak berdiam td, aku rasa tk puas hati. So sekarang ini hanyalah luahan makian yang tidak sempat dikeluarkan tadi. HAHAHA.. ermm..Wahai manusia yang bertopeng muka segala muka! ,Kau merupakan manusia yang paling malang aku jumpa. Tapi da mmg jodoh kita lah kan berjumpa d Maktab Sabah tuh, atas permintaan orang tua aku terpaksa juga aku masuk sekolah itu. Lagipun sekolah tu bukan lah teruk sgt kan orang bilang, tk juga best. Hanya satu tempat untuk aku menimba ilmu, mengenali erti hidup dan mencari teman-teman yang BEST!. Da lama bertahan dengan kauu, manusia yang tiada siapa pun yang kenal. nama saja da berumur kan, nama saja tahu mengajar orang, tp diri sendiri tak diajarkan. Tu juga lah sebabnya kurang ajar! Otak sempit nk mampos. Cakap otak aku kat lutut, tengok lah hotak sapa letak kat bontot! Cakap mencarut tak tentu pasal, merepek tak tentu pasal. Perkara tidak berkaitan diungkit. Aku hormat dengan kau (dulu), sebab itu aku tidak melawan kata-kata kau. Aku diam bukan aku sombong. Kau bodoh ke apa? salah ke aku diam? Ko tidak layak menghina orang lah weyh! Menjadi sorang role model bukan lah sedemikian caranya. Kau da tak layak mendapat hormat daripada aku. Dari tahun 2006 sampai la ke saat ini, aku tahu kauu mmg tidak boleh tengok orang bergembira. Kau ingat kau perfect la tu? Semua orang tk perfect la weyh. Jangan lah jadi bodoh ungkit benda yang takde kaitan pon. Aku hormat orang tua mcm kau, tapi sekarang rasa hormat aku terhadap kau dah buang jauh2.. Takkan pernah aku menghulurkan tangan aku untuk memohon ampun daripada kauu manusia sialan. Sudah lama aku menahan dengan penghinaan dan fitnaan yang kauu lemparkan pada diri aku.. Aku diam sebab aku tahu, Tuhan itu maha adil. Aku yakin kau pasti mendapat balasannya. Aku hanya mampu untuk mengeluarkan air mata mahal ku itu, yang susah aku tunjukkan.. Kau tidak layak untuk menghina orang. Kau tidak kenal siapa orang tu, jadi siapa kau untuk menilai diri mereka hah manusia?!! Kau tahu erti "Don't judge the book by its cover?".. Aku cakap ni buat tambah dosa saja.. Aku tak kesah dengan hidup kau. Siapa kurang ajar dengan aku, akan ku melebihi kurang ajar pada nya! Siapa yang tidak tahu rasa hormat pada aku sedikit pun, akan aku balas yang lebih sialnya. Aku bukan lah pendendam, aku jarang mencari hal dengan orang. Sebab itu, melukai orang akan aku elakkan.. Aku juga seorang manusia yang punya hati dan perasaan.. KAU SUDAH MELAMPAU manusia!

p/s: Makk aii, panjang siot! haha. Fyra, ari ni kte senasib :) ade kes ! haha. Relax k yang.

Sunday, August 9, 2009

enta mau letak title apa. haha

"Bersama semula adalah sesuatu yang amat mustahil. Namun jika kita punya kekuatan untuk bersama semula dengan kenangan yang terpahat di antara kita sesama teman-teman. Kita mampu untuk bersama semula dan meneruskan perjuangan kita yang belum punya titik nokta. Moga kita akan mampu bersama semula teman-teman."

Quote ini aku ambil daripada sorang sahabat. Quote ini membawa dua makna pada diriku.

First ;
Dikala aku sibuk berfikir dan merancang tentang dinner party kelas aku (sungguh tidak sabar) dan mendengar cerita-cerita dinner kelas-kelas teman-teman ku, aku terasa sungguh sebak dan sedih kerna tiba-tiba ter-emo la kot? haha. Tahun ini adalah tahun terakhir aku digelar sebagai pelajar sekolah. Tahun terakhir aku memakai baju sekolah. Mungkin juga tahun terakhir aku bersama teman-teman aku, tidak kira seusia ataupun tidak, sekelas ataupun tidak. dan mungkin juga tahun terakhir aku diajar dan belajar bersama guru-guru ku. Mungkin tahun-tahun selepas ini, kita akan dipertemukan tapi bukanlah macam tahun ini dan sebelumnya. Masa itu lah kita akan merindui setiap saat kita di sekolah. Alangkah rugi tidak terkira jika kamu tidak menghargai saat-saat kamu bersekolah. Selepas tahun ini, ada di antara teman-teman yang pasti akan berkahwin awal (sapa la kunun tu ar) dan juga sibuk dengan study atau hidup masing-masing, tengok hidup da tak seindah zaman persekolahan da, da tak relax da. Stress pun kena stress sendiri-sendiri, haha . Masalah pun da kurang nk meluah. Kurang da gelak ketawa. Teman lama dan teman baru adalah orang yang berbeza ye, igt itu. Peranan mereka sama sahaja sebenarnya tapi orangnya tidak sama, masing-masing dengan pangai masing-masing kan. kena hargailah MB dan ML. haha paam? c gigurl ja kali paam ni. dan tidak lupa juga teman-teman yang pernah sekelas bersama aku terutamanya kelas 3 Makmur;2007. Rinduu korang lah. Segala kenangan;Segala suka dan duka kita bersama akanku abdikan dalam diari hidupku. Terima kasih semua !

Second ;
Quote ini juga mengingatkn ku pada masalah-masalah atau konflik yang penah aku hadapi bersama orang yang pernah rapat denganku. Aku merindu mereka, sgt sgt tersgt. (Sama ada konflik baru atau yang lama;kes sama kut;sorry bukan niat aku mengungkit). Biarpun sekarang agak lain rasanya bersama(Bergantung jugalah), aku tetap menyokong kamu dari setiap sudut yang ada. 70 degree ka(waa punya curam seh.haha), 10 degree ka 1 degree ka , sudut depan ka blakang kah, miring ka siring kah. haha. Betul lah kata salah sorang temanku, setiap yang berlaku pasti ada hikmahnya. kan? Setiap orang juga pernah ada konfliknya, semua itu bergantung dengan cara kita menghadapi suatu situasi itu. Biar sahaja masa yang tentukan segala yang terjadi, kita hanyalah perlukan sedikit usaha dan banyakkan berdoa. Terima kasih kerna telah menjadikan diari hidupku dengan lebih bermakna dan memberi aku rasa disayangi. aku sangat menghargai kamu!

Sorry lah emo2, hormon tk seimbang la katakan. hahaha. Korang pun janganlah ikut emo ar. haha. Pandai juga kan korang ter-effect ma post aku? haha (kan ana?) kekeke. Kepada teman-teman yang sudah tidak bersekolah, haha jangan kamu sedih bah:P. Insyaallah, sebelum SPM, aku mau buat makan-makan khas untuk semua kawan-kawan kesayangan aku;2009. Harap ja ada budjet ni. hee. :)
sapa mau join gak tu, meh la sumbangkan duit anda. haha (helsley jgn lupa ye :D). Lagu ini khas untuk teman2 yang masih bersekolah dengan aku;2009. Especially kepada orang-orang yang rapat dengan aku (tidak kira usia). bersama kita tempuhi hidup yang serba kekurangan ini yang ditambah lagi dengan onak dan duri; bisa daripada segala racun yang ada. haha gila ayat power . Goodluck dalam hidup masing2 ye.


fatheen

Saturday, August 8, 2009

horoscope - Aries


Friendster Horoscope - 8 August 2009

Aries !

The Bottom Line
Today isn't about ignoring real problems, it about relaxing and clearing your mind.

In Detail
After thinking about making changes for so long and not mentioning it to anyone. the obvious solution has suddenly dawned on you: If you really want to change, what could possibly fulfill that urge more dramatically than moving, long distance? After all, that would mean you'd have to change your home, your job, all your relationships and all your habits. If all this sounds invigorating rather than frightening, get busy. The sooner the better.

‡ ♥ ♠ ♣ ♦ ‡

Haha, i really like today's horoscope! First aku baca , mmg cibai lah horoscope ni, pasal apa? hahaha sebab mcm tau2 ja masalah 'kecik' yang aku hadapi semenjak dua menjak ni. Horoscope hari ini, sangat bersemangat and inspirational. kunun lah. Apa yang aku sebut pasal bertapa dalam post lalu, mungkin da sampai masanya aku buat action, betul la mcm horoscope ni ckp kan. "After thinking about making changes for so long and not mentioning it to anyone. the obvious solution has suddenly dawned on you".. lama ka sudah masa berlalu? baru 2 minggu pon? rasa mmg la kejap, tp bila hati da menunggu, terasa 5 tahun pun ada. Mungkin aku patut juga busykan diri, yeap. macam encik Badrul ckp,"Ko tau ka aktiviti harian ko mmg memboring kan! tu lah ko dibelenggu dgn masalah tidak patut ko fkir; ko ni takut buat satu benda yang baru ko tau?" hahaha. Dulu aku da tekad dan nekad buat smtg baru, thats the first step i guess, dan skg aku patut cuba lagi sekali kan, encik Badrul.. errmm...nk boyfriend boleh? haha. budu eh, enta kenapa buli terfkir bf. Apa2 pun, Aku redha saja dan biar lah Masa tentukan segala yang terjadi. Aku tahu aku da patut start belajar, insyaallah, doa2kan lah kerajinan aku ye. Aku tahu aku boleh! Majulah sukan untuk negara! kot?. Horoscope aku tk pecaya sgt, kadang saja yang btul2 kena dengan keadaan aku alami. Well, this is the very the 'ngam' one. haha. Kalau korang tk caya, pegi la tengok2 horoscope korang. haha. btul aku tk tipu, tapi tk semua yang 'ngam' lah.

p/s: aku tk sabar nk puasa oh. enta kenapa aku excited. harap2 dalam bulan ramadhan tu, semula akan kembali normal dan aku tidak perlu lg memakai topeng senyuman. amin.

aku Rindu masih.
fatheen

Thursday, August 6, 2009

rindu


Diam seribu bahasa,
Menutup segala perasaan;rindu ku.
Maafkan aku tidak sempurna.
Tuhan tolong aku perbaiki diri, segala yang termampu.

Aku bagai tidak tahu erti ceria,
Hanya tahu bertopengkan senyuman.


need hand to hold.
fatheen


Rindu sgt sgt. rindu pada bulan. rindu laling. rindu teman2. rindu kamu. rindu tersgt,sungguh.

Wednesday, August 5, 2009

Riang Gembira


aku gembira kerana ..


Aku dikurniakan dengan tubuh badan dan pancaindera yang agak sempurna.
Aku mempunyai akal fikiran yang baik.
Aku masih pny keluarga.
Aku pny ibu bapa dan adik bradik.. (walaupun tett..haha)
Aku masih hidup.
Aku masih diberi peluang untuk berkongsi kasih dengan orang.
Aku ada ADEK KEMBAR yang aku sayang!
Aku disayangi oleh dia. hahaha prasan:P
Aku terlihat apabila cik adek tersenyum riang.
Aku berkongsi cerita bersama cik adek tersayang.
Aku dan cik Adek meluang masa bersama. tk terkira sayang aku pd dia! adek kembarku tersayang!! muahh.. sayang kamu.
Aku ada teman2 yang memahami dan sayang pd aku.
Aku ada teman2 yang sentiasa berkongsi suka dan duka.
Aku ada Fyra, Atei, Laling, Ebon, Gigurl, Amirah, Mangak (c KUDA), Olen, Azura(c Anjing2), Encik Badrul, Encik Helsley, Encik Jacky, Encik Brandon, Encik Mazree, Yasmin (Gete), Syahirah, Hafizah, Kak Momoy, Joanne, Rechel, Fara, Audrey Wilson, Alvina Tabad, Madeline Rikan Tabad, cikgu2 yang baik dan SEMUA mereka2 yang aku kenali. (sorry kalau tkde nama korang, korang tu termasuk la dlm semua tu ye)
Aku ada kepala hotak yang boleh tahan bernas nya. hee
Aku ada tempat untuk berlindung.
Aku masih boleh melihat bulan yang indah!! Rindu pada bulan
Aku ada simpanan kewangan yang baik (setakat ini)
Aku ada Allah
Aku ada orang gaji yang telah lama berkhidmat dengan kami. Aku amat menghargai jasa beliau.
Aku ada adik yang comel
Aku mempunyai paras rupa yang agak okay, sederhana.
Aku mempunyai matlamat hidup.
Aku ada banyak teman2, tidak terkira jumlahnya.

Kesimpulannya
, aku tersangat-sangat bersyukur kepada Allah kerana mengurniakan apa sahaja yang membuat aku gembira, dan apa sahaja yang membuatku sedih itu adalah cobaan daripada-NYA. :) Aku yakin semua itu pasti ada HIKMAHnya. Serious! Aku sayang korang! SEMUA! terima kasih kerna sudi berteman dengan aku. Sudi menerima aku apa se-adanya. Aku tersangat lah sangat lah menghargai korang. TERIMA KASIH kerna sudi hadir dalam hidup aku. Laa, emo la pulak. hahaha. Aku ikhlas berkawan dengan korang. Tak sabar pula puasa ni. heee.

fatheen

Tuesday, August 4, 2009

puisi terindah ku hanya untuk mu


p/s: Bulan kembali tersenyum riang,
walaupun senyuman itu tidaklah nampak,
sbb bulan penuh kan, haha tapi,
cahaya nya sangat menyerlah,
Menggambarkan kebahagiaan,
bulan pun turut merasa.

Monday, August 3, 2009

...



mimpi tk yang semua sempurna
..

Saturday, August 1, 2009

Happy friendship dayy!



Jika dikatakan embun pagi itu suci,
suci lagi sebuah pengorbanan.
Jika dilihat pulau itu indah,
indah lagi sebuah pertemuan,
dan jika dirasa mutiara itu bernilai,
bernilai lagi erti seorang teman.


"It's really amazing when two strangers become friends, but its really sad when the two best of friends become two strangers." :'( ..

Disini, aku ingin mengucapkan selamat hari persahabatan buat teman2 yang ku kenali, sejak dr sekolah rendah hingga la ke hari ini. Tanpa kamu memang sukar untuk aku tempuhi hidup ini selama beberapa tahun. Kamu sentiasa berada disisiku tatkala ku dalam kesedihan. Kamu sentiasa menolongku semasa aku dalam kesempitan. Kamu memberiku semangat bagi mengharungi cobaan hidup. Aku sangat bersyukur kerna dapat mengenali teman seperti kamu. Dari semenanjung smpai lah ke sabah, itu adalah takdir tuhan untuk menemukan kita. Begitu jauh jaraknya, Mahupun dihujung dunia, jika ditakdirkan kita berjumpa pasti akanku genggam semua yang kita ada seerat-eratnya. Aku sangat menghargai kamu, tolong maafkan aku untuk semua kesilapan yang aku pernah buat, sama ada yang kecil atau yang besar. Walaupun agak sukar untuk kamu melupakannya,terima lah aku apa seadanya. Aku bukan MEMINTA,aku hanya ingin kamu MENCUBA.Yang buruk ditegur, yang baik untuk kita kongsi bersama. Akan ku cuba mengubah mana yang silap. "Buang yang keruh ambil yang jernih baru teguh, peribadi."

Sincerely,

fatheen

lovin' books


Hannah hugged her sister tightly.
" I know you don't trust your life anymore,
but you've still to live it. So do i "


-I'll be there for you by Louise Candlish.

I was searching for the 'book'. Looking around here and there, pretending that i don't know where was it. Then i called mom and said "mom, this is the book i'm looking for" while i step away from the bookshelf. I was blushing. Mom was like "Ouh? This is the one? well okayy" . She thought its okay to motivate ourself, its for our own good. Well, i own the 'book' now. Hoping that i'll become a better person after read it and will improve the way of my life, to people around me aswell.
‡ ♥ ♠ ♣ ♦ ‡

Seseorang teman bertanya kepada aku, "Apabila gigi kamu sakit, apa yang kamu nk buat? Kamu hanya ada dua pilihan. Pertama, kamu memilih untuk biarkan ia tetapi kamu yang akan merasakan kesakitan yang berpanjangan itu sendiri. ; Kedua, kamu pilih untuk mencabut ia, dan kesakitan yang berpanjangan itu, lama-kelamaan menjadi pulih."

peace no war. happy friendship day!

Thursday, July 30, 2009

happiness and pain


It's amazing how one person can bring you so much happiness and pain in your life. Maybe it's really love knocking when she or he can make you so happy that you forget all the pains. So don't forget all the happiness when she or he breaks you heart.

Dear friends,

May you all forgive all mistakes that i ever made that ever hurted your feeling and don't forget all the happiness ; the laughter we shared together once.

Happy friendship dayy! Thank you for all your support. I really appreciate it! ilysm!

-fatheen
mode : quiet!

Tuesday, July 28, 2009

buang yang keruh, ambil yang jernih ; baru lah teguh peribadi

________________________________________________________________



shhhhhh
...haha
aku tahu lagu ni agak jiwang.
oldskul.
dan agak lusu.
tapi aku sukaaa. :)

"Buang yang keruh, ambil yang jernih ; baru teguh peribadi"
moto terkini aku.
[ tersenyum lebar sekali ]


Sunday, July 26, 2009

dear amirah ,

hey syg..Obviously, im not really happy with my life right now,seems dull and so whatever. Yeah its true, from the outside seems like i'm enjoying my life but inside, i've a lot of dilemma going on. Even sometimes, i'm not sure what are the problems i facing with. Its like finding the main problem in fixing things, but you must know what's the reason why it is broken and try to fix it. But the thing is, i don't know what's the main caused of all my problems. And now i know, the main problem is ME. Honestly,I'm not sure who i am, what i want, and what i don't want. i realise that i've been talking to much but act less. I know what i want but i don't dare to take the action, especially when it comes to argument/conflict with someone, to tell you the truth i dont dare to get hurt or hurting people. Yes, of course i know thats a normal thing and thats what you called life! You know what i mean right? Well, I admit that i'm not matured enough in handling all my problems, i've been thinking to much. Thats make me felt like i'm drowing. i know you are a good friend and i love you. i know you love me and don't want me to be sad. i dont want you to be worry about me. I've been thinking and discussing with few people.So start from now on, i'll try to improve my way of living and built up the positive attitudes in me. I need to be strong and creative in handling all my wacky problems. Like i said, i need to "bertapa" for a while, get know of myself and put myself back together in one piece. I think my life is 'Overprotected', just like the song, i need time and i need me:) . Don't worry sayang, i have a plan and i hope this will work! i love youu so much!

fatheen boleh! amie boleh! fyra boleh! laling boleh! badrul boleh! mira boleh! fara boleh! maju lah diri untuk masa hadapan. ceh! haha.

masalah ; aku ; sentiasa

Betul kata encik badrul. Aku sebenarnya cepat "panik" dalam menghadapi sesuatu yang menimpa. Aku berkata pada diriku, "aku boleh hadapi masalah2 itu dan hati berkata yang aku kuat ! TETAPI sebenarnya ia sangat la lemah, dan aku cuba untuk melawan balik. Jika aku tidak berbuat demikian, pasti aku akan tenggelam dalam masalah itu. "Panik" membuatkan aku cepat fed up dengan masalah itu? mm.. memang aku takut masalah yang sama akan berulang, dan memang tidak dapat dinafikan. Bila aku rasa masalah itu sudah selesai, sebenarnya tidak. Ia masih bermain2 dalam fikiran kepala hotak aku, cuma aku takut untuk menghadapinya dan lama-kelamaan pasti akan FED UP. DAN... akuu... pasti akan mengeluarkan kata2 yang tidak sepatutnya keluar dari mulut ku dan ianya pasti akan melukakan hati dan perasaan orang. Orang pasti akan turut FED UP dengan perangai itu. mm.. Sebenarnya aku sedar akan perangai aku yang sering meng'FED UP'kan orang dan masalah2 semua itu pasti akan berulang.. Aku penat dengan perangai ini.. aku mahu buang sejauh yang bolehh... Kerna perangai itu pasti akan merosakkan suatu relation aku bersama setengah orang. I'm Sorry.. Mungkin aku perlukan ruang untuk diriku, kenal diriku, siapa aku. Lepas ni mau pegi bertapa kut, di mana encik badrul? batu caves? sami vellu ar. haha. Apa2pun aku hanyalah manusia yang lemah yang diselimuti dengan banyak kekurangan. haha balik2 aku ckp camtuh, tapi yang bener la kan. Aku sedar aktiviti hidup aku sekarang sgt lah membosankan, haha tu la juga menjadi salah satu faktor2 semua ini selain daripada manusia2 hidup sebumbung dengan aku selama ini so aku fkir, aku perlu tambahkan aktiviti2 yang lebih sihat untuk diri aku, kan encik badrul? haha.TERIMA KASIH encik Badrul! suka aku ceta ma kau, tidak kira brapa jam, 4/5/6 jam ka, pagi buta ka malam buta. haha terima kasih kerna kongsi "ilmu2" kau, haha. Ayuhlah kita mencari IDENTITI diri. sayang kauu!

p/s:-
; aku rindu laling akuu.. huhu ..
; aku sayang fyra
; THE BUTTERFLY best!
Banyak persamaan tapi last2,
kecewa aku dengan c Desi tu.. huhu
; Aku perlukan ruang untuk diriku,
dalam masa terdekat ini.
Bertapa utk memajukan diri.
Fatheen boleh! kau boleh! yeahhh!!